zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Olieprijzen drukken kosten luchtvaart verder omhoog

16 mei 2011 - De kosten van luchtvaart zullen dit jaar verder stijgen. Dat voorspelt Advito. Die stijging is voornamelijk te wijten aan de olieprijs, die afgezien van een dip in maart dit jaar flink is gestegen. De wereldwijde economische groei wordt voor 2011 geschat op 4,4 procent. Het IMF heeft de voorspelling van de olieprijs per vat in april hersteld van 90 dollar per vat naar 107,16 dollar per vat. Een stijging van bijna twintig procent.


Luchtvaartmaatschappijen reageren hierop door hun ticketprijs te verhogen en additionele brandstoftoeslagen te rekenen. De gevolgen daarvan zijn het sterkst voelbaar op intercontinentale vluchten, waar de prijs voor een ticket in business class met twaalf procent en in economy class zelfs met 30 procent kan toenemen. Advito waarschuwt travel managers dat deze ontwikkelingen een stijging van tien tot twintig procent van de corporate reisuitgaven tot gevolg kunnen hebben. Reisbudget monitoren
"De olieprijs is zeer onvoorspelbaar. Zo is deze de laatste twee weken weer licht gedaald. Mijn advies aan klanten is om het reisbudget goed te blijven monitoren. Dit kan door bijvoorbeeld een luchtvaartanalyse te maken om inzicht te krijgen in de benodigde tussentijdse aanpassingen in bijvoorbeeld contracten en reisbeleid," aldus Inge Stok, directeur van Advito in Nederland. 

Rampen en politiek
De voorspellingen voor de hotelsector blijven volgens Advito in lijn met eerdere verwachtingen. Hoewel alle grote markten en steden te maken zullen krijgen met prijsstijgingen, worden de grootste stijgingen verwacht in Latijns Amerika en Azië. De belangrijkste uitzonderingen hierop zijn Japan, waarvoor Advito de forecast van +drie procent naar -drie procent heeft aangepast door de natuurramp en nucleaire situatie, en het Midden-Oosten, waarvoor de voorspelde groei aangepast werd van 4,5 naar 2,0 procent vanwege de onrust in dat gebied. Voor Brazilië geldt het omgekeerde: daar wordt een groei verwacht van tien in plaats van zes procent.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Olieprijzen dalen sterk
 Crisis heeft invloed op zakelijke reisjes
 Herstel olie- en gassector eerder dan verwacht
 Hoge olieprijs schadelijk voor zakenreizen na 2011
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10