zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederland is wereldleider in internationale fusies en overnames

18 mei 2011 - Uit een wereldwijd onderzoek van Corporate Finance International (CFI) blijkt dat Nederland internationaal koploper is op het gebied van grensoverschrijdende transacties. Nederlandse bedrijven en investeerders doen meer dan de helft van al hun overnames in het buitenland. En omgekeerd zijn buitenlandse kopers in Nederland juist goed voor bijna de helft van alle fusies en overnames.

Het onderzoek bevat een analyse van circa 250.000 transacties uit de periode 2005 tot en met 2010 en richt zich op wereldwijde trends inzake fusies en overnames, in het bijzonder Nederland . "De positie van Nederland op het gebied van grensoverschrijdende transacties is uniek. In Nederland is circa de helft van alle overnames internationaal van aard, terwijl wereldwijd slechts een kwart grensoverschrijdend is. Opvallend is ook dat wij Nederlanders buitenproportioneel veel buitenlandse bedrijven overnemen," aldus Roel ter Steeg, voorzitter van CFI en managing partner van Mazars Berenschot Corporate Finance (MBCF). Voorloper
Uit het onderzoek blijkt verder dat het aantal transacties in 2010 een stijging van zes procent vertoonde. Daarmee ligt Nederland voor wat betreft het herstel in de fusie- en overnameactiviteiten voor op de rest van de wereld. De investeringen in overnames in Nederland zijn het afgelopen jaar met zestien procent toegenomen. In Europa was er in 2010 daarentegen sprake van een daling van gemiddeld 27 procent. Wereldwijd namen de investeringsbedragen in 2010 gemiddeld met vier procent af. 

Private equity
Private equity is in Nederland bovengemiddeld actief. Mede vanwege een sterke groei met circa 50 procent in 2010, werd in dat jaar 21 procent van alle overnames in Nederland door private equity partijen gerealiseerd. Wereldwijd werd ongeveer twaalf procent van alle transacties in 2010 door financiële investeerders verricht, terwijl Nederlandse financiële investeerders circa twintig procent van alle overnames door Nederlandse partijen voor hun rekening namen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Meer fusies en overnames in 2010
 Twijfels over fusies en overnames ondanks bomvolle oorlogskas
 Recordaantal fusies en overnames in China
 Stijgende trend overnamemarkt zet door in 2011
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10