zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Jonge Nederlanders helpen de VN met duurzame ontwikkelingsdoelen

10 augustus 2015 - Jonge ondernemende Nederlanders, verenigd in JCI, hebben vorige  week bij de Verenigde Naties in New York hun bijdrage geleverd aan het vaststellen van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Dit betreft de zogenaamde post-2014 ontwikkelingsagenda (de Sustainable Development Goals (SDGs). Wereldleiders zullen de nieuwe doelen definitief aannemen tijdens een VN-top over de agenda die van 25 tot en met 27 september plaatsvindt. "Deze VN-top kondigt een nieuw tijdperk van duurzame ontwikkeling aan, waarin armoede wordt uitgebannen, welvaart gedeeld, en de grootste oorzaken van klimaatverandering worden aangepakt," schrijft VN secretaris-generaal Ban Ki-moon in een recent statement. "Ook zal de top bijdragen aan een overeenkomst tijdens de COP21 klimaattop in Parijs in december." Deze duurzame ontwikkelingsdoelen volgen op de Milleniumdoelen die waren gericht op het terugdringen van armoede, verbeteren van onderwijs, gezondheid en milieu.


 
Partnerschap

JCI en de Verenigde Naties hebben een partnerschap waarbij JCI meewerkt en ondersteunt aan het realiseren van de duurzame ontwikkelingsdoelen. Hiermee worden bedrijfsleven, overheid en vrijwilligersorganisaties met elkaar verbonden om samen te werken aan bestrijding van armoede, ziekten en economische ontwikkeling.
 
Nieuwe doelen

Tijdens een speciale conferentie afgelopen week in New York stonden het bereiken van de nieuwe duurzame ontwikkelingsdoelen en de samenwerking en verbinding tussen het bedrijfsleven en de verenigde naties centraal. Namens Nederland waren hierbij acht jonge enthousiaste ondernemende professionals, leden van JCI Nederland en vrijwilligers, aanwezig. JCI heeft onder andere gesproken over jeugdwerkloosheid, sociale gelijkheid, opleiding en ondernemerschap en de gelijke behandeling van mannen en vrouwen. Kim Won-SooWoo (onder-secretaris van de Verenigde Naties huidige hoge vertegenwoordiger voor Ontwapening) en Ahmad Alhendawi de Speciaal Gezant voor de Jeugd van de Verenigde Naties, evenals vertegenwoordigers van de VN millenium campaign, VNHabitat, VNWoman, VN Global Compact en VNDispatch waren hierbij aanwezig.

European Business Angel Network
Daarnaast heeft JCI in samenwerking met EDAP (European Business Angel Network) een fonds opgericht om jonge mensen te helpen om lokaal op eigen initiatief projecten te beginnen in hun eigen gemeenschap om bij te dragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelen. Deze doelen zijn gericht op  het voorkomen van negatieve klimaatverandering, armoede, jeugdwerkloosheid, gelijke behandeling van mannen en vrouwen en het uitroeien van malaria.

Behaalde doelen
JCI heeft de afgelopen jaren onder andere een succesvolle bijdrage geleverd aan de strijd tegen malaria, een van de millennium development goals van de Verenigde Naties, via de Noting But Nets campagne. Met de organisatie van creatieve projecten hebben 600.000 personen in sub-sahara Afrika een muskietennet ontvangen. Dit net beschermt hen tegen de malariamug. Het net wordt uitgedeeld samen met uitleg en een campagne om aandacht te vragen voor de preventie van malaria. Hiermee is de sterfte als gevolg van malaria gehalveerd. Het millennium doel is daarmee meer dan gehaald. JCI Nederland heeft aan dit doel 80.000 euro bijgedragen.

Over JCI
JCI Nederland zet zich met 2.500 leden inNederland  om bij te dragen aan het bereiken van de duurzame ontwikkelingsdoelen. Dit doen ze door op lokaal niveau projecten te organiseren die bijdragen aan een positieve verandering in de maatschappij.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Zoomend op weg naar het nieuwe normaal
 High performance teams kunnen organisaties door crisis loodsen
 Slechts vijf procent vindt innovatie het belangrijkst bij keuze financiële dienstverlener
 

Gerelateerde nieuwsitems

  Oplossingen die zorgen dat in 2035 alle nieuw auto’s uitstootloos zullen zijn
 Jarige Eerlijke Bankwijzer gaat internationaal
 Twee miljoen euro om overgang naar duurzaam ondernemen te versnellen
 Consument let meer op duurzaamheid bij aankopen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: Segmentatie en profielverrijking in e-mail marketing
Je weet ongetwijfeld dat gesegmenteerde mailings beter aansluiten op je lezerspubliek en om die reden betere ratio’s scoren, maar waar moet je beginnen? Laat dit Spotler white paper je inspireren en op weg helpen.
Download het white paper
 
Lees verder
Geregistreerde Nederlandse elektrische auto's groeit alsmaar door
reacties
Slechts vijf procent vindt innovatie het belangrijkst bij keuze financiële dienstverlener (1) 
Werkend Nederland wil aan de leasefiets, fiscale regels en onwetendheid sta-in-de-weg (1) 
Corona-klagen (1) 
Werkende ziet digitaal werken als ‘nieuwe manier van werken’  (2) 
(Wanneer) geven we elkaar weer een hand? (2) 
Digital nomad heeft behoefte aan persoonlijk contact met community (2) 
Autobezit voor Nederlanders nog belangrijker in coronatijden (1) 
top10
Werkend Nederland wil aan de leasefiets, fiscale regels en onwetendheid sta-in-de-weg
Werkende ziet digitaal werken als ‘nieuwe manier van werken’
Vacaturetrend: op weg naar herstel
Bedrijfseconomisch ontslag: wat nu?
Onderzoek naar communicatie in crisistijd: laat vooral van u horen!
Respons jongeren op direct mail hoger dan oudere generaties
Consumentenuitgaven in juni nog steeds tien procent lager dan in 2019
Een vijfde verzwijgt kinderwens tijdens sollicitatieproces
Ruimbagage meenemen bijna twintig procent duurder in drie jaar
Mismatch talent nog nooit zo groot door snelle technologische ontwikkelingen
meer top 10