zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse topbestuurders bereiken aanzienlijke vitaliteitsverbetering

27 mei 2011 - Tien topbestuurders van Nederlandse bedrijven, waaronder Harry Hendriks (CEO Philips), Dries van der Vossen (CEO Bilderberg) en Maartje Bouvy (CFO Royal Haskoning), kwamen in Zeist bijeen om hun deelname aan het Top Performer Programma van Ernst & Young en Zilveren Kruis Achmea af te ronden. De groep blijkt een wezenlijke gedragsverandering te hebben bereikt:.

Het aantal deelnemers dat de dag start met een ontbijt is gestegen met 32 procent, de slaapkwaliteit is met 24 procent toegenomen en de burnout-index is met 28 procent gedaald. 



Veerkracht en weerbaarheid
Het huidige economische klimaat en hooggespannen verwachtingen van klanten, werknemers en maatschappij stellen de veerkracht en weerbaarheid van topbestuurders op de proef. Dit vraagt om constante prestaties op excellent niveau, op topsportniveau. Geïnspireerd door de ambitie van Nederland om de Olympisch Spelen van 2028 te organiseren, hebben Ernst & Young als Partner in Sport en Zilveren Kruis Achmea als Official Supplier van NOC*NSF in samenwerking met Lifeguard het Top Performer Programma (TPP) geïntroduceerd. De eerste groep externe deelnemers heeft het programma nu afgerond. Mikkel Hofstee, CEO van Lifeguard: "Tien van de twaalf deelnemers aan het TPP programma hebben hun leefstijl blijvend veranderend; niet alleen op gebied van voeding en bewegen, maar veel breder. Samengevat, de deelnemers hebben nu betere rituelen in hun leven ingepast om op die manier een duurzame topprestatie te kunnen leveren." 

Bewezen succes

Ook binnen Ernst & Young en Zilveren Kruis Achmea hebben 150 bestuurders deelgenomen aan dit programma. Caroline van den Berg van Ernst & Young: "De ervaringen binnen Ernst & Young leren ons dat het programma een belangrijke bijdrage levert aan het vergroten van de vitaliteit en het succes van de deelnemers. 85 procent van de deelnemers is vooruit gegaan op de totale fitness. 59 procent van de deelnemers werkt geconcentreerder en 69 procent van de deelnemers heeft een beter uithoudingsvermogen. 68 procent van de deelnemers ervaart ook nog eens een betere werk – privé balans."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Andere benadering werknemers nodig
 Manager overweegt opleidingsbudget in te zetten voor vitaliteit
 Werkgever wil bijdrage zorgpremie korten bij niet vitale werknemer
 Werknemer krijgt 50 euro van baas om vitaal te blijven
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10