zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederland dreigt voorsprong UCC te verliezen

24 mei 2013 - Nederlandse bedrijven lopen voorop in de acceptatie van Unified Communication & Collaboration-technologie (UCC). Zo is de adoptie van IP-telefonie in ons land 84 procent. Wereldwijd is het gemiddelde 75 procent. Ook verloopt de adoptie van videoconferencing sneller dan gemiddeld. Overigens is op dit gebied nu een stabilisatie gaande en zal ons land in de komende twaalf maanden uitkomen op het wereldwijde gemiddelde.

Dit zijn enkele uitkomsten van het Dimension Data 2013 Global UCC Report dat onlangs is gepubliceerd. Voor het onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau Ovum in opdracht van Dimension Data, zijn meer dan 1.320 ICT-managers bij bedrijven ondervraagd en 1.390 werknemers in een groot aantal sectoren in achttien landen, waaronder Nederland. 



Minder gebruik consumentenapplicaties en zakelijke ‘social software’ in bedrijfsleven

Voor wat betreft prioriteitsstelling van UCC-applicaties, loopt Nederland in de pas met de rest van de wereld. Op dit moment zijn IP-telefonie en instant messaging de populairste UCC-applicaties in ons land; IP-telefonie is bij Nederlandse ondernemingen populairder dan bij internationale bedrijven. Nederlandse bedrijven zien in vergelijking met die in andere landen minder heil in consumentenapplicaties als Skype, Twitter en Facebook..De penetratie van deze toepassingen is 37 procent in ons land tegen 53 procent wereldwijd. Dit niveau zal wereldwijd met vijftien procent toenemen, terwijl in Nederland een groei van vijf procent wordt verwacht. Zakelijke ‘social software’ (zoals Yammer en WebEx Social) is bij 21 procent van de respondenten in gebruik. Wereldwijd is dat 27 procent. Slechts acht procent van de Nederlandse bedrijven heeft het plan om in de komende twaalf maanden hierin te investeren. Wereldwijd is dat twintig procent. 

Enterprise Mobility en BYOD

Aangezien medewerkers hun eigen mobiele devices mee naar de werkplek nemen en gebruiken, moeten bedrijven investeren in systemen en oplossingen om deze devices te ondersteunen en te beveiligen. Slechts achttien procent van de Nederlandse organisaties geeft aan dat het smartphones en tablets van medewerkers zelf ondersteunt. Wereldwijd is dit 27 procent. 45 procent geeft aan support te bieden aan mobiele devices die na officiële goedkeuring binnen de organisatie worden gebruikt. Iets minder dan een derde van de respondenten geeft aan helemaal geen BYOD te zullen ondersteunen.
"Er ligt een kans voor het Nederlandse bedrijfsleven om beter gebruik te gaan maken van de mobiele devices die medewerkers nu al meebrengen om mee te werken. Dit bevordert de adoptie van mobiele UCC, terwijl dit tegelijkertijd in lijn gebracht kan worden met de richtlijnen voor bedrijfsbeveiliging," zegt Wouter Bakker, Line of Business Manager Unified Communications bij Dimension Data. 

Mobiele UCC

Verder is er, net als in andere landen, in Nederland een grote belangstelling voor het mobiel maken van UCC. Iets meer dan een derde van de Nederlandse respondenten is van plan om te investeren in mobiele UCC. Investeren in vaste oplossingen voor UCC staat ook op het programma van bedrijven. Circa 40 procent van de grote bedrijven heeft het voornemen om de komende twaalf tot vijftien maanden te investeren in bijvoorbeeld unified messaging, presence en softphones.
"In alle economische sectoren moet meer gebeuren met minder middelen. Tegelijkertijd vereisen moderne bedrijfsprocessen steeds meer communicatie. UCC-oplossingen spelen daarop in en dragen bij aan hogere productiviteit, lagere kosten en minder CO2-uitstoot," zegt Bakker. "De resultaten van het onderzoek geven aan dat Nederland op verschillende gebieden vooroploopt. Het is nu de uitdaging voor organisaties in ons land om deze voorsprong vast te houden en uit te bouwen."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Mening medewerker essentieel voor UCC-succes
 Innovatie met ICT noodzakelijk voor succes, maar in de praktijk vaak lastig
 Uitgaven aan Unified Communications & Collaboration-technologieën lopen gevaar
 Gebruik videoconferencing op pc en mobiele apparaten neemt toe
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10