zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Genomineerden Etnische Vrouwelijke Manager 2011 bekend

26 september 2011 - De businessclub Etnische Zaken Vrouwen Nederland (EZVN) reikt op 8 oktober 2011 voor de zevende keer het award voor de Etnische Zaken Vrouw Nederland en de Etnische Vrouwelijke Manager Nederland uit. De bedrijven die etnische managers op vooraanstaande posities hebben erkennen in hun visie dat kwaliteit benut moet worden en tegelijk wil EZVN andere bedrijven aanmoedigen en inspireren.

De genomineerden voor de managersprijs: Etnische Vrouwelijke Manager Nederland 2011 zijn; 



Mr. Drs. Shaktie Rambaran Mishre, Manager bij KPMG Nederland, te AmsteLveen
KPMG Nederland maakt deel uit van het internationale KPMG netwerk, wereldwijd toon aangevend in Audit, Tax en Advisory. Shaktie Rambaran Mishre is manager bij de adviestak van KPMG, afdeling Performance & Technology. Binnen deze afdeling houdt Shaktie zich bezig met het adviseren van topbestuurders op gebied van strategische heroriëntatie, verandermanagement bij transformaties, cultuur, leiderschap en organisatieontwerp. Daarnaast heeft zij ruime ervaring met het adviseren over governance, risk, compliance en integriteitvraagstukken, zowel in Nederland, als onder andere in de U.SA., Frankrijk, Curaçao en Suriname. Haar leiderschapsstijl is persoonlijk, authentiek en verbindend, waarbij zij uitgaat van ieders unieke talenten en achtergrond. Daarnaast is Shaktie Rambaran Mishre een van de zeven leden van de Raad van openbaar bestuur. Samen met de andere raadsleden adviseert zij de Nederlandse regering over onderwerpen als burgervertrouwen, veiligheid en bestuurlijke inrichting. Ondanks haar drukke werkschema kenmerkt de vrijwillige inzet van Shaktie Rambaran Mishre voor de Nederlandse maatschappij, gezien de vele vrijwilligersprojecten die zij trekt zich door oprechte betrokkenheid, creativiteit, enthousiasme en resultaatgerichtheid.

Anne- Rose Abendanon- Bruinendaal, Programma Manager interculturalisatie bij Cordaan, te Amsterdam
Cordaan biedt ouderenzorg, verstandelijk gehandicaptenzorg ( ook specifiek aan jeugd), geestelijke gezondheidszorg, dagbesteding en thuiszorg met ongeveer 9.000 medewerkers aan een zeer diverse groep van meer dan 27.000 cliënten. Anne- Rose Abendanon is de drijvende kracht in continue ontwikkeling en verankering van diversiteit binnen Cordaan, waar zij zich niet allen richt op de cliënten , maar ook op alle medewerkers. Haar meest bijzondere leiderschapskwaliteit is dat zij uitstekend in staat is contacten te leggen en te schakelen. Het ene moment in debat met de Raad van Bestuur over strategische onderwerpen het andere moment in een stimulerend gesprek met een kersverse leerling, die zij leert om te gaan met de dilemma's in de zorg. Door de voortreffelijke wijze waarop zij leiding geeft aan haar programma's binnen Cordaan en haar grote maatschappelijke betrokken-heid, die zich uit in de vele bestuurlijke functies die zij bekleedt, is Anne- Rose Abendanon een inspiratie en rol model voor zowel allochtone als autochtone vrouwen een toonbeeld van leiderschap voor de nieuwe generatie.

Sjahnaz Goudberg, HR Manager bij de ANWB te Den Haag
De Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB is een vereniging die met een unieke mix van beïnvloedende en dienstverlenende activiteiten de belangen van haar leden behartigt op het gebied van mobiliteit, vakantie en vrije tijd. Bij dat werk wil de ANWB tevens een bijdrage leveren aan een duurzame ontwikkeling van de samenleving.
Binnen de ANWB kenmerkt de carrière van Sjahnaz Goudberg zich door doorzettingsvermogen, vakinhoudelijke kennis en een open stijl van leidinggeven. Zij acteert binnen een sociale context en creëert daarmee sociale samenhang. Vanuit een enorme betrokkenheid , bij het bedrijf en haar medewerkers weet ze mensen aan zich te binden en te motiveren, daarbij blijft zij zeer doelgericht en zakelijk. In haar functie als HR manager adviseert zij de directie Hulpverlening (Wegenwacht, Alarmcentrale en Trauma Helikopters) over organisatorische, inrichtings- en reorganisatie vraagstukken. Ook is zij mede verantwoordelijk voor een HR strategie die inspeelt op wet- en regelgeving, Sociaal Beleid en ontwikkelingen van de ANWB en de maatschappij. Sjahnaz is het toonbeeld van hard op de inhoud, maar gemeend zacht op de relatie. In het Management team HR, het directie team Hulpverlening, maar ook binnen haar eigen team van adviseurs speelt zij los van de inhoud met haar sociale vaardigheden een grote rol bij het in stand houden en functioneren van het team op zich. Bekend binnen de organisatie zijn haar coachingsgesprekken met medewerkers en management. 

Doelstellingen
De Businessclub Etnische Zaken Vrouwen Nederland (EZVN) wil met het uitreiken van genoemde prijzen het volgende bereiken:
- Etnische vrouwen door middel van positieve voorbeeldvorming stimuleren om economische zelfstandigheid te verkrijgen door het ondernemerschap;
- Etnische vrouwen door middel van positieve voorbeeldvorming stimuleren om door te stromen naar hogere en topfuncties in met name het bedrijfsleven en overheid;
- Etnische vrouwen in topposities en etnische vrouwen die een toponderneming bezitten zichtbaar maken binnen de Nederlandse samenleving.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Etnische Zakenvrouw 2010 en Etnische vrouwelijke manager 2010 gekozen
 Divers personeelsbestand biedt meerwaarde
 Bedrijfsleven kent wel degelijk machtige vrouwen
 Vrouwelijke managers hebben positief effect op productiviteit
 
 
reacties
 
Philippe Maaskant  |   | 
26-09-2011
 | 
18:50 uur
Hoe definieert men ''etnisch''.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10