zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Salaris BI-specialisten flink gestegen

8 oktober 2015 - BI-specialisten in loondienst hebben hun salaris in 2015 flink zien toenemen. Gemiddeld is het salaris in de eerste drie maanden van dit jaar gestegen met negen procent.

Dit blijkt uit onderzoek van Progressive Recruitment waarin de verdiensten in de BI-arbeidsmarkt in de afgelopen vier jaar zijn geanalyseerd.


 
Zelfstandig versus loondienst
In het onderzoek zijn ook de verdiensten van zelfstandige professionals geanalyseerd. Per saldo verdient deze groep meer dan de vaste krachten. De inkomstenstijging blijft echter achter; voor zelfstandige BI-specialisten geldt namelijk een stijging van slechts 0,5 procent. Dit is het tweede jaar op rij dat de inkomstenstijging van zelfstandige BI-specialisten achterblijft. Vorig jaar steeg het inkomen met zeven procent, terwijl het salaris van vaste krachten toenam met veertien procent.
 
Over vier jaar
Kijkend naar de totale gemiddelde stijging over de afgelopen vier jaar, ligt de zelfstandige BI-specialist nog steeds aan kop. Gemiddeld zijn zij achttien procent meer gaan verdienen in 2015 dan in 2012. Voor BI-specialisten in vaste dienst is die stijging vijftien procent. Dat de gemiddelde stijging van BI-specialisten in loondienst over de afgelopen vier jaar lager uitvalt, heeft te maken met een salarisdip in 2013. Toen was er sprake van een daling van maar liefst zeven procent.
 
Specialistische functies
"Professionals in specialistische functies binnen de IT zoals Business Intelligence zijn erg in trek," aldus Anass El Gayate, business manager bij Progressive Recruitment. "Er ontstaat hierdoor een hogere arbeidsmobiliteit en werkgevers realiseren zich dat maar al te goed. Dat het salaris met negen procent is gestegen, laat zien dat werkgevers hun vaste medewerkers graag willen behouden. Het is onherroepelijk dat ook de beloning van zelfstandige professionals evenredig gaat stijgen. Hier ligt een mooie uitdaging voor deze categorie, want zij kunnen hun huid duurder gaan verkopen."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Liever een freelancer dan een IT'er in loondienst
 Groeiende vraag naar ICT-personeel
 Doorgroeimogelijkheden ICT-specialist niet rooskleurig
 Vraag naar ICT-ers stijgt met elf procent
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10