zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
webloggers
 

Michel Hoetmer

Michel Hoetmer helpt ondernemers en verkopers nieuwe klanten te werven en meer te verkopen via praktische verkooptrainingen. Wilt u wekelijks praktische verkooptips ontvangen? Meld uzelf aan voor de gratis verkooptips van SalesQuest. U ontvangt als welkomstgeschenk het eBoek '37 Tips voor koude acquisitiegesprekken'.

Michel publiceerde de volgende boeken:

- Maak van de telefoon je vriend
Omgaan met bezwaren en tegenwerpingen
Sluit de deal!
Slim onderhandelen over prijzen

U kunt Michel ook volgen via Twitter of LinkedIn of Facebook.

Michel Hoetmer michelhoetmer@outlook.com
 
 
 

Weblog`s van Michel Hoetmer :

 

Is het mogelijk om uw onderbewuste te programmeren?

Door: Michel Hoetmer , 28 februari 2012
Het is de evergreen van de moderne zelfhulpliteratuur: \'Programmeer uw onderbewuste en er gebeuren wonderen!\' Men vergelijkt het menselijke brein met een computer of een machine waar je dingen in stopt en het resultaat zonder veel inspanning vervolgens uitkomt. Het is een bijzonder aantrekkelijke boodschap. Vooral het feit dat men er weinig moeite voor hoeft te doen klinkt als muziek in de oren van velen. Helpt het om uw brein te programmeren als een computer?
  Lees verder...
 

Durft u klanten uit te dagen?

Door: Michel Hoetmer , 19 februari 2012
Het zijn bekende verkoopwijsheden \'discussie gewonnen, klant verloren\' en \'verkopen draait vooral om het bouwen van relaties\' en \'verkopen is een kwestie van gunnen!\' Bij deze punten zette ik in mijn boek De 49 gevaarlijkste verkoopmythen\' al enkele stevige kanttekeningen. Ik krijg nu bijval uit andere hoek. Uit onderzoek onder 100 bedrijven en 6.000 verkopers (b2b) komt een beeld naar voren dat deze volkswijsheden op z\'n kop zet. Wie denkt u dat er wint: de relatiebouwer of de uitdager?
  Lees verder...
 

Hoe situaties ongemerkt ons gedrag beïnvloeden

Door: Michel Hoetmer , 07 februari 2012
Laat u zich wel eens door mensen om u heen beïnvloeden? Wie niet? Dat was een makkelijke vraag. Nu een iets lastigere vraag: laat u zich wel eens door omstandigheden beïnvloeden? Grote kans dat veel mensen nu anders reageren: \'soms, maar meestal niet hoor! Ik ben vrijwel onder alle omstandigheden gewoon mezelf!\' Het zou wel eens tegen kunnen vallen.
  Lees verder...
 

Koud bellen: jezelf te pletter lopen tegen een muur van onbegrip

Door: Michel Hoetmer , 31 januari 2012
U vindt ze in elk bedrijf. Van die infame types die door verkopers worden verafschuwd. U weet wel over wie ik het heb: typemiepen, typegeiten, bulldogs, pitbulls en nog talloze andere denigrerende bijnamen die ik hier liever niet herhaal. De meeste mensen kennen ze vast onder andere namen: telefonistes, receptionistes en secretaresses. Veel verkopers willen niet praten met deze ‘bitches’ (sorry). Is dat nu wel zo slim?

  Lees verder...
 

Sociaal babbelen tijdens een verkoopgesprek, is dat verstandig?

Door: Michel Hoetmer , 25 januari 2012
Het werd me met de paplepel ingegoten door mijn eerste verkooptrainer: 'je moet een rundveegesprek met je klanten houden!'
Over koetjes en kalfjes praten is goed voor de sfeer en het kweekt vertrouwen. Ik heb in mijn eerste jaren als verkoper heel wat zitten ‘rundveeën’. Helaas had dat lang niet altijd het beoogde effect. Ik keerde regelmatig met lege handen huiswaarts na zo'n 'fantastisch' gesprek. Dus gooide ik het over een andere boeg.
  Lees verder...
 

Zeven tips om de aandacht te trekken met blogs

Door: Michel Hoetmer , 15 januari 2012
Ooit belde een deelnemer me vlak voor een training en vroeg me op geheimzinnige toon: \'wij gaan toch niet oefenen met mijn dienstverlening?\' Verbaasd vroeg ik haar \'hoe bedoel je?\' Ze reageerde met \'nou ik heb een heel bijzonder concept en dat is geheim!\' Het bleek een prima idee. Maar niet zo vreselijk bijzonder. Met \'geheimhouding\' komt u natuurlijk geen stap verder. Daarom vindt u hier 7 tips waarmee u uzelf wel in de kijker speelt.
  Lees verder...
 

Uw klanten: een prachtige bron voor leads

Door: Michel Hoetmer , 04 januari 2012
Wat zou het toch prettig zijn wanneer mensen vrijwillig reclame voor u maken. Mond-tot-mondreclame is een geweldige promotie voor uw dienstverlening. Het is echter niet verstandig er op te gaan zitten wachten. Mensen zijn meestal niet zo spontaan met hun loftuitingen. Het is logisch. Ze zijn druk en bovendien hebben ze, wanneer u goed werk levert, gekregen waarop ze recht menen te hebben. Dus waarom zouden ze?
  Lees verder...
 

