zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Leiders van vandaag en morgen vragen om actie voor SDG's

13 december 2016 - Integreer circulaire economie in de onderwijsprogramma's, zorg voor een eenduidige rapportage over de Sustainable Development Goals (SDG's) van de VN en breid de samenwerking met alle stakeholders uit.

Dat zijn enkele aanbevelingen van de conferentie 'Transform Your World', een initiatief van de Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC) en de Economische Faculteitsvereniging (EFR). Zij organiseerden de conferentie samen met het SDG Charter op 8 december.



Sustainable Development Goals
"De zeventien Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties vormen een politiek manifest voor de hele wereld. Ze zijn de sleutel voor een toekomst met een menswaardig bestaan voor iedereen en een gezonde planeet. De werelddoelen zijn onderling verweven en daarom kunnen ze uitsluitend worden gerealiseerd met een totaal andere manier van denken, actie ondernemen, organiseren, communiceren, financieren en rapporteren (meten). Universiteiten kunnen de kennis hiervoor ontwikkelen." Dat zei VN-adviseur voor de SDG's, David Nabarro.

Samenwerking
"Alleen als alle betrokken partijen samenwerken kunnen we de Sustainable Development Goals bereiken. Ik nodig alle deelnemers uit om actief de samenwerking te zoeken, of het nu gaat om verbetering van de gezondheid, het bestrijden van geslachtsdiscriminatie of het verbeteren van de arbeidsomstandigheden voor de allerarmsten," zei minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen.
Leiders van vandaag en morgen werkten tijdens de conferentie samen aan manieren om de Duurzame Ontwikkelingsdoelen te behalen. Politieke partijen, overheid, bedrijfsleven, NGO's, kennisinstellingen, filantropen en studenten wisselden ideeën uit en maakten ook concrete plannen voor gezamenlijke actie.

Studentenpitch
Studenten van onder meer de Erasmus Universiteit pitchten hun beste ideeën in de 'DSGC Student Challenge'. Paul Polman (CEO Unilever), Feike Sijbesma (CEO DSM), Frans van Houten (CEO Phillips) en Marjan van Loon (President Directeur Shell Nederland) hadden studenten uitgedaagd om met praktische oplossingen te komen voor duurzame ontwikkeling binnen hun eigen bedrijfsvoering. Het team dat met het idee kwam om data over luchtverontreininging te ontsluiten voor lokale gemeenschappen en zo via onderlinge competitie de luchtkwaliteit te verbeteren, werd door de deelnemers aan de conferentie verkozen tot winnaar.

Mindset
Voorzitter DSGC, Jan Peter Balkenende sloot de conferentie af: "Stop talking, start walking. We moeten in actie komen. De SDG's vormen een positieve agenda. Iedereen moet het grote plaatje kennen van onze toekomst, en niet alleen rechter, dokter of technicus zijn. Het gaat om een andere mindset."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Sociale markteconomie: basis voor duurzame ontwikkeling?
 Jonge Nederlanders helpen de VN met duurzame ontwikkelingsdoelen
 Aanhoudende kritiek op banken slecht voor duurzame ontwikkeling
 Ondernemers moeten focussen op productiviteit, niet aandeelhouderswaarde
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10