zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

De sleutel voor een gelukkige werknemer ligt bij IT

Nieuwe benadering van de werkomgeving is noodzakelijk

2 oktober 2017 - Wereldwijde concurrentie zorgt dat innovatie en productontwikkeling in steeds sneller tempo verlopen. De toekomst wordt bepaald door snelheid en is virtueel, verbonden, mobiel en altijd aan.

 
Dat dit niet per se een positieve ontwikkeling is, blijkt uit het feit dat werknemers in toenemende mate werkdruk ervaren. 
In Frankrijk werd daarom eerder dit jaar het recht om offline te gaan, wettelijk geregeld. Want met minder pauzes en een hoger tempo zetten veel werknemers hun gezondheid op het spel. Onderzoek toont aan dat veel bedrijven samenwerking zien als een cruciale factor voor succes. Dat levert gemotiveerde werknemers, gestroomlijnde workflows en een centrale kennisbank op. En dat scheelt weer stress en werkdruk.
 
Bewuster samenwerken
Philip Lacor, Vice President EMEA bij Dropbox zegt dat bewuster samenwerken, veel winst kan opleveren voor werknemers en daarmee het hele bedrijf. "Eenvoudige en goed presterende platformen zijn de sleutel tot succes. De uiteindelijke resultaten zijn een hogere productiviteit van werknemers en een verlaging van de infrastructuurkosten," aldus Lacor. 

IT-vereisten
Een aantal terugkerende IT-vereisten, om volgens Lacor direct mee aan de slag te gaan:

Beschikbaarheid: Op kantoor, thuis, onderweg, overal.  Geen USB-sticks, geen externe harde schijven, geen ‘uzelf e-mailen met bestanden zodat u eraan kunt werken vanuit uw inbox’.
 
Apparaat-onafhankelijke toegang:  Voor zowel pc/laptop als mobiele apparaten. De trend om je eigen apparaat mee te nemen zorgt voor verschillende besturingssystemen. Van Windows en iOs tot Android en Blackberry, elk besturingssysteem moet toegang hebben tot het systeem.
 
Prestaties en snelheid: Geen langdurige uploads en downloads, geen opgedeelde bestanden zodat deze via e-mail kunnen worden verstuurd. Niemand heeft hier geduld voor. Een vereiste is dan ook real real-time.
 
Gebruikerservaring: Intuïtieve gebruikerservaring op alle niveaus. Zowel jongere als oudere werknemers moeten zakelijke toepassingen als consumenten-apps, gemakkelijk kunnen gebruiken. Een goede gebruiksvriendelijkheid en eenvoud zijn daarin enorm belangrijk.

Toegang tot bestanden: Niet via bijvoorbeeld een centrale IT-afdeling of centraal autorisatieconcept, maar juist breed toegankelijk.

Samenwerking: Zorg voor een vereenvoudiging van de samenwerking in bestanden.
 
Minder werkdruk, meer creativiteit
Lacor tenslotte: "Minder werkdruk zorgt voor een beter werkproces met als bonus meer creativiteit. Mensen die vastgeroest zijn in oude werkstructuren, kunnen de wereld van de toekomst namelijk niet vormgeven. Bureaus vol papier, grote kantoren en slome servers zijn geen stimulans voor visionaire ideeën. Bedrijven moeten niet langer wachten, hun infrastructuur virtualiseren én zichzelf loswrikken van oude structuren."
 
Drie C’s voor een betere samenwerking

 
C = Co-Working Center 
De HR- en IT-afdeling én het management moeten de nieuwe, flexibele bedrijfswereld omarmen en een ander perspectief op werkplekken en werknemers ontwikkelen. Eén ding is namelijk duidelijk: mensen werken niet meer op kantoor. Onderzoeken tonen aan dat in een gemiddeld bedrijf niet meer dan 50 procent van alle kantoorplekken tegelijk wordt bezet. Daarom is in flexibele organisaties een nieuwe benadering van de werkomgeving noodzakelijk, eentje waarin teams en taken centraal staan.

C = Collaboration
Het grootste struikelblok hierin? De interne en externe samenwerking verloopt vaak weinig optimaal. 50 procent van de werknemers heeft te maken met te weinig budget voor technische ondersteuning van interne samenwerkingen. Meer dan 70 procent van de externe werknemers onderschrijft dat. En dat terwijl voor zeventig procent van alle werknemers, het kunnen delen van documenten en andere content, de belangrijkste sleutel is om beter samen te werken. Mensen willen toegang tot samenwerkingstools vanaf elk apparaat, maar vaak is dit niet mogelijk, hierin investeren loont dan ook.

C = Cloud
Het nieuwe werken brengt nieuwe vragen met zich mee: "Hoe kan ik mijn nieuwe werkplekconcepten in praktijk brengen?" en "Hoe kan een gedecentraliseerd team tegelijkertijd samenwerken?". Technologie is daarom één van de belangrijkste aspecten die niet door werkgevers kan worden genegeerd. De populariteit van de cloud heeft al een enorme impact op samenwerking. Systemen op locatie worden op de langere termijn vervangen door cloud-based samenwerkingssystemen, waar toepassingen als een service en alleen wanneer nodig geopend worden.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Consumenten besteden vanaf 2030 jaarlijks 2,2 biljoen euro aan mobiliteit
 Microsoft Office 365 blijft groeien, maar beveiliging blijft zorgelijk
 Ligt het aan mij of ligt het aan hen?
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Financiële markt werkt binnen vijf jaar volledig online samen met klant
 Nederland heeft een solide basis voor de flexibele werkcultuur
 Blijf flexibel: creëer een millennial-proof werkomgeving
 2017: het jaar van de flexibele werkplek
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Een zwangere medewerkster, bent u goed voorbereid?
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Goede beveiliging verkleint risico autodiefstal met 75 procent
reacties
'Een beetje integer' (1) 
Ligt het aan mij of ligt het aan hen? (1) 
Vijf handige apps voor automobilisten (1) 
Hoe krijgen mijn engineers betere sociale vaardigheden? (3) 
Leaserijders wisselen minder vaak van auto (1) 
Marketeers investeren in tech en bezuinigen op media  (1) 
Succes en doorgroei minst belangrijke factoren voor werkgeluk (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Air france - 13.28  3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Doc data 0.48  -4 %
Oci 19.95  -2 %
Veel meer nieuwe abonnees Netflix
Beursupdate: AEX op Wall Street
Recordregen Wall Street houdt aan
meer beurs
top10
Projectmanagement: het kan er nog wel even bij!
Talenten willen werken voor hoog presterende organisaties
Het geheim van een geweldige klantenservice
'Een beetje integer'
Ligt het aan mij of ligt het aan hen?
Machine learning is de hype voorbij
'Versnelde afbouw hypotheekrente toomt prijsstijgingen huizen in'
Video en mobile advertising stuwen groei online advertentiemarkt
Marketeers investeren in tech en bezuinigen op media
Datacenters helpen de energietransitie te versnellen
meer top 10
vacatures
meer vacatures