zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Meer moeders maken carrière maar missie nog niet voltooid

1 oktober 2012 - Lof viert haar vijfjarig bestaan deze maand met het Lof Live congres met het thema: Hoe willen we werken in de toekomst? Key Note speaker op het congres, Dr. Ellen Kossek, Associate Director of the Center for Work, Family, Health zal spreken over worklife flexibility in de toekomst. Wiebe Draijer, de nieuwe voorzitter van de SER, zal de Loflist van beste werkgevers in ontvangst nemen en de fototentoonstelling 'Moeders met macht' openen.

Onze manier van leven, hoe we met elkaar omgaan en hoe we werken is de afgelopen jaren enorm veranderd. Het vraagt ons tot een nieuwe visie op werken. Hoe kunnen we organisaties inspireren om werknemers autonomie te bieden, hun talenten te ontwikkelen, en tot nieuwe samenwerkingsvormen te komen? Lof brengt alle stakeholders bij elkaar tijdens het Lof live congres 'Co-create the future of work' op 5 oktober.


Ellen Kossek zal spreken over het verband tussen worklife voorkeuren, welzijn en productiviteit en de vraag hoe u strategische veranderingen in organisaties kunt doorvoeren om duurzaam te kunnen werken in de toekomst. Wiebe Draijer, de nieuwe voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER), zal ingaan op flexibilisering van de arbeidsmarkt en het belang van een hogere arbeidsparticipatie van (top)vrouwen. Daarnaast zijn er tijdens het event interactieve sessies op het gebied van worklife. 

Vrouwelijk leiderschap heeft de toekomst

Vorige week nog werd The Dutch Female Board Index door Mijntje Lückerath, hoogleraar Corporate Governance, gepresenteerd. Mijntje Lückerath: "Eindelijk was er goed nieuws over de aanwezigheid van vrouwen in de top van het bedrijfsleven te melden. Ondernemingen raken steeds meer bewust van de meerwaarde van diversiteit voor de onderneming, haar werknemers en haar producten. Maar we zijn er nog niet. Uitdagingen blijven het veranderen van de organisatiecultuur en het vergroten van het aantal vrouwelijke rolmodellen. De Loflist draagt bij aan het zichtbaar maken van de leiderschapsvisie, de bedrijfscultuur en worklife regelingen. Als je mensen goed faciliteert op worklife, blijven ze op een hoog ambitie niveau aan de slag." 

Loflist van beste werkgevers

Om de doorstroom van vrouwen te bevorderen en worklife ambities mogelijk te maken presenteert Lof voor de vijfde keer de Loflist van beste werkgevers op het gebied van worklife. Dit jaar deden 54 Nederlandse werkgevers mee aan de Loflist 2012. Wiebe Draijer zal op 5 oktober de Loflist 2012 in ontvangst nemen. 

Fototentoonstelling 'Moeders met Macht'

Fotograaf Anette Brolenius heeft een prachtige portretreeks van machtige moeders gemaakt. Deze reizende tentoonstelling start op het Lof live event omdat het de beeldvorming verandert van moeder én carrièrevrouw. Wiebe Draijer zal de tentoonstelling openen. 

Lof missie nog niet voltooid

In oktober 2007 werd Lof magazine voor moeders met ambitie opgericht, om te laten zien dat de combinatie moederschap en carrière mogelijk is. Jolanda Holwerda, oprichter en directeur van Lof: "Lof is vijf jaar geleden ontstaan met als doelstelling meervoudige ambities van vrouwen in the spotlight te zetten en daarmee een cultuurverandering tot stand te brengen. Dit doen we samen met werkgevers, werknemers, overheid en sociale partners. De komende vijf jaar willen wij worklife integration werkelijk realiseren zodat mannen en vrouwen samen tot hun volledige ontwikkeling komen en hun ambities kunnen waarmaken. Niet alleen in werk en het maken van carrière, maar ook in het gezinsleven en de maatschappij."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Glazen plafond is niet het enige obstakel voor vrouwen
 Vaders willen alles behalve parttime werken
 Kinderen krijgen verandert blik op werk het meest
 Werkende moeder is goed voor kind
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10