zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer is zich niet bewust van sterke positie arbeidsmarkt

28 juni 2011 - Bedrijven hebben nog geen angst voor de war for talent. Bijna 80 procent van de werkgevers denkt niet dat hun werknemers zullen overstappen naar een ander organisatie. Ruim 60 procent van deze groep verwacht echter wel dat er meer zal worden onderhandeld over salaris en arbeidsvoorwaarden. Dit blijkt uit online onderzoek van ISBW Opleiding en Training.

Ruim tweederde van de ondervraagden geeft aan geen extra maatregelen te hebben genomen om werknemers aan de organisatie te binden. Tegelijkertijd is bijna de helft van de werknemers zich niet bewust van de sterker wordende positie. Slechts 30 procent geeft aan te willen profiteren van de sterkere positie op de arbeidsmarkt. 



Talenten in kaart brengen
Ondanks dat bedrijven niet vrezen voor het uitstromen van werknemers, bereiden zij zich wel goed voor. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat bijna driekwart van de organisaties de talenten van hun werknemers in kaart wil brengen gezien de war for talent. Twintig procent van de bedrijven heeft dit al gerealiseerd. Ook het aantrekken van nieuw talent staat hoog op de agenda van de werkgevers; ruim tweederde is hier mee bezig. 

Gevecht
Else Slegers, algemeen directeur van ISBW: "De resultaten van onze online enquête zijn opvallend te noemen. Organisaties hebben het vertrouwen dat werknemers blijven. De werknemer lijkt zich niet of nauwelijks bewust van zijn sterke positie op de arbeidsmarkt. Slechts een klein aantal wil van de war for talent profiteren. Toch zal de strijd om het talent losbarsten en zullen bedrijven dit gevecht vroeg of laat aangaan. Focus op talenten is het credo, zowel voor werkgevers als werknemers. Werknemers zouden hun talent veel beter kunnen benutten. Door hierin te investeren kunnen zij hun positie nog sterker maken, bijvoorbeeld middels een EVC-traject. Bovendien zouden werkgevers overzicht moeten hebben van het talent in hun organisatie, om te weten welke talenten ze missen en nodig hebben voor ze zich in de strijd kunnen mengen."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 LinkedIn integraal onderdeel in de oplossing van de War for Talent
 Wapen u voor de ‘war for talent’
 'War for talent' topprioriteit CEO
 'War for talent' laait op
 
 
reacties
 
EK artikelen  |   | 
15-03-2012
 | 
14:53 uur
Tegenwoordig zou ik die stap ook niet zomaar zetten. Lekker blijven waar je bent als je daar een vast contract hebt;).

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10