zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Jongere wil liever toegang tot social media dan hoog salaris

3 november 2011 - Jonge professionals en studenten willen ongehinderd gebruikmaken van social media, hun mobiele apparaten en internet tijdens hun werk. Die wens is zelfs zo sterk dat dit hun keuze voor een werkgever beïnvloedt, soms zelfs meer dan het geboden salaris. Dit is een van de uitkomsten van een internationaal onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Cisco.

Deze en andere onderzoeksresultaten uit het tweede deel van het 2011 Cisco Connected World Technology Report laten zien hoe belangrijk flexibiliteit is voor volgende generatie werknemers. Flexibiliteit om thuis te werken en eigen apparaten te gebruiken, een fenomeen dat bekend is als ‘Bring Your Own Device’, of BYOD. Verrassend genoeg blijkt dat voor de ‘millenniumgeneratie’ traditionele methoden om jonge medewerkers aan te trekken en te behouden minder belangrijk zijn.Optimale balans
Aan het tweede jaarlijkse Cisco Connected World Technology Report namen ruim 2.800 studenten en jonge professionals in veertien landen deel. Doel van het onderzoek is om te zien voor welke uitdagingen ondernemingen komen te staan bij het zoeken naar een optimale balans tussen het vervullen van de verwachtingen van medewerkers en de zakelijke doelstellingen. Daarbij moeten ze onder andere rekening houden met zwaardere eisen aan het netwerk, het gebruik van steeds meer verschillende mobiele apparaten en beveiligingsrisico’s. 

Opvallende en minder opvallende uitkomsten
• Voor een op de drie studenten en jonge professionals onder de 30 jaar (33 procent) zijn het gebruik van social media, flexibiliteit in de keuze voor apparaten en de mogelijkheid om thuis of mobiel te werken belangrijker dan het salaris.
• Ruim twee op de vijf studenten (40 procent) en jonge professionals (45 procent) is bereid om een baan te accepteren met een lager salaris, mits ze daarbij meer vrijheid hebben om social media te gebruiken, zelf hun apparatuur te kiezen en meer flexibiliteit hebben in waar en wanneer ze werken.
• Ruim de helft van de ondervraagde studenten (56 procent) laat weten geen baan te accepteren bij een bedrijf dat de toegang tot social media verbiedt, of ze zouden een manier zoeken om dit beleid te omzeilen.
• Werknemers verwachten steeds meer flexibiliteit bij het werk. Voor 29 procent van de ondervraagden is de mogelijkheid om op afstand te werken van invloed op hun keuze om bij een bedrijf te werken of om daar te blijven werken.
• 70 procent van de ondervraagde studenten denkt dat het niet nodig is om regelmatig op kantoor aanwezig te zijn, behalve voor belangrijke afspraken. Een op de vier meent zelfs productiever te zijn wanneer ze thuis of op afstand kunnen werken. Ook een meerderheid van de ondervraagde werknemers (69 procent) ziet geen noodzaak om regelmatig naar kantoor te gaan. In het onderzoek van 2010 was dit percentage nog 60 procent, wat aantoont dat de nieuwe generatie meer belang hecht aan flexibel werken.
• Bijna een derde (31 procent) van de ondervraagden denkt dat hun ervaring en gemakkelijke omgang met social media en mobiele apparaten een rol heeft gespeeld bij het besluit van hun werkgever om hen een baan aan te bieden. Dit laat zien dat steeds meer bedrijven de waarde inzien van deze generatie bij het inzetten van technologie om de efficiency en de concurrentiepositie te verbeteren.
• Vier op de vijf studenten (81 procent) willen zelf kiezen welk apparaat ze gebruiken voor hun werk. Hetzij via een bedrijfsbudget waarmee ze zelf een apparaat kunnen kopen, of door eigen apparaten mee te kunnen nemen naar het werk (BYOD).
• De helft van de ondervraagden (49 procent) raakt liever zijn of haar portemonnee kwijt dan de smartphone of ander mobiel apparaat.
• De dagen dat we slechts één apparaat gebruiken zijn voorbij. Ruim drie van de vier professionals (77 procent) bezit meerdere apparaten, zoals een laptop en een smartphone of meerdere mobiele telefoons en computers. Wereldwijd gebruikt een op de drie (33 procent) werknemers minstens drie verschillende apparaten om te werken.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 'Bring Your Own’: het businessmodel voor nieuwe generatie werknemers
 Generatie Y is helemaal niet zo anders
 Young Professional 2. 0 vraagt nieuwe manier van werven
 Jong talent doet het heel anders
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10