zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Jonge Nederlanders helpen de VN met duurzame ontwikkelingsdoelen

10 augustus 2015 - Jonge ondernemende Nederlanders, verenigd in JCI, hebben vorige  week bij de Verenigde Naties in New York hun bijdrage geleverd aan het vaststellen van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Dit betreft de zogenaamde post-2014 ontwikkelingsagenda (de Sustainable Development Goals (SDGs). Wereldleiders zullen de nieuwe doelen definitief aannemen tijdens een VN-top over de agenda die van 25 tot en met 27 september plaatsvindt. "Deze VN-top kondigt een nieuw tijdperk van duurzame ontwikkeling aan, waarin armoede wordt uitgebannen, welvaart gedeeld, en de grootste oorzaken van klimaatverandering worden aangepakt," schrijft VN secretaris-generaal Ban Ki-moon in een recent statement. "Ook zal de top bijdragen aan een overeenkomst tijdens de COP21 klimaattop in Parijs in december." Deze duurzame ontwikkelingsdoelen volgen op de Milleniumdoelen die waren gericht op het terugdringen van armoede, verbeteren van onderwijs, gezondheid en milieu.


 
Partnerschap

JCI en de Verenigde Naties hebben een partnerschap waarbij JCI meewerkt en ondersteunt aan het realiseren van de duurzame ontwikkelingsdoelen. Hiermee worden bedrijfsleven, overheid en vrijwilligersorganisaties met elkaar verbonden om samen te werken aan bestrijding van armoede, ziekten en economische ontwikkeling.
 
Nieuwe doelen

Tijdens een speciale conferentie afgelopen week in New York stonden het bereiken van de nieuwe duurzame ontwikkelingsdoelen en de samenwerking en verbinding tussen het bedrijfsleven en de verenigde naties centraal. Namens Nederland waren hierbij acht jonge enthousiaste ondernemende professionals, leden van JCI Nederland en vrijwilligers, aanwezig. JCI heeft onder andere gesproken over jeugdwerkloosheid, sociale gelijkheid, opleiding en ondernemerschap en de gelijke behandeling van mannen en vrouwen. Kim Won-SooWoo (onder-secretaris van de Verenigde Naties huidige hoge vertegenwoordiger voor Ontwapening) en Ahmad Alhendawi de Speciaal Gezant voor de Jeugd van de Verenigde Naties, evenals vertegenwoordigers van de VN millenium campaign, VNHabitat, VNWoman, VN Global Compact en VNDispatch waren hierbij aanwezig.

European Business Angel Network
Daarnaast heeft JCI in samenwerking met EDAP (European Business Angel Network) een fonds opgericht om jonge mensen te helpen om lokaal op eigen initiatief projecten te beginnen in hun eigen gemeenschap om bij te dragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelen. Deze doelen zijn gericht op  het voorkomen van negatieve klimaatverandering, armoede, jeugdwerkloosheid, gelijke behandeling van mannen en vrouwen en het uitroeien van malaria.

Behaalde doelen
JCI heeft de afgelopen jaren onder andere een succesvolle bijdrage geleverd aan de strijd tegen malaria, een van de millennium development goals van de Verenigde Naties, via de Noting But Nets campagne. Met de organisatie van creatieve projecten hebben 600.000 personen in sub-sahara Afrika een muskietennet ontvangen. Dit net beschermt hen tegen de malariamug. Het net wordt uitgedeeld samen met uitleg en een campagne om aandacht te vragen voor de preventie van malaria. Hiermee is de sterfte als gevolg van malaria gehalveerd. Het millennium doel is daarmee meer dan gehaald. JCI Nederland heeft aan dit doel 80.000 euro bijgedragen.

Over JCI
JCI Nederland zet zich met 2.500 leden inNederland  om bij te dragen aan het bereiken van de duurzame ontwikkelingsdoelen. Dit doen ze door op lokaal niveau projecten te organiseren die bijdragen aan een positieve verandering in de maatschappij.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 5G in de logistiek: voorbereiden op de toekomst
 Winnaars bekend van 2019 EMEA Convergence Client Awards
 Vriendschappen op het werk belangrijker dan salaris
 

Gerelateerde nieuwsitems

  Oplossingen die zorgen dat in 2035 alle nieuw auto’s uitstootloos zullen zijn
 Jarige Eerlijke Bankwijzer gaat internationaal
 Twee miljoen euro om overgang naar duurzaam ondernemen te versnellen
 Consument let meer op duurzaamheid bij aankopen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Geld opzijzetten voor later
reacties
Vrouwen voorop in de rum-sector (1) 
Betere werksfeer vermindert werkstress (1) 
Eerlijke collega’s belangrijk voor werkgeluk (1) 
Banner leidt opvallend vaak naar online zoekopdracht (1) 
Noorwegen populair onder camperaars (1) 
Dit kost een uur parkeren op de drukste luchthavens in Europa (1) 
De voordelen van content marketing (1) 
top10
Eerlijke collega’s belangrijk voor werkgeluk
Betere werksfeer vermindert werkstress
Zestigplusser is zich niet bewust van gevaren openbare wifi
Hoe meer energiebronnen, hoe kleiner de kans op uitval
Zo voorkomt u keuzestress
Een start-up managen: op het juiste moment de juiste prioriteit stellen
Aantal unieke vacatures in de zorg stijgt met twaalf procent
Vrouwen nemen slechts 16,9 procent van bestuursfuncties wereldwijd in
Secretaresses en andere supportprofessionals zijn opvallend loyaal
Ouderwets huishoudboekje nog steeds populair voor financiële administratie
meer top 10