zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Cloud en mobility brengen personeelsmanagement naar een hoger niveau

18 augustus 2015 - Met cloud en mobility kunnen organisaties hun personeelsmanagement effectiever inrichten en hun werknemersproductiviteit tot een maximum van twintig procent verhogen.

Zij zijn met deze technologieën in staat personeelsmanagement naar een hoger niveau te tillen, doordat het mogelijk is een automatische en geïntegreerde strategie te implementeren. Dit blijkt uit het recente onderzoeksrapport: ‘Productiviteit: personeel managen en meten’ van Aberdeen Group, in opdracht van Kronos.



Nieuwsfeiten:
 
  • Vier op de tien organisaties maakt gebruik van de cloud voor personeelsmanagement of verdiepen zich in de mogelijkheden.
  • Dankzij de cloud kunnen organisaties gefaseerd de automatisering van het personeelsmanagement uitrollen. Door de cloud daarnaast te combineren met mobility, kunnen organisaties de strategie breder implementeren.
  • Slechts 47 procent van de werknemers kan planning- en aanwezigheidsinformatie bekijken via een mobiele oplossing.
  • Cloud en mobility maken self-service mogelijk. De werkgever krijgt hierdoor beter inzicht in personeelsgegevens en kan de werkdruk beter managen. Self-service geeft werknemers bovendien een stukje verantwoordelijkheid. Dit werkt motiverend, aangezien zij meer controle krijgen over hun tijdsplanning en activiteiten.
  • Door technologieën als cloud en mobility kunnen werknemers gemakkelijk hun arbeidsgegevens inzien en gelijktijdig in de planning werken zonder dat integriteit van de gegevens gevaar loopt. Managers kunnen op hun beurt in één oogopslag het personeelsbestand inzien en eenvoudig werkprognoses maken.

Succesvolle organisaties
Rolf van Lierde, general manager MKB bij Kronos: "Het is duidelijk dat organisaties die personeelsmanagement automatiseren succesvol zijn. Uit het onderzoek blijkt echter dat veel organisaties hier nog een slag in kunnen maken. Automatisering van personeelsmanagementprocessen helpt bedrijven hun productiviteit te verbeteren. Door de infrastructuur naar de cloud te brengen, kunnen organisaties hier nog meer profijt uit halen, omdat het mobiliteit en self-service mogelijk maakt. Om dit te realiseren is het zaak dat organisaties nieuwe technologieën zoals de cloud en mobiliteit omarmen. Alleen dan kunnen zij zo effectief mogelijk hun personeelsmanagement inrichten."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Automatisering personeelsmanagement heeft positief effect op productiviteit
 Cloud en de toenemende complexiteit van marketingmanagement
 Waarom personeelsmanagement overbodig wordt
 HR: van personeelsmanagement tot bedrijfsvoering
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10