zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Steeds meer bedrijven blokkeren sociale netwerksites

4 oktober 2007 - Steeds meer bedrijven leggen het bezoek aan sociale netwerksites van werknemers aan banden. Steeds vaker wordt webfiltering ingezet tegen de toegenomen populariteit van sociale netwerksites. Dat signaleert e-mail en web-beveiliger Email Systems.

Schaduwzijde


Email Systems schat dat nu ongeveer 40 procent van de bedrijven in Nederland het webverkeer filtert. Dat percentage neemt volgens de beveiligers snel toe, omdat steeds meer bedrijven gevoelig zijn voor de schaduwkanten van excessief websurfen: lagere productiviteit, hogere beveiligingsrisico's en minder controle. 

Blokkades
83 procent van alle webfiltering-klanten van Email Systems blokkeert inmiddels alle sociale netwerksites zoals Hyves (meer dan een miljoen gebruikers in Nederland), LinkedIn (350.000 zakelijke gebruikers) en YouTube. Ook videosites worden steeds vaker tegengehouden: meer dan 53 procent van de klanten blokkeert YouTube tijdens kantooruren en 64 procent blokkeert het streamen en downloaden van video's. 

Lekken van informatie

Volgens de beveiligingsexperts verhoogt veelvuldig bezoek aan ‘social networking'-sites de kans op het lekken van vertrouwelijke informatie, en op ‘identity theft': het ontvreemden van contactgegevens. De onderzoekers stellen dat daarnaast het niet-zakelijke emailverkeer sterk groeit, omdat veel van de interactie tussen de netwerkers via e-mail gaat. Daarbij wordt onderzoek aangehaald van IDC waaruit blijkt dat 40 procent van alle zakelijk ontvangen e-mails niet gerelateerd is aan werk. 

Maatregelen
Jeroen Vroemen, directeur van Email Systems Nederland: "Hotmail, Gmail, en Youtube waren al een bron van zorg voor onze klanten. Daar komen nu de snelgroeiende sociale netwerksites met nieuwe en steeds geavanceerdere mogelijkheden voor interactie bij. Voor steeds meer managers is de maat vol. Zij nemen maatregelen en willen meer controle over het gebruik van het web binnen hun organisatie."


Bron: Computable
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Sociale netwerken geblokkeerd in Britse bedrijven
 Sociale netwerksites gevaarlijk voor bedrijven
 Werkgever neemt privé surfen voor lief
 Werknemer verdoet halve werkdag aan privézaken
 
 
reacties
 
NEDPOINT INNOVATIE  |   | 
4-10-2007
 | 
11:27 uur
Een afzonderlijke plaats is ingeruimd voor de beslaglegging en executie in internationale situaties. Hoewel relatief nog schaars gaan Verordeningen, Verdragen en Richtlijnen hoe langer hoe meer invloed uitoefenen op de rechtspraktijk. Wij spelen hierop in.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10