zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlander werkt liever op kantoor dan thuis

15 november 2011 - De meerderheid van de Nederlanders werkt liever op kantoor dan thuis. De helft van de Nederlanders begint echter minder gemotiveerd aan de werkdag na een lange file. Dichter bij het werk gaan wonen is een optie, maar in de huidige markt niet makkelijk. De helft van de Nederlanders is dan ook van mening dat de overdrachtsbelasting compleet moet vervallen wanneer iemand verhuist om binnen vijf kilometer van het werk te gaan wonen.

Dat blijkt uit Het Nationale Werkonderzoek 2011 van JobTrack.nl onder 28.153 respondenten. Door de huidige situatie op de huizenmarkt is het vooral voor alleenverdieners lastig om te verhuizen. Zij krijgen moeilijk een hypotheek rond en komen vaak uit boven de inkomensgrens voor sociale huur. Marco de Weerd van JobTrack.nl: "Dichter bij het werk gaan wonen is een manier om de files te vermijden, maar dat is lastig in de huidige huizenmarkt. Door de overdrachtsbelasting bij werkgerelateerde verhuizingen te schrappen, bied je als overheid werkenden meer ruimte om te verhuizen. Dit draagt niet alleen bij aan een afname van de verkeersdruk, maar kan ook de woningmarkt stimuleren." De helft van de Nederlanders ziet brood in een dergelijke maatregel, slechts achttien procent is het hier niet mee eens. Vooral jongeren werken liever op kantoor dan thuis

Het onderzoek van JobTrack.nl, uitgevoerd door Intelligence Group, laat zien dat files vooral bij de jongere leeftijdsgroepen, tot 34 jaar, een negatieve invloed hebben op hoe zij de dag beginnen. Toch werkt deze groep liever op kantoor dan thuis. "Het nieuwe werken wordt enorm gestimuleerd, maar blijkt niet altijd wenselijk te zijn. Jongeren zijn zich bijvoorbeeld nog volop aan het ontwikkelen en kunnen veel leren van collega’s. Dat is een punt waar werkgevers wel rekening mee moeten houden," aldus De Weerd. Slechts een derde van de Nederlanders geeft de voorkeur aan thuiswerken. Naarmate men ouder wordt is een duidelijke afname te zien van de invloed van files en de wens om op kantoor te werken. Vanaf de leeftijd van 35 jaar werkt men juist liever thuis dan op kantoor. Bij 40 procent van de 55 tot 64-jarigen hebben files geen invloed op de werkmotivatie.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Smartphone verplicht tot werken buiten kantoortijd
 Horeca en flexkantoren winnen terrein als werkplek
 De werkplek is bindende factor bij Het Nieuwe Werken
 De toekomst vraagt om kantoren die samenwerking stimuleren
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10