zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
weblog
 

Drie modetrends en drie kledingtips voor het voorjaar

Door: Desiree Grijpma-Hidding,   05-02-2012,   15:03 uur
 

Buiten is het winter. Maar in de kledingzaken is het voorjaar al volop begonnen. Wat zijn de modetrends? En hoe kiest u daaruit die kleding die bij u past? U vindt hier 3 modetrends met daarbij 3 kledingtips.

Trend 1: jaren 20


De mode is dit seizoen geinspireerd op de jaren 20. We zien veel glitters, franjes en zelfs in de haarmode is de roaring twenties bob helemaal terug. De jurken hebben een lage taille. Ook de Art deco stijl, die zijn oorsprong heeft in de jaren 20, is in de kleding terug te vinden.Ook zien we mannenpakken voor de dames, dunne ceintuurs, strohoedjes en pantalons met hoge tailles.

Kledingtip 1: kiest u een jurk met een lage taille, dan lijkt uw bovenlijf langer. Heeft u al een lang bovenlijf en korte benen, dan liever dit kledingstuk laten hangen.

Trend 2: Onderwater
De onderwaterwereld geldt ook als een belangrijke inspiratiebron dit seizoen. U ziet zachte prints van zeesterren en koraal. Maar ook in de structuur van de stoffen vindt u deze trend terug. De stoffen zijn zacht, ruisend, met ruches en doorzichtig.

Pastelkleuren
Ook in de modekleuren ziet u de zee terugkomen. Het zijn zachte kleuren, pastelkleuren met accent op wit, blauw en zachtgroen. Al met al geeft deze stijl een erg romantisch beeld.

Kleding tip 2:  Heeft u zelf een koele huidstint, blonde of donkerblonde haren en zacht grijze of blauwe ogen? Dan past deze trend uitstekend bij u. Qua persoonlijkheid moet deze romantische zee stijl natuurlijk ook wel bij u passen.
 

Trend 3:  Colour blocking
Eindelijk na de sombere wintermode komt de kleur terug. En dan hebben we het over felle kleuren zoals kobalt, grasgroen, felgeel en brandweerrood. U mag volop "colour blocken", dus verschillende felle kleuren met elkaar combineren. Dit geldt ook voor de heren, als ze durven.

De chinobroek is trendy en dit seizoen niet alleen in basic kleuren verkrijgbaar, maar juist ook in felle kleuren zoals rood en blauw.

Kleding tip 3: De lentekleurtypes en de wintertypes kiezen dit modeseizoen gemakkelijk voor veel felle kleuren. Voor de zomer- en herfstypes is dit te fel.  De herfsttypes maken gebruik van bijvoorbeeld de warme oker en safarikleuren. De zomertypes benutten dit seizoen de zachte pastels.

Zie hier meer voor foto's en modetrends vrouwen en mannen. 

 
 Doorsturen    3 reacties

 
 
 
Over de auteur:

Desiree Grijpma-Hidding is imago stylist en biedt ondernemers, medewerkers en managers kleuranalyse en kledingadvies. Ook voor kledingadvies mannen. Zij is tevens personal shopper. Met haar bedrijf Second impression geeft zij ook kleuradvies en imago workshops. Speciaal voor bedrijven geeft zij stijladvies en presentatie trainingen.
Desiree is van mening dat naast uw communicatieve vaardigheden en uw prestaties op uw werk, uw kledingstijl voor een groot gedeelte bepaalt hoe u overkomt op uw collega’s, klanten en relaties. De kunst is om binnen de heersende cultuur een stijl te vinden, die ondersteunt wat u uit wilt stralen.

In het bedrijfsleven miste Desiree het belang van uiterlijke presentatie. Nu combineert zij met passie haar kennis van kleding en stijl met haar ruime ervaring op het gebied van sales en marketing.

Daarnaast is zij ook gespecialiseerd op het gebied van schriftelijke communicatie als webteksten tekstschrijver
 

 

Laatste weblogs

  Corona-klagen
  Kort door de bocht coaching?
  Cruciale beroepen of toch de 3 P’s?
 
reacties
 
Alexander  |   | 
5-02-2012
 | 
15:35 uur
Voor dames gaat het nog wel, maar voor heren? Die grasgroene en gele broek ga ik als man echt niet dragen Desiree! Donkergroene spijkerbroek daar en tegen zou ik wel doen.
Desiree  |   | 
6-02-2012
 | 
09:51 uur
Dat is het mooie van veel trends. Genoeg keuze om datgene uit te zoeken dat bij jou past. Alhoewel de grasgroene broek jou als visagist niet zou misstaan :)
Merel Groothuis  |   | 
19-04-2012
 | 
16:20 uur
Leuk artikel!

 

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
 
advertorial
White paper: Segmentatie en profielverrijking in e-mail marketing
Je weet ongetwijfeld dat gesegmenteerde mailings beter aansluiten op je lezerspubliek en om die reden betere ratio’s scoren, maar waar moet je beginnen? Laat dit Spotler white paper je inspireren en op weg helpen.
Download het white paper
 
Lees verder
Geregistreerde Nederlandse elektrische auto's groeit alsmaar door
reacties
(Wanneer) geven we elkaar weer een hand? (2) 
Digital nomad heeft behoefte aan persoonlijk contact met community (2) 
Autobezit voor Nederlanders nog belangrijker in coronatijden (1) 
Helft Nederlanders nog nooit overgestapt van autoverzekering (1) 
Helft bedrijven heeft moeite met datamanagement (1) 
Ook Renault en Nissan snijden in prijzen elektrische auto's (1) 
Vier op de tien vinden klantenservice financiële dienstverleners ondermaats  (2) 
top10
Pandemie heeft drastische gevolgen voor werk en inkomen Millennials en Generatie Z
Welke HR-banen verschijnen de komende tien jaar?
Wat zijn de regionale gevolgen van corona?
Platform de Toekomst van Arbeid geeft boost aan hervormingen werken, leren en sociale zekerheid
Nauwelijks beweging in de luchtvaart in mei
CEO’s moeten technologie in hun DNA hebben om succesvol te zijn
Thuiswerker is zich tijdens lockdown meer bewust geworden van cybersecurity
Onverwachte netwerkproblemen grootste frustratie van IT-teams
Bijna alle partners willen aanvullend geboorteverlof opnemen
Vier redenen waarom het nieuwe werken beter is
meer top 10