zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkloosheid verder gestegen

21 september 2011 - De voor seizoeninvloeden gecorrigeerde werkloosheid is in augustus 2011 met 8.000 personen gestegen en kwam daarmee uit op 421.000. Dat komt overeen met 5,4 procent van de beroepsbevolking. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS. Uit cijfers van UWV blijkt dat in augustus het aantal WW-uitkeringen een lichte stijging liet zien en dat het aantal werkzoekenden vrijwel gelijk is gebleven.

De werkloosheid is voor de tweede maand op rij toegenomen. In augustus waren er 421.000 mensen werkloos. Dat zijn er 25.000 meer dan gemiddeld in de eerste helft van dit jaar. In de eerste zes maanden van 2011 lag de werkloosheid steeds tussen de 392.000 en 400.000. 



Vooral meer 25- tot 45-jarigen werkloos

Het aantal werklozen is vooral bij 25- tot 45-jarigen toegenomen. In de eerste helft van 2011 waren er in deze leeftijdsgroep gemiddeld 170.000 werklozen. In augustus is dit aantal opgelopen tot 186.000. Onder jongeren tot 25 jaar en onder 45-plussers is het aantal werklozen minder sterk gestegen. 

Meer jonge werkzoekenden

Bij UWV WERKbedrijf stonden in augustus 454.000 werkzoekenden ingeschreven, vrijwel evenveel als in juli. Het aantal werkzoekenden jonger dan 25 jaar nam in een maand tijd echter toe met ruim twee procent. Deze stijging is toe te schrijven aan schoolverlaters die in de zomermaanden doorgaans de arbeidsmarkt betreden en past derhalve in het seizoensbeeld. Hetzelfde geldt voor de toename van het aantal werkzoekenden met een hoger pedagogisch beroep in deze periode. 

Meer nieuwe WW-uitkeringen

Voor de tweede maand op rij werden er meer nieuwe WW-uitkeringen verstrekt dan er werden beëindigd. In augustus van dit jaar werden 32.000 nieuwe uitkeringen verstrekt. Dat is vijf procent meer dan een maand eerder. Er werden 30.000 uitkeringen beëindigd, ruim twee procent meer dan in juli. De toename van het aantal beëindigde uitkeringen kan geheel aan de forse stijging van werkhervattingen worden toegeschreven. Het aantal lopende uitkeringen nam toe met bijna één procent tot 256.000.


Bron: Allepersberichten.nl
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Omzetgroei uitzendbranche vertraagt
 Hogere werkloosheid in juli
 Vooroordelen oudere werknemers blijven hardnekkig
 Zes tips om een baan te krijgen waar u te goed voor bent
 Beter geen baan dan slechte baan
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10