zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Managementstijl bepaalt productiviteit

31 januari 2012 - Uw managementstijl heeft grote invloed op de tevredenheid en betrokkenheid van uw medewerkers. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Université François Rabelais, zo schrijft Express.be. Overdreven controlerende managers die een negatieve benadering hanteren om hun werknemers te motiveren, frustreren de basisbehoefte van het individu aan autonomie, competentie en relaties.


Bron: Express.be
 
 Doorsturen   8 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Chinese managementstijl verovert ook Westen
 Managementstijl bottleneck bij acceptatie mobiel werken
 Vier beestachtige managementstijlen – en hoe u uzelf in toom houdt
 Dertien factoren die vrouwen belemmeren op weg naar de top
 
 
reacties
 
r.pigge@visie.com  |   | 
31-01-2012
 | 
09:44 uur
De stijl hoe gemanaged wordt is in mijn beleving één van de factoren die bepalend is voor de productiviteit. Een negatieve benadering wekt een negatieve reactie op, met alle gevolgen van dien. Met het geven van meer autonomie alleen kom je er ook niet.
Veel bedrijven zijn druk bezig met het maken van een mooi product (lees ook dienst) maar de omzet en de winstmarge staan niet in een evenredige verhouding en/of blijven achter. In de praktijk wordt er gekeken naar medewerkers die efficiënter moeten gaan werken.
De klant is kritischer geworden en steeds vaker worden prijsdiscussies gevoerd. Wanneer resultaten onder druk staan, achterblijven of tegenvallen, veranderen veel bedrijven hun strategie. Een vanzelfsprekendheid om dit te gaan doen. Toch?
Wanneer ik vraag aan het MT wat er gebeurd in de wereld van morgen en welke rol ze hierin willen spelen, is het antwoord vaag. Vanuit welke overtuiging zij handelen, mag ik niet vragen en welke kernwaarden gelden staat ergens wel beschreven. Wanneer je de rol hebt als manager of als leider zorg dan voor duidelijkheid. Geef aan waar je naar toe wilt (missie of doel), waarom (vanuit welke gedachtegang of visie) en hoe je het wilt gaan realiseren (strategie). Strategie is in mijn beleving niet alleen de koers bepalen hoe je de finish kunt halen maar ook wat je anders moet doen om het efficiënter en effectiever te kunnen realiseren. Communicatie is nog steeds een toverwoord omdat het voor veel bedrijven moeilijk is om effectief te communiceren. Geef aan wat je wilt als MT en wat je verwacht van je mensen. Verwacht je dat ze autonoom moeten werken, schep dan ook de randvoorwaarden om het te kunnen doen. Daarom hanteren we een bedrijfsmodel waar de kritisch factoren aan de efficiency kant besproken worden maar ook de effectiviteit niet over het hoofd worden gezien. Uiteindelijk is efficiency x effectiviteit = rendement.
Ron Ladage  |   | 
31-01-2012
 | 
11:21 uur
Wederom een artikel die al jaren wordt geschreven en evenveel keer wordt genegeerd door verantwoordelijke managers.
Jaren geleden werd de Lerende Organisatie ingevoerd, waarin alle goede elementen genoemd ook weer in dit artikel, heel duidelijk werden omschreven. Bedrijven die dit model volgen (Volkswagen, Sony, BP en Shell) zijn al jaren succesvol.
Hoe consequenter het volgen van deze visie, hoe beter mensen zichzelf motiveren om mee te denken, des te beter wordt de kwaliteit van het “product”.
Dus niets nieuws onder de zon, helaas erg weinig goede managers in ons land!
Bas Hoorn  |   | 
31-01-2012
 | 
12:12 uur
Welzijn is zeker bepalend voor de productiviteit van werknemers. En inderdaad is aangetoond dat mogelijkheden en eigen verantwoordelijkheden bijdragen aan welzijn.

Wat ik echter ook merk is dat duidelijkheid over de eigen verantwoordelijkheden en de te bereiken resultaten ook bepalend zijn voor de mate van productiviteit. Hieronder wordt dus wel verstaan: de mate waarin doelen worden bereikt en niet de mate waarin met bezig is.

Zie ook: (Klik hier)
Lizanne  |   | 
31-01-2012
 | 
13:10 uur
Statement is waar. De organisatie cultuur speelt ook een grote rol. Als jaren men niet de gelegenheid krijgt om zich te ontplooien dan wordt het soms moeilijk als leidinggevende je medewerkers te laten inzien dat ze veel meer kunnen dat ze denken en ook tevreden zijn met hun productiviteit.
Lizanne
Steven de Lira  |   | 
31-01-2012
 | 
16:14 uur
Dit is al jaren bekend, was dit nou wel een onderzoek waard? Belangrijker nog: Hoe komt het dat slechts weinig managers overstappen op een nieuwe manier van leiding geven?
marten  |   | 
31-01-2012
 | 
22:59 uur
Wat een gelul,talent proefen bij een werknemer
en daaruit het maximale halen en kansen geven en het prietpraat achterwegen houden!
Telefonische Acquisitie  |   | 
24-04-2012
 | 
11:07 uur
Ondanks dat dit al jaren bekend is, is het wel waar. De juiste benadering naar het personeel levert veel positieve resultaten voor uw bedrijf.
John Bos  |   | 
5-06-2013
 | 
14:05 uur
Inderdaad, na 25 goede jaren kwam er een verandering in het management. Een negatieve benadering was het gevolg. Het is juist dat er vanaf dat moment minder productiviteit uit me komt, erg jammer. De onderzoeker heeft gelijk.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10