zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
weblog
 

Drie modetrends en drie kledingtips voor het voorjaar

Door: Desiree Grijpma-Hidding,   05-02-2012,   15:03 uur
 

Buiten is het winter. Maar in de kledingzaken is het voorjaar al volop begonnen. Wat zijn de modetrends? En hoe kiest u daaruit die kleding die bij u past? U vindt hier 3 modetrends met daarbij 3 kledingtips.

Trend 1: jaren 20


De mode is dit seizoen geinspireerd op de jaren 20. We zien veel glitters, franjes en zelfs in de haarmode is de roaring twenties bob helemaal terug. De jurken hebben een lage taille. Ook de Art deco stijl, die zijn oorsprong heeft in de jaren 20, is in de kleding terug te vinden.Ook zien we mannenpakken voor de dames, dunne ceintuurs, strohoedjes en pantalons met hoge tailles.

Kledingtip 1: kiest u een jurk met een lage taille, dan lijkt uw bovenlijf langer. Heeft u al een lang bovenlijf en korte benen, dan liever dit kledingstuk laten hangen.

Trend 2: Onderwater
De onderwaterwereld geldt ook als een belangrijke inspiratiebron dit seizoen. U ziet zachte prints van zeesterren en koraal. Maar ook in de structuur van de stoffen vindt u deze trend terug. De stoffen zijn zacht, ruisend, met ruches en doorzichtig.

Pastelkleuren
Ook in de modekleuren ziet u de zee terugkomen. Het zijn zachte kleuren, pastelkleuren met accent op wit, blauw en zachtgroen. Al met al geeft deze stijl een erg romantisch beeld.

Kleding tip 2:  Heeft u zelf een koele huidstint, blonde of donkerblonde haren en zacht grijze of blauwe ogen? Dan past deze trend uitstekend bij u. Qua persoonlijkheid moet deze romantische zee stijl natuurlijk ook wel bij u passen.
 

Trend 3:  Colour blocking
Eindelijk na de sombere wintermode komt de kleur terug. En dan hebben we het over felle kleuren zoals kobalt, grasgroen, felgeel en brandweerrood. U mag volop "colour blocken", dus verschillende felle kleuren met elkaar combineren. Dit geldt ook voor de heren, als ze durven.

De chinobroek is trendy en dit seizoen niet alleen in basic kleuren verkrijgbaar, maar juist ook in felle kleuren zoals rood en blauw.

Kleding tip 3: De lentekleurtypes en de wintertypes kiezen dit modeseizoen gemakkelijk voor veel felle kleuren. Voor de zomer- en herfstypes is dit te fel.  De herfsttypes maken gebruik van bijvoorbeeld de warme oker en safarikleuren. De zomertypes benutten dit seizoen de zachte pastels.

Zie hier meer voor foto's en modetrends vrouwen en mannen. 

 
 Doorsturen    3 reacties

 
 
 
Over de auteur:

Desiree Grijpma-Hidding is imago stylist en biedt ondernemers, medewerkers en managers kleuranalyse en kledingadvies. Ook voor kledingadvies mannen. Zij is tevens personal shopper. Met haar bedrijf Second impression geeft zij ook kleuradvies en imago workshops. Speciaal voor bedrijven geeft zij stijladvies en presentatie trainingen.
Desiree is van mening dat naast uw communicatieve vaardigheden en uw prestaties op uw werk, uw kledingstijl voor een groot gedeelte bepaalt hoe u overkomt op uw collega’s, klanten en relaties. De kunst is om binnen de heersende cultuur een stijl te vinden, die ondersteunt wat u uit wilt stralen.

In het bedrijfsleven miste Desiree het belang van uiterlijke presentatie. Nu combineert zij met passie haar kennis van kleding en stijl met haar ruime ervaring op het gebied van sales en marketing.

Daarnaast is zij ook gespecialiseerd op het gebied van schriftelijke communicatie als webteksten tekstschrijver
 

 

Laatste weblogs

  Hoeveel burn-out fabrieken zijn er nog in ons land?
  Het rationeel discours
  Tegen de haren instrijken
 
reacties
 
Alexander  |   | 
5-02-2012
 | 
15:35 uur
Voor dames gaat het nog wel, maar voor heren? Die grasgroene en gele broek ga ik als man echt niet dragen Desiree! Donkergroene spijkerbroek daar en tegen zou ik wel doen.
Desiree  |   | 
6-02-2012
 | 
09:51 uur
Dat is het mooie van veel trends. Genoeg keuze om datgene uit te zoeken dat bij jou past. Alhoewel de grasgroene broek jou als visagist niet zou misstaan :)
Merel Groothuis  |   | 
19-04-2012
 | 
16:20 uur
Leuk artikel!

 

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
 
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10