zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hypo's bij diabetespatiënten beďnvloeden arbeidsproductiviteit

20 juni 2011 - Bijna één op de vijf mensen met diabetes is met regelmaat niet in staat om een volledige dag te werken vanwege een episode van lage bloedsuiker, ook wel hypoglykemie of hypo genoemd. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek over productiviteitsverlies na een hypoglykemie, waarvan de resultaten recent in het tijdschrift Value in Health werden gepubliceerd.

Het onderzoek, dat is uitgevoerd door The Brod Group en Health Research Associates in samenwerking met Novo Nordisk, is gehouden onder 1.404 mensen met diabetes type 1 of 2 in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk die de maand voorafgaand aan het onderzoek een hypo hadden gehad.1 



Sterke invloed op werk
Voor degenen die niet naar hun werk konden vanwege een nachtelijke hypoglykemie bedroeg het gemiddelde productiviteitsverlies op de werkplek 14,7 uur per persoon per maand. Dit is gelijk aan ongeveer 1.610 euro aan verloren productiviteit per persoon per jaar. 
Eén op de vijf deelnemers aan het onderzoek (22,7 procent) kwam te laat op het werk of miste een volledige werkdag als gevolg van een nachtelijke hypo die zij de afgelopen maand hadden gehad. 18,3 procent van de ondervraagden moest vroegtijdig naar huis of miste een hele werkdag vanwege een hypo die tijdens het werk optrad.
"Veel mensen met diabetes hebben regelmatig last van hypoglykemie," zegt dr. Meryl Brod, hoofdonderzoeker en gezondheidspsycholoog. "Dit heeft niet alleen invloed op hun werk, maar vergroot ook de behoefte aan mogelijkheden om zelf de bloedsuikerspiegel te bewaken. Bovendien zijn hypo's die tijdens het slapen optreden problematisch voor mensen met diabetes."

Symptomen
Het handhaven van een strikte glykemische controle heeft op de lange termijn voordelen voor mensen met diabetes wat betreft het verminderen van complicaties. Veel voorkomende symptomen van een hypoglykemische episode zijn: hartkloppingen, trillen, honger, zweten, moeite met concentreren of verwardheid. Mensen met diabetes die met insuline worden behandeld, kunnen één tot drie hypo's per maand krijgen.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Doet u mee aan de Nationale Traploopweek?
 Werknemer steeds dikker, zieker en minder productief
 Sick Building Syndrome leidt nog steeds tot hoog ziekteverzuim
 Vage klachten vormen groot probleem op arbeidsmarkt
 
 
reacties
 
Frieda Berkelaar  |   | 
20-06-2011
 | 
19:05 uur
De laatste zin is een hele domme stelling: ''Mensen met diabetes die met insuline worden behandeld, kunnen 1 tot 3 hypo's per maand krijgen.''

Over het aantal hypo's dat iemand kan krijgen, kun je geen zinnig woord zeggen. Dat kunnen er namelijk meerdere per dag zijn, dus.....

Daarnaast zijn niet alleen hypo's, maar ook hypers (te hoge bloedsuikers) van invloed op de uitvoering van werkzaamheden. Dit is echter per diabetespatiënt verschillend.

Zelfs een strikte controle van de bloedsuikers is geen garantie voor een goede bloedsuikerwaarde. Diabetes type 1 is een chronische ziekte, ga er maar aan staan om iedere dag, ieder moment van de dag ervoor te zorgen dat je diabetes 'onder controle' is.
birgitta  |   | 
21-06-2011
 | 
17:34 uur
Jammer, dit is mij te algemeen en schaadt mensen met diabetes. Mensen met type 1 zijn meestal gewoon slank en energiek, maar gebruiken wčl insuline. Diabetes is bij hen geen lifestyle ziekte maar een andere vorm van diabetes. Vaak al vanaf jonge leeftijd. Als je goed 'ingesteld'bent heb je meestal weinig klachten maar wel snel hypo's. Wat druivesuiker en een boterham en het is weer o.k.
Bij type 2, beter bekend als ouderdomsdiabetes, speelt overgewicht, leefwijze, medicijngebruik vaak een rol en zal er op termijn meer sprake zijn van bijkomende problemen.
Voor de duidelijkheid: heb het zelf niet.Maar zie in mijn omgeving het verschil tussen beide soorten diabetes.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10