zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Gestage groei zakenreizen in 2012

13 september 2011 - Naar verwachting wordt er in 2012 weer meer zakelijk gereisd. Dat blijkt uit de Advito Industry Forecast 2012, die eveneens een lichte stijging van de algemene kostprijs van zakenreizen voorspelt in vergelijking met 2011.Door de toenemende vraag naar zakenreizen zullen ook de prijzen voor vervoer en accommodatie stijgen.

Daarnaast zorgen de verdere consolidatie in de luchtvaartsector, de olieprijs en een toename van bijkomende kosten ervoor dat wereldwijd de prijs van zakenreizen met vier tot zes procent zal stijgen. In Europa en Noord-Amerika kunnen die percentages iets lager liggen. 



Extra kosten vliegtickets

Verwacht wordt dat de luchtvaarttarieven tussen de drie en vijf procent zullen stijgen. Aan de basis van die stijging liggen de hogere vraag en de samenwerkingen tussen de luchtvaartmaatschappijen binnen de drie wereldwijde allianties. Binnen Europa zal vanaf januari 2012 de invloed het Emissions Trading System (ETS) duidelijk voelbaar worden. De EU gaat luchtvaartmaatschappijen namelijk verplichten om emissierechten voor kooldioxide aan te kopen boven een bepaald niveau. Daarnaast kunnen de prijzen ook verder stijgen door kosten die door de maatschappijen aangerekend worden voor het betalen met een kredietkaart. De belangrijkste maar meest onzekere factor voor de prijs van vliegtickets is echter de olieprijs. Advito heeft berekend dat met iedere olieprijsstijging van tien dollar, de vluchttarieven met drie procent stijgen. 

Andere resultaten

• Hoteltarieven stijgen gemiddeld met twee tot zes procent, maar in belangrijke internationale steden als New York kan dat veel hoger uitvallen. Door de organisatie van de Olymische Spelen in Londen schieten voor de zomer van 2012 de hotelprijzen daar ook de lucht in.
• Vergaderingen: de vraag naar hotelruimte voor vergaderingen zal net als in 2011 blijven groeien, met hogere prijzen tot gevolg.
• De trein blijft in Europa aan populariteit winnen bij zakenreizigers. Die trend zet zich in 2012 verder. De prijzen zullen gemiddeld met vijf procent stijgen. 

Londen Olympische Spelen

"Londen zit de gehele zomer van 2012 bijna volgeboekt en de prijzen schieten de lucht in," zegt Jeroen Hurkmans, vice president van Advito. Nu is tweederde van de hotelcapaciteit al toegewezen aan de Olympische organisatie, begin 2012 wordt gekeken hoeveel daarvan echt nodig is. Misschien komen er kamers beschikbaar, maar tegen hoge tarieven." 

Gratis WiFi
Er is een grote druk op hotels om WiFi gratis aan te bieden. Hurkmans: "Sommige hotels hebben hier moeite mee, omdat ze dit aan een derde partij hebben uitbesteed. Maar het is duidelijk een bron van frustratie als men bovenop de 150 euro die voor een kamer wordt betaald nog eens vijftien euro voor WiFi moet afrekenen. Dat is niet meer van deze tijd, en hotels begrijpen dat."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Europese manager verwacht meer te reizen voor minder geld
 Travel managers zien nut sociale media
 Zakenreiziger neemt veel vaker de trein
 Hoge olieprijs schadelijk voor zakenreizen na 2011
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10