zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlander wordt nauwelijks gediscrimineerd op het werk

8 februari 2011 - In Nederland komt discriminatie op de werkvloer weinig voor, slechts 2,4 procent van de medewerkers voelt zich weleens gediscrimineerd op huidskleur, geloof of achtergrond en 2,7 procent voelt zich gediscrimineerd op geslacht. Dit zijn de laagste percentages in Europa.

In Europa blijken Italianen en Engelsen het meest op het werk te discrimineren. In Italië voelt maar liefst één op de zeven medewerkers zich gediscrimineerd op geslacht. Van de Engelse medewerkers geeft één op de tien aan zich weleens gediscrimineerd te voelen op basis van huidskleur, geloof of achtergrond.


Deze cijfers blijken uit een onafhankelijk Europees onderzoek van Effectory. Hiervoor zijn in 2010 ruim 2.800 medewerkers uit acht Europese landen ondervraagd. 

Huidskleur, geloof en achtergrond
Guido Heezen, directeur van Effectory: "We zien dat Nederland het goed doet in vergelijking met de rest van Europa. In onze buurlanden zien we lagere scores, zo voelt acht procent van de Duitsers zich weleens gediscrimineerd, zeven procent van de Fransen en vijf procent van de Belgen. Wordt er in Nederland harmonieuzer samengewerkt of voelen medewerkers zich hier minder snel gediscrimineerd? Een waterdichte verklaring voor de gevonden verschillen is er niet, maar het lijkt erop dat de multiculturele samenleving op de Nederlandse werkvloer succesvol is. Eigenlijk mogen we best trots op ons land zijn vanwege het bieden van deze positieve werksfeer. Dat blijkt in veel Europese landen niet zo vanzelfsprekend te zijn." 

Mannen en vrouwen
En hoe zit het met discriminatie op basis van geslacht? Heezen: Na hekkensluiter Italië zien we ook hier de Engelsen terug met een negatieve score: elf procent van de medewerkers voelt zich weleens gediscrimineerd op dit gebied. Duitsland volgt hierna met ruim negen procent en Spanje met ruim acht procent. Wellicht speelt hier onze open organisatiecultuur een rol. Nederlandse medewerkers zijn over het algemeen mondig ingesteld en laten zich niet de kaas van het brood eten. Sterker nog: ze zitten juist tussen collega's, managers en de werkgever hun broodje kaas op te eten. In andere landen zien we dat organisaties veel hiërarchischer zijn ingericht, waardoor mensen minder open en direct richting hun manager of werkgever durven zijn. Met name vrouwen trekken dan vaker aan het kortste eind als het om gelijke carrièrekansen gaat."

 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Kwart Nederlanders wil liever ander werk
 Geld besparen op dataprotectie kan zorgen voor vervelende verrassingen
 Jongeren hebben meer behoefte aan digitalisering op de werkplek
 

Gerelateerde nieuwsitems

 55-plusser wordt gediscrimineerd
 Leidinggevende speelt hoofdrol bij bestrijding discriminatie
 Werkgevers discrimineren vooral op leeftijd en etniciteit
 Oudere sollicitant voelt zich gediscrimineerd
 
 
reacties
 
Sandra  |   | 
8-02-2011
 | 
14:12 uur
En hoe zit het nu met de discrimminatie door bedrijven, vanwegen je leeftijd!? want dat is pas iets, dat mensen daadwerkelijk de strop om doet! Als je al een baan kan krijgen, boven de 50 in Nederland. Ik wordt ZOOOOO ontzettend moe van die verhalen, over discrimmminatie vanwege de huidskleur. Je ziet amper nog blanken in Nederland?. Want die krijgen geen werk! en trekken het land uit, omdat ze te duur zijn met hun opleidingen (diploma's). Ik hoorde van mijn Puruaanse echtgenoot dat men dit zelfs op de radio in Peru besproken had. Grappig wat je via een ander land, over je eigen shitland te horen krijgt.
gerrit  |   | 
8-02-2011
 | 
15:54 uur
Als je NL een shitland vind, ga je toch gewoon weg?
frank  |   | 
9-02-2011
 | 
12:38 uur
De overheid zelf staat op nummer 1 als het gaat om leeftijdsdiscriminatie! Schandelijk! Er zijn duizenden 50-plussers die goed opgeleid zijn, met een sterke motivatie, power en spirit. Maar hen aan de bak laten komen voor een baan, nou dan laten gemeenten en andere overheden het afweten. Colegialiteit en solidariteit is er ook weinig, de werkende klasse zit op het pluche en is enkel ge''interesseerd in loonsverhoging en allerlei prijscompensaties puur voor zichzelf.
minnie  |   | 
29-08-2013
 | 
14:53 uur
Ik ben Duitse en ik kan een boek schrijven NL is de land waar ik erg last heb met discriminatie. Ik ben 40 jaar en ik was niet aanwezig bij WW2 en ik moet niet alltijd dom aangesproken worden van mensen ik zeg ook geen woord over die appartheid?
Jammer dat in Randstad erg rare mensen wonen.
Ik heb net begonnen in een logistic bedrijf en daar zijn veel mannen en minder vrouwen. Ik en een duitse collega zijn iedere dag beetje geschockt geweest hoe die collegas slecht over de duitse klanten naar een telefoontje gesproken hebben SIEG H*** ect naar 6 maanden ben ik dan weg een super slechte ervaring jammer hoor!Een keer was ik bij een kinderverjaardagsfeestje met veel EU buitenlander dan komt een Nl man en vragt mij hoe heeft die idee gehad met concentratiekamps ? Dat is niet normal zo ik was bij een kinderfeest niet bij een convention !! Ja lieve mensen zo erg is het hier in NL

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Waar sta jij voor als leider?
Wat heb je als leider van vandaag en morgen nodig om jouw doelen te behalen? Het antwoord op deze en andere vragen, vind je in het boek ‘Leiderschap in Beeld’ door hoogleraar Jan de Vuijst. TIAS deelt de eerste 4 hoofdstukken in een gratis e-book.
Lees verder
Houd als manager grip op de cijfers bij de groei van je organisatie
reacties
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (1) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (1) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
Data-savvy organisaties zijn winstgevender, veerkrachtiger en innovatiever (1) 
Hoe laat ik anderen zelf nadenken? (1) 
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (4) 
top10
Een op de drie Nederlanders met hoog inkomen kan door geldgebrek rekening niet betalen
Kwart Nederlanders wil liever ander werk
Organisaties investeren meer in DEI-initiatieven,
Zorgverzekeraar roept bestuurders op om vijf procent werktijd te besteden aan welzijn medewerkers
Organisaties willen SD-WAN, maar laten kansen liggen
HR-professionals staan niet achter huidige wet- en regelgeving
Bedrijven moeten medewerkers meer vrijheid geven om hun eigen productieve werkomgeving te creëren
Marketingmanagers horen na te denken over online nichestrategieën
Acht stappen om een toxische werkomgeving te voorkomen
Mimecast waarschuwt voor phishing uit naam van Twitter
meer top 10