zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

'Ontmoedig geen opleidingen die bedreigd worden door robots'

Technologie hoeft geen bedreiging te zijn

21 augustus 2017 - Ook nu de werkloosheid in Nederland historisch laag is, blijft de toekomst van de arbeidsmarkt een heet hangijzer. De schuldige is de usual suspect die robotisering heet.

Zowel bedrijven, overheden als onderwijsinstellingen buigen het hoofd over de vraag hoe we de Nederlander van nu kunnen klaarstomen voor de arbeidsmarkt van morgen. Volgens Chantal Geelhoed, HR Director bij Exact, worden daarbij zo nu en dan onverstandige aannames gemaakt. Zoals: ontmoedig studies in beroepen die in de toekomst door computers kunnen worden gedaan. "Wie kan er nu voorspellen welke beroepen we over pak hem beet vijf jaar nodig hebben?"

Geen bedreiging
Een recent artikel dat de tongen over dit onderwerp los maakte was Technologie hoeft geen bedreiging te zijn in het NRC, dat verscheen naar aanleiding van het boek Het Midden Weg? "Laat ik voorop stellen: het is goed dat er wordt gesproken over maatregelen die genomen kunnen worden om ervoor te zorgen dat we in de toekomst ook nog een baan hebben. In het boek komen er verschillende aan bod. Bedrijven zouden moeten investeren in werknemers van wie de banen worden bedreigd door technologie en de overheid moet worden gestimuleerd om aan de slag te gaan met de flexwet en om (betaalde) basisbanen te creëren. Daarnaast worden jongeren opgeroepen om geen studies meer te kiezen die leiden tot beroepen waarin de computers ons verslaan. Dat laatste is op zijn zachtst gezegd twijfelachtig."

Creatief en sociaal vermogen
De oplossing die wordt geschetst vindt Geelhoed niet de juiste: "Want wie kan er nu voorspellen welke beroepen we over pak hem beet vijf jaar nodig hebben? Of zelfs tien? Hebben we niet een aantal jaren geleden gezegd dat je beter geen juf of meester kon worden, en zitten we nu met een schrijnend leraren tekort?" Het advies doet Geelhoed denken aan de adviezen die uw ouders u waarschijnlijk ook gaven: kies vooral een opleiding waar geld mee te verdienen is, zoals bedrijfskunde of rechten, en ga zeker geen creatieve opleiding doen. "Adviseren wij onze kinderen ook om een baan te kiezen waar ze de robot hopelijk te slim af zijn? Of een baan die bij hen past?" vraagt Geelhoed zich af. "Overigens is het opmerkelijk dat wat ons van de robots onderscheidt ons creatief en sociale vermogen is. En dát zijn precies de opleidingen waarvan altijd gezegd werd dat er geen droog brood in te verdienen was," aldus Geelhoed.

Niet alleen de middenklasse
Ook vraagt Geelhoed zich af waarom er in onderzoeken en artikelen telkens gesproken wordt over het feit dat de onder- of middenklasse wordt getroffen door automatisering. Volgens haar worden óók hoger opgeleiden beroepsmatig ingehaald door technologische ontwikkelingen: "Kijk bijvoorbeeld naar financiële functies als financieel - en business controller." Geelhoed is van mening dat het automatiseren van financiële processen ervoor zorgt dat steeds meer handmatige handelingen overgenomen gaan worden door technologie. Dit proces wordt ook wel ‘no hands’ of ‘robotic’ accounting genoemd. "Het is een misverstand dat elke robot een auto in elkaar last of een koe melkt. Als bedrijven een kwart aan technologie invoeren en daardoor minder mensen nodig hebben, dan valt een deel van de functies permanent weg, ongeacht hoe hoogopgeleid je bent," aldus Geelhoed.

Onhoudbaar onderwijssysteem
Er moet als maatschappij op een andere, creatieve manier naar arbeid gekeken worden, meent Geelhoed. En dat betekent volgens haar dat er voor de overheid een veel grotere rol ligt dan een flexwet verder ontwikkelen of het creëren van basisbanen. Geelhoed: "Is ons onderwijssysteem nog wel houdbaar in de technologische toekomst? Moet een opleiding nog wel vier jaar duren, als de houdbaarheid van kennis inmiddels veel minder is geworden? Zouden we niet een basis manier van denken moeten leren (in combinatie met het ondernemerschap?) met daarnaast een praktische kant? Naast opleidingen voor ambachten?"
Dat we worden ingehaald door de technologie is een zekerheid. Maar we proberen oplossingen voor een afgebakend en voor ons herkenbaar stuk te vinden. Dat gaat volgens Geelhoed geen jaren standhouden. Volgens haar moeten we verder kijken, daar waar we nu met zijn allen nog geen beeld van kunnen vormen en geen concrete oplossingen voor zien. Beeld u eens in wat voor impact de zelfrijdende auto gaat hebben op verzekeringsmaatschappijen, artsen, garages, de auto-industrie, en zelfs rijscholen en parkeergarages.
Wat gaan we hier met zijn allen aan doen? Dát is volgens Geelhoed de vraag.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Koopkracht blijft nagenoeg gelijk in 2018
 Percentage vrouwen in DMU in Nederland loopt flink achter op België
 Drie op de tien vacatures bankensector lastig te vervullen
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Digitale Transformatie – Het menselijke aspect waarborgen in een wereld van slimme machines
 De robot: banensteler of nieuwe collega?
 Wat definieert mensenwerk nu robots steeds meer taken overnemen?
 Bang dat robots uw baan inpikken? Focus op soft skills
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Aangeboden: Tesla 85 directieauto (!)
Full options Tesla S85 directiewagen, 2015, 12.500 km, 1e eigenaar. 4% bijtelling en geen wegenbelasting tot 2020. 77.500 euro (64.050 excl. btw) of 973 euro lease per maand.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Team Nijhuis laat ondernemers kennis maken met digitale marketing dankzij gratis online cursus
reacties
Meer ouderen na outplacement aan de slag (1) 
Gaat u op klanten zitten wachten of komt u in actie? (1) 
Dagjes uit brengen bevolkingsgroepen het best samen (1) 
Stel uw klant onder alle omstandigheden centraal in drie stappen (1) 
Drie praktijken waarmee bedrijven hun klanten naar de concurrentie jagen (2) 
Een mantelzorger in dienst: welke rol speelt de werkgever? (1) 
IT-management heeft te weinig zicht op mobiel app-gebruik personeel (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Postnl 3.35  4.7 %
Nutreco 47  3.9 %
Aperam 44.53  3.4 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Beter bed 15.48  -3.3 %
USG people 17.2  -1.5 %
Wall Street hoger gesloten
Wall Street beweegt richting hoger slot
Olieprijs hoger gesloten
meer beurs
top10
Meer ouderen na outplacement aan de slag
Het geheim van sterk groeiende organisaties: meer interactie met HR
Gaat u op klanten zitten wachten of komt u in actie?
De voordelen van content marketing
GDPR-compliance en uw organisatie
Managers en bedrijven kunnen veel besparen op reiskosten
Checklist: Indienen WIA-aanvraag bij het UWV
Recruiters en kandidaten hebben verschillende percepties van goed cv
Wie heb ik aan de lijn, hallohallo: een (nep)bedrijfsarts?
Tips om voordeliger een auto te huren
meer top 10
vacatures
meer vacatures