zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf tips om een baan te vinden via LinkedIn

15 augustus 2011 - Vraagt u zich af waarom iedereen zo lyrisch is over LinkedIn? En nog belangrijker, hoe dit sociale platform u kan helpen een nieuwe baan te vinden? Lees dan vooral verder. Jerome Young, oprichter van AttractJobsNOW.com, geeft op Forbes vijf tips om uw kansen op de arbeidsmarkt te vergroten via LinkedIn. 

1. Update uw status


Als mensen weten dat u op zoek bent naar een nieuwe baan, willen ze vaak graag helpen. Geef hier wel een positieve draai aan. Zeg bijvoorbeeld hoe goed uw huidige functie u voor heeft bereid op het verbreden van uw horizon en dat u er zin in heeft een nieuwe uitdaging aan te gaan. Vraag vervolgens vooral contact met u op te nemen als iemand een vacature weet die u op het lijf geschreven is. 

2. Zorg voor relevante aanbevelingen

Voormalig leidinggevenden, teamleden, collega’s, klanten en leveranciers zijn perfect om u aan te bevelen op LinkedIn. Als recruiters uw profiel bekijken, zijn ze erg geïnteresseerd in de mening van anderen over u. Ga nu niet lukraak uw hele netwerk spammen met de vraag iets positiefs over u te melden, maar vraag een select groepje mensen die u goed kennen en met wie u nauw heeft samengewerkt, een relevante aanbeveling te schrijven waarin zowel uw persoonlijkheid als professioniele vaardigheden aan bod komen. 

3. Zoek uit wie u kent

Zoek via LinkedIn het bedrijf waar u graag zou willen werken en kijk of u er toevallig al een connectie mee heeft via een klasgenoot, ex-collega of iemand die zij weer kennen. Via hen kunt u informatie over het bedrijf achterhalen en wie weet zelfs direct in contact komen met iemand van PZ. 

4. Gebruik de banenzoekfunctie

Hier vindt u niet alleen openstaande vacatures, maar kunt u ook achterhalen welke kennis, ervaring en vaardigheden gezocht worden in uw branche. Dit zijn de keywords die u zeker moet verwerken in uw LinkedIn samenvatting en CV. Recruiters zoeken namelijk op deze woorden, en zo verschijnt u automatisch in hun zoekvenster. 

5. Help anderen

Help ook anderen met het zoeken naar een nieuwe baan. Hoe meer u geeft, hoe meer u terugkrijgt op LinkedIn. Voorbeeld: als u actief bent in een groep en daar uw kennis en ervaring deelt, weten mensen wie u bent en zullen ze al snel aan u denken als ze op een vacature in uw vakgebied stuiten. Plus: als u nuttig advies deelt, komt u meteen over als een teamspeler in de ogen van recruiters en dat is nooit verkeerd.

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Sociale media helpen bij vinden baan
 LinkedIn integraal onderdeel in de oplossing van de War for Talent
 Bent u een conversationalist op LinkedIn?
 Bent u wel te vinden op sociale media?
 
 
reacties
 
Sinne  |   | 
15-08-2011
 | 
10:01 uur
Met mijn huidige chef en collega's heb ik uiteraard een connection via linkedin. Hoe kan ik op groepen reageren en kenbaar maken dat ik een baan zoek, zonder dat dit in mijn timeline naar voren komt? Tip 1 is niet haalbaar als je op je huidige werk nog niet kenbaar wilt maken dat je aan het solliciteren bent.
Jelle Verdoodt  |   | 
15-08-2011
 | 
10:35 uur
Sinne,

Goeie vraag!

Als je huidige chef en collega's ook op LinkedIn zitten, dan moet je actiever zijn in groepen en mensen helpen zonder expliciet aan te geven dat je een andere baan zoekt.
Wil je dit toch kenbaar maken, ga dan wat preciezer te werk en kies de mensen uit aan wie je dit laat weten en licht ze persoonlijk in. Aan hen kan je dan ook nog discretie vragen.
Astrid  |   | 
17-08-2011
 | 
23:38 uur
:)
Jammer dat ik zo vaak lees: ''openstaande vacatures''.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10