Een belscript gebruiken? Ik ben niet gek!

Door: Michel Hoetmer , 28 december 2011
Verkopers hebben een grondige afkeer van scripts. Ze reageren als door een wesp gestoken:

'Ja, ik ben niet gek. Ik ga geen verhaaltje van papier oplezen, het is een gegarandeerde manier om klanten af te stoten. Mij niet gezien!'

Ze hebben volkomen gelijk. Je mag nooit een verhaaltje van papier voorlezen. De andere kant van de lijn hoort het meteen. Maar daarmee houdt hun gelijk op.
  Lees verder...
 

Zeven praktische tips voor netwerken

Door: Michel Hoetmer , 15 december 2011
Het is weer de tijd voor borrels en recepties. Deze evenementen bieden vaak prima kansen om te netwerken. Actief netwerken is een uitstekende manier om nieuwe klanten te werven. Tenminste wanneer u een aantal belangrijke netwerktips opvolgt. In dit artikel vindt u zeven praktische tips waardoor u succesvol netwerkt.
  Lees verder...
 

Wat is er zo eng aan koud bellen?

Door: Michel Hoetmer , 07 december 2011
Gruwelt u bij het idee koud te moeten bellen? Dan kunt u velen de hand schudden. Ze doen er alles aan om het moment van de telefoon oppakken uit te stellen. De lijst met redenen is lang en gevarieerd. Denkt u bijvoorbeeld aan: meer voorbereiden, eerst nog wat klusjes afhandelen, sociale media sites afstruinen of toch maar naar die netwerkbijeenkomst gaan. Het eind van het liedje is dat er geen nieuwe klanten bij komen.
  Lees verder...
 

Zo creëert u Zombies in uw bedrijf

Door: Michel Hoetmer , 04 december 2011
In zijn nieuwste boek \'Zombiebusiness\' introduceert bedrijfsverloskundige Guido Thys een nieuw concept: de zombie. Nou ja, zombies zijn van alle tijden. Maar Guido geeft het beestje een treffende naam. 
Zombies zijn de levende doden in uw bedrijf. Hij betrekt het begrip niet zozeer op mensen als wel op procedures, structuren, systemen en cultuurtjes (om er maar een paar te noemen). Een interessante vraag is: hoe ontstaan ze?
  Lees verder...
 

Goed nieuws verkoopt slecht

Door: Michel Hoetmer , 28 november 2011
Het nieuws wordt overheerst door een lawine aan slecht nieuws. Dus suggeren optimisten dat media meer positief nieuws moeten brengen. Pieter Frijters stelt op deze site zelfs een milde vorm van censuur voor. Hoe hij dat precies voor zich ziet, vertelt hij er niet bij. Dergelijke gedachten roepen bij mij spookbeelden op vanachter het oude ijzeren gordijn. Wij kunnen de gedachtespinsels van Frijters met een gerust hart bijzetten op het kerkhof van onzinnige ideeën.
  Lees verder...
 

Een beroerd antwoord op tegenvallende verkoopresultaten

Door: Michel Hoetmer , 20 november 2011
Het is een bekend fenomeen. Wanneer de verkoopresultaten tegenvallen nemen sales managers hun toevlucht tot drastische maatregelen. De weekrapportages worden strenger gecontroleerd en managers dwingen verkopers via allerhande procedures en formulieren zich te verantwoorden voor hun acties. 

Is wantrouwen en bureaucratie het antwoord op een verkoopdip?

  Lees verder...
 

Air miles heeft een hekel aan klanten

Door: Michel Hoetmer , 03 november 2011
Wij Nederlanders staan bekend als een spaarzaam volkje. Met name allerlei spaarprogramma\'s zoals Air Miles zijn bijzonder populair. Die programma’s zijn bedoeld om de loyaliteit van klanten te verhogen. Of dat werkt is nog maar de vraag. Ze kosten bedrijven handenvol geld. De centrale vraag in deze blog is: hoe loyaal zijn die programma’s nu zelf tegenover hun deelnemers?

  Lees verder...
 
< vorige 7 8 9 10 25 volgende >
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa (1) 
Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto (1) 
Bouw en civiele sector groeien fors  (1) 
Vrouwen overheersen mannen bij online aankopen (1) 
Een op drie werknemers shopt online tijdens werktijd (1) 
Zes inspirerende ideeën voor een geslaagd bedrijfsuitje (1) 
Hybride ZZP’ers zijn waardevolle arbeidskrachten (1) 
top10
Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa
Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto
Data science essentieel voor toekomstvaste verzekeraar
Waarom spraakgestuurde apparaten de customer journey transformeren
Arbeidsmarkt werkt door in loonafspraken
Brabantse (tech)bedrijven populair onder bèta-talent
De lat moet hoger op het gebied van privacy
Stijging Britse werkzoekenden naar baan in de EU
Leaserijder rijdt langer door op winterbanden
Vier best practices voor een transformatie van finance
meer top 10
vacatures
meer vacatures