zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Loopbaanbegeleiding vergroot productiviteit

5 maart 2012 - De productiviteit van de werknemers wordt door meer dan alleen karaktereigenschappen bepaald. Veel externe marktfactoren, maar ook interne factoren spelen een rol. Iedere werkgever of recruiter zoekt naar ‘goede werknemers’. Gelijk hebben ze, iedereen wil de beste werknemers binnen een organisatie hebben. Maar ‘goede werknemers’ moeten wel gemotiveerd worden, gemotiveerd personeel is goed personeel.

Dat blijkt uit onderzoek van de Franse Universite Francois Rabelaisis. Ook bleek de werkgever of leidinggevende voormaar liefst  een kwart verantwoordelijk is voor de productiviteit. Een gebrek aan autonomie was het grootste probleem wat werd ervaren. Hoe strenger de leidinggevende, hoe minder productief een werknemer is. Ook gebrek aan respect van de leidinggevende werkt contraproductief. Ontwikkeling in functie en kwaliteiten

Volgens StepStone is het streven naar ontwikkelingsmogelijkheden de belangrijkste eis van werknemers. Geen vooruitzicht op ontwikkelingskansen en doorgroeimogelijkheden (zowel binnen de functie als naar andere functies) is de belangrijke reden dat werknemers op zoek gaan naar een andere baan. 

Loopbaanbegeleiding
Loopbaanbegeleiding en coaching van de werknemers zou dus prioroteit moeten hebben bij elke organisatie. Tijd stoppen in de werknemers, zelfreflectie en ontwikkeling van kennis en vaardigheden zijn oplossingen voor deze problemen. Uit onderzoek van Dreamjob blijkt dat het resultaat hiervan zichtbaar is binnen een jaar. Werknemers zijn vrolijker, zitten beter in hun vel en zijn dus productiever.

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Dreiging AVG-boetes bepalen investeringsbeslissingen in cybersecurity
 De verborgen gevolgen voor de gezondheid van thuiswerken
 C-level executives brengen grote cyberrisico’s met zich mee
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Goede manager essentieel voor betrokkenheid en productiviteit
 Oratie: managers moeten zich meer bemoeien met professionals
 Managementstijl bepaalt productiviteit
 Tien redenen waarom gelukkige medewerkers productiever zijn
 
 
reacties
 
Jelmer Dijkhuizen  |   | 
5-03-2012
 | 
19:57 uur
Ik geloof zeker dat werknemers gemotiveerd moeten worden en dat ze soms wat meer vrijheid zouden mogen hebben om zo echt mede-eigenaar van hun functie te worden. Toch is voor mij de allereerste en belangrijkste vraag: Zitten deze werknemers binnen het bedrijf waar ze werkzaam zijn wel op de juiste stoel? Het is heel vaak gebleken dat C en D Performers in een andere functie binnen hetzelfde bedrijf opeens A en B Performers blijken te kunnen zijn. De vraag is natuurlijk: hoe test je dat? Sinds kort hebben we in Nederland toegang tot een revolutionaire set tools genaamd: Taylor Protocols. Met deze protocollen kun je allereerst het ingebakken (hard-wired) karakter van iemand in kaart brengen en vervolgens kun je met andere tools uit deze toolkit kijken of iemand wel tot zijn/haar volle potentieel komt in de huidige functie. Het shuffelen van werkplekken volgens de TP methodiek levert vaak een ROI op van tientallen tot soms wel honderden procenten. Wanneer u hier meer over wilt weten, check mijn website of vraag vrijblijvend informatie aan!
Maarten Brand  |   | 
6-03-2012
 | 
15:47 uur
Ik vraag mij af of de onderzochte medewerkers loopbaanbegeleiding kregen omdat ze al goed zijn en dus extra kansen krijgen, of van middelmatig maar supergoed gingen. Ik twijfel dus aan de validiteit van stepstones beweringen. Helemaal belangeloos is die club ook niet in deze.
originele kerstpakketten  |   | 
30-05-2012
 | 
16:46 uur
Met respect, vertrouwen en verantwoordelijkheid kom je al heel ver. Niet elk bedrijf heeft de middelen om aan loopbaanbegeleiding te doen. Zorg ervoor dat je de persoon ziet achter de medewerker. Waardering doet werken!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Persoonsalarmering om korte lontjes in de maatschappij
reacties
De verborgen gevolgen voor de gezondheid van thuiswerken (1) 
Waar wilt u werken? (1) 
Baard op het werk: wel of niet doen? (1) 
Digitale tools zorgen voor minder werkstress (1) 
Vrouwen in leidinggevende posities hebben meer vertrouwen in omgang met crises dan mannen (1) 
Een op drie Nederlanders verwacht dit jaar minder Black Friday-aankopen te doen (1) 
Berlijn populairst bij foodies, Ibiza nummer één onder hippe vogels (1) 
top10
Digitale tools zorgen voor minder werkstress
Minder negatieve vooroordelen rondom werkloosheid ten gevolge van de coronacrisis
Blijf online veilig en verander uw wachtwoorden
Werknemers willen minstens één dag per week weg van de keukentafel
Acht cybersecurity trends voor 2021
Cybercriminelen richten hun pijlen in 2021 op thuiswerkers
Waar wilt u werken?
Zijn ‘Black Friday’-marketingstrategieën even duurzaam als de campagne zelf?
Marcel Krom is CIO of the Year 2020
Eén op de vijf HR-professionals: in 2030 wordt men ontslagen via een systeem
meer top 10