zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vacatureaanbod marcomfuncties 2011 overtreft 2010 drie kwartalen op rij

25 oktober 2011 - De kwartaalcijfers van het landelijke vacatureaanbod van marketing- en communicatiefuncties zijn bekend. In het derde kwartaal van dit jaar zijn het aantal marketing- en communicatievacatures gestegen met 26,4 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Daarmee overtreft het vacatureaanbod in 2011 steevast het aanbod van dezelfde periode in 2010.

Dit blijkt uit analyse van het online vacatureaanbod van HBO+ marcom-functies door USG Capacity. In Friesland, Flevoland en Overijssel is de vraag naar marketing- en communicatieprofessionals het meest gestegen. De drie branches waarvan het vacatureaanbod het afgelopen kwartaal het meest toenam, zijn: Handel (78 procent), Media & Communicatie (59 procent) en Industrie & Techniek (30 procent). Binnen het vakgebied van marketing is veruit de grootste stijging te zien in de vraag naar SEO- en SEAmarketeers, namelijk 304 procent. Hierna volgen online marketeers met 59 procent en e-commerce marketingmanagers met 46 procent. Op het gebied van communicatiefuncties is de vraag naar medewerkers PR, marketing en voorlichting, hoofden PR en PR-adviseurs het meeste gestegen met respectievelijk 62 procent, twintig procent en 153 procent. 



Economische graadmeter
Drie kwartalen op rij overstijgt het vacatureaanbod dit jaar het aanbod van de eerste drie kwartalen in 2010. Uit de analyse blijkt echter ook dat het aantal vacatures in het derde kwartaal van 2011 voor het eerst sinds het tweede kwartaal van 2010 is gedaald. "Het vacatureaanbod is een economische graadmeter. Dat het aantal vacatures dit kwartaal voor het eerst is verminderd, houdt direct verband met de groeiverwachtingen van ondernemers. Desondanks is ook dit kwartaal de vraag naar marcomprofessionals ten opzichte van vorig jaar gestegen. Een groei van 26,4 procent is een substantiële toename. Ook met het oog op de vergrijzing en de vervangingsvraag verwacht ik dat de vraag naar marcomprofessionals blijft aantrekken. Uiteindelijk zal het zelfs resulteren in krapte op de arbeidsmarkt," aldus Wout Oosterhof, operationeel directeur USG Capacity.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Marcom-professionals kiezen massaal voor multinationals
 Aantal marcom-vacatures neemt toe
 Marcomprofessional vreest niet voor baan
 Marcomprofessional werkt het liefst in non-profit sector
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10