zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Frankrijk wil 'maximumsalaris' voor topmanagers

19 juli 2011 - De Franse regering werkt aan een wet die het mogelijk maakt om managementsalarissen die boven een bepaalde norm uitkomen dusdanig te belasten dat je kan spreken van een maximumsalaris. Dat heeft de Franse premier François Fillon gezegd, zo weet Express.be.

"We bestuderen een methode waarmee we bedrijven die hun topmanagers extravagante salarissen uitkeren extra kunnen belasten," zei Fillion. Sinds enkele weken wordt bekeken of het mogelijk is om deze ‘extravagante salarissen’ niet langer fiscaal aftrekbaar te laten zijn. Tot nu toe zijn salarissen in Frankrijk - evenals bonussen - onderdeel van de productiekosten van een bedrijf en zijn ze dus fiscaal aftrekbaar. Fillon stelt nu voor om een grens te trekken tussen salarissen en ‘extravagante vergoedingen’. Deze laatste zouden onder het nieuwe regime onder de bedrijfswinsten gaan vallen en tegen 33 procent belast worden. 



Maximumsalaris
Indien deze maatregel wordt goedgekeurd zal er dus een plafond worden vastgesteld dat een onderscheid maakt tussen wat als een salaris kan worden beschouwd en wat als een ‘extravagante vergoeding’. Er komt dus met andere woorden een maximumsalaris.


Bron: Express.be
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bonussen NV Nederland weer als vanouds
 Managementbeloningen stagneren
 Topmanager levert in op beloning
 Brussel beraadt zich over bonussen
 
 
reacties
 
Ron Ladage  |   | 
20-07-2011
 | 
09:47 uur
Dat er ergens grenzen gesteld mogen worden aan graaiende managers, daar kan ik me helemaal in vinden. Want doordat deze graaiers zich verrijken aan het bedrijf en zelfs er niet voor terugdeinzen om het bedrijf en zeker de werknemers daarbij op te blazen, want ze hebben een waterdicht contract, dus ze krijgen veel geld zodra ze weg moeten, dat is ook al bewezen.
Door een belastingwet in te stellen, waardoor ze boven een bepaald bedrag b.v. 90% belasting moeten betalen, is een goede zaak. Alleen begrijp ik niet waarom we in de EU zitten. De Europese Unie verzint dagelijks de meest belachelijke wetten, dus waarom niet een Europese wetgeving, die het geld boven een maximum bedrag laat vloeien in de kas van Europa, dan is een Europese BTW van de baan en kunnen de begrotingstekorten daarmee gedekt worden. Is er eindelijk eens gerechtigheid. Tevens heeft het dan geen zin voor de zakkenvullers om in een ander land te gaan werken, of ze moeten allemaal buiten Europa gaan werken, wat een verzwakking voor die landen gaat worden op langer termijn.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10