zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vacatureaanbod managers & consultants niet mee in dalende trend

14 december 2011 - Het vacatureaanbod in de management & consultancy sector steeg in november met een punt, zo blijkt uit de Monster Employment Index. Een opmerkelijk resultaat, aangezien bijna alle sectoren flink dalen. De algehele index daalde in november met drie punten en staat zes punten lager dan een jaar geleden.

"Het is duidelijk dat het onzekere economische klimaat nog steeds van invloed is op het vacatureaanbod in de meeste Nederlandse sectoren. Dit zien we terug in een daling van het aanbod in november. Bovendien blijft Nederland achter vergeleken met de meeste andere Europese landen," aldus Warren Hammond, managing director van Monsterboard.nl. "Toch zijn er, buiten de twee procent jaarlijkse groei in de engineering sector, sectoren die stabiel blijven. Goede voorbeelden zijn de management & consultancy sector en de IT sector waarbij het aantal vacatures nagenoeg gelijk is gebleven." 



Kleine stijging vacatureaanbod management & consultantcy

Het vacatureaanbod in de management & consultancy sector steeg voor de derde maand op rij met een punt. Daarmee is de sector één van de drie sectoren die in november steeg. Ten opzichte van vorig jaar is het vacatureaanbod voor de management & consultantcy sector relatief stabiel (-twee). Ook in de research & development sector (+vier) en in de bancaire sector (+een) steeg de vraag naar personeel deze maand. In de engineering sector bleef het aantal online vacatures gelijk. In de publieke sector en de horeca & toerisme sector daalde het vacatureaanbod het meest. In beide sectoren nam het aanbod met negentien punten fors af. Ook in de gezondheidszorg (-achttien) en de transport & logistiek sector (-twaalf) nam het aantal vacatures sterk af.
Vergeleken met november 2010 daalde het vacatureaanbod in nagenoeg alle sectoren. Alleen in de engineering sector (+twee) steeg het aanbod de afgelopen twaalf maanden. In de IT sector bleef de vraag naar personeel gelijk. In de gezondheidszorg daalde het vacatureaanbod juist het meest. Het aanbod daalde sterk met 34 punten. In de juridische sector (-twintig) en de publieke sector (-negentien) daalde de vraag naar personeel behoorlijk. Het vacatureaanbod daalde onder meer ook in de horeca & toerisme sector (-zeventien), het onderwijs (-vijftien) en de administratieve sector (-twaalf). 

Afname vacatures in groot deel van Nederland

Het vacatureaanbod daalde deze maand in acht van de twaalf provincies. In Overijssel daalde de Index met zes punten het meest, gevolgd door Utrecht (-vijf) en Zeeland (-vijf), Gelderland (-vier) en Groningen (-twee). In Noord-Brabant, Noord-Holland en Zuid-Holland nam het vacatureaanbod met een punt af. In Drenthe (+drie) steeg de vraag naar personeel het sterkst. Het vacatureaanbod nam in Flevoland (+twee), Friesland (+een) en Limburg (+een) ook iets toe.
Ten opzichte van vorig jaar november nam het aanbod in Utrecht (-tien) en Zuid-Holland (-negen) het meest af. De Index daalde eveneens in Groningen (-zes), Zeeland (-vijf), Gelderland (-vier), Noord-Brabant (-vier), Noord-Holland (-vier) en Overijssel (-een). In Flevoland (+zeventien) steeg het vacatureaanbod juist het meest. Ook in Limburg (+elf), Drenthe (+zeven) en Friesland (+drie) nam het aanbod toe. 

Europese vacatureaanbod blijft gelijk

Het Europese vacatureaanbod bleef in november onveranderd. In Duitsland (+vier) steeg de Index het meest. In Italië (+drie) en Zweden (+twee) nam het aantal vacatures eveneens toe. De vraag naar personeel daalde in België met vijf punten het sterkst, gevolgd door Frankrijk (-drie). In Groot-Brittannië bleef het aanbod gelijk.
Vergeleken met vorig jaar staat de Index in Europa zeventien punten hoger. In Duitsland steeg de vraag naar personeel met 40 punten het meest. Ook in Groot-Brittannië (+tien) en Frankrijk (+drie) nam het vacatureaanbod toe. Het aantal vacatures nam in België (-acht) en Italië (-twee) af, waar de Index in Zweden onveranderd bleef.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Scherpe daling HRM vacatures te wijten aan Overheid en Zorg
 Aantal vacatures hoogst in vier jaar
 Vacatureaanbod marcomfuncties 2011 overtreft 2010 drie kwartalen op rij
 Hoe harder we werven, hoe passiever kandidaten zoeken
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10