zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

22 procent meer overnames en fusies wereldwijd

15 maart 2012 - In het vierde kwartaal van 2011 zijn de wereldwijde fusie- en overnameactiviteiten met 22 procent gestegen ten opzichte van het vierde kwartaal 2010. Dit blijkt uit de IntraLinks Deal Flow Indicator (DFI), die een goed eerste beeld geeft van de huidige onderhandelingen en trends in de wereldwijde markt, voordat deze informatie openbaar wordt gemaakt.

Ondanks de algehele stijging van het aantal deals in 2011 wijst de IntraLinks Deal Flow Indicator uit dat de stijging van fusie- en overnameactiviteiten bescheiden was per kwartaal, met een wereldwijde toename van 1,5 procent van Q3 ten opzichte van Q4. 



Regionale verschillen
De resultaten variëren eveneens sterk per regio. In Latijns Amerika bleven de fusie- en overnameactiviteiten van Q3 ten opzichte van Q4 ongeveer gelijk, terwijl deze in EMEA toenamen met een procent. In APAC was er een daling van negentien procent, na een belangrijke piek in het derde kwartaal van 2011. Daar tegenover toonde Noord-Amerika juist de krachtigste groei in Q3 ten opzichte van Q4, met een toename van maar liefst 7,5 procent. "De resultaten van de DFI onderstrepen de trends die we in de markt waarnemen. Wat vooral naar voren komt is dat volwassen markten stabieler worden, maar dat er nog altijd sprake is van volatiliteit," aldus Matt Porzio, VP M&a Product Marketing, IntraLinks. "In voorgaande kwartalen van dit jaar duidden de resultaten erop dat investeerders mogelijkheden zochten in opkomende markten, zoals Latijns Amerika. 

Indicator
De Indicator is berekend op basis van het totale aantal aanvragen dat IntraLinks heeft ontvangen voor overname- en fusieprojecten in het voorafgaande kwartaal. De uitkomsten hiervan zijn vervolgens geanalyseerd per werelddeel en vergeleken met de resultaten van eerdere periodes. Het rapport is gebaseerd op observaties en subjectieve interpretaties van overname- en fusieactiviteiten en is niet bedoeld als indicator voor de business performance of activiteiten van IntraLinks gedurende eerdere of toekomstige periodes. De resultaten van Q4 2011 van de IntraLinks Deal Flow Indicator zijn in hun totaliteit terug te vinden op.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Helft fusies en overnames in opkomende markten strandt
 Nederland is wereldleider in internationale fusies en overnames
 Meer fusies en overnames in 2010
 Twijfels over fusies en overnames ondanks bomvolle oorlogskas
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10