zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
weblog
 

Kledingtips voor de nieuwjaarsreceptie

Door: Desiree Grijpma-Hidding,   03-01-2012,   10:28 uur
 

De eerste twee weken van januari staan in het teken van de nieuwjaarsrecepties . Op het werk, bij netwerkverenigingen, clubs en gemeenten. Een vervelende verplichting of een kans op het managen van uw relaties? Mijn advies:  maak er iets moois van en zorg dat u professioneel overkomt. Dat begint met de juiste kleding. Ik geef u graag kledingtips voor nieuwjaarsrecepties.


DresscodeHet is belangrijk om te kijken of er een dresscode is vastgelegd. Soms is dit het geval en raad ik u aan om u er strikt aan te houden. 

Liever overdressed dan underdressed

Weet u niet wat de dresscode is? Kies dan liever een formelere stijl dan informeel. Als u underdressed bent, zult u zich niet op uw gemak voelen. En een stropdas of blazer kan altijd nog af/uit.

Zichtbaarheid
U wilt dat men u niet over het hoofd ziet.  Op deze manier zal men u eerder (her)kennen en onthouden. Zorg er daarom voor dat u op een gepaste manier opvalt met uw kleding. 

Heren:  draagt u een pak, kies dan voor meer kleur in uw overhemd. U valt zo eerder op tussen de andere donkere pakken. U kunt ook een lichter pak aantrekken, bijvoorbeeld lichtgrijs i.p.v. zwart of donkerblauw.

Dames:  ga voor een leuke jurk op de knie met een blazer en pumps. Loopt u niet graag op hakken, kies dan voor een laag hakje of nette ballerina’s. Met een jurk valt u al snel op een positieve manier op. En als u in uw kleding kleur durft te kiezen, heeft dit ook een positief effect op uw zichtbaarheid.

Schoenen
Een belangrijk deel van de outfit waar meestal weinig aandacht aan wordt besteed. Laat die afgesleten schoenen lekker in de kast. Zorg dat uw schoenen netjes en verzorgd zijn. Het is zonde als het hele plaatje klopt behalve uw schoenen. Met schoenen maakt u het verschil. Kies de juiste kleur bij uw outfit en riem. Kies een keer een andere kleur of model dan dat u gewend bent.

Kortom kies voor een verzorgde stijl, waarin u zich lekker voelt, maar ook net  wat meer opvalt dan de rest.

 
 Doorsturen    2 reacties

 
 
 
Over de auteur:

Desiree Grijpma-Hidding is imago stylist en biedt ondernemers, medewerkers en managers kleuranalyse en kledingadvies. Ook voor kledingadvies mannen. Zij is tevens personal shopper. Met haar bedrijf Second impression geeft zij ook kleuradvies en imago workshops. Speciaal voor bedrijven geeft zij stijladvies en presentatie trainingen.
Desiree is van mening dat naast uw communicatieve vaardigheden en uw prestaties op uw werk, uw kledingstijl voor een groot gedeelte bepaalt hoe u overkomt op uw collega’s, klanten en relaties. De kunst is om binnen de heersende cultuur een stijl te vinden, die ondersteunt wat u uit wilt stralen.

In het bedrijfsleven miste Desiree het belang van uiterlijke presentatie. Nu combineert zij met passie haar kennis van kleding en stijl met haar ruime ervaring op het gebied van sales en marketing.

Daarnaast is zij ook gespecialiseerd op het gebied van schriftelijke communicatie als webteksten tekstschrijver
 

 

Laatste weblogs

  Corona-klagen
  Kort door de bocht coaching?
  Cruciale beroepen of toch de 3 P’s?
 
reacties
 
Streekpakketten  |   | 
15-08-2012
 | 
09:13 uur
Leuk artikel en een goede tip om eerder over- dan underdressed te gaan. Vrouwen hebben het wel wat gemakkelijker denk ik, ze hebben meer keus en mogelijkheden om er verzorgd bij te lopen.
Vanochtend was hier ook nog wat over op de radio, dat vrouwen het nu met dit weer een stuk makkelijker hebben op het werk wat kleding betreft.
Desiree  |   | 
15-08-2012
 | 
16:19 uur
Vrouwen hebben wel meer keuze, maar mannen kunnen juist met kleine details veel bereiken in hun kleding. Kijk maar eens op: (Klik hier) . Het radio interview heb ik gemist maar voor de mannen is het ook best mogelijk om er tijdens warm weer verzorgd uit te zien. Zie: (Klik hier)

 

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
 
advertorial
White paper: Segmentatie en profielverrijking in e-mail marketing
Je weet ongetwijfeld dat gesegmenteerde mailings beter aansluiten op je lezerspubliek en om die reden betere ratio’s scoren, maar waar moet je beginnen? Laat dit Spotler white paper je inspireren en op weg helpen.
Download het white paper
 
Lees verder
Geregistreerde Nederlandse elektrische auto's groeit alsmaar door
reacties
(Wanneer) geven we elkaar weer een hand? (2) 
Digital nomad heeft behoefte aan persoonlijk contact met community (2) 
Autobezit voor Nederlanders nog belangrijker in coronatijden (1) 
Helft Nederlanders nog nooit overgestapt van autoverzekering (1) 
Helft bedrijven heeft moeite met datamanagement (1) 
Ook Renault en Nissan snijden in prijzen elektrische auto's (1) 
Vier op de tien vinden klantenservice financiële dienstverleners ondermaats  (2) 
top10
Pandemie heeft drastische gevolgen voor werk en inkomen Millennials en Generatie Z
Welke HR-banen verschijnen de komende tien jaar?
Wat zijn de regionale gevolgen van corona?
Platform de Toekomst van Arbeid geeft boost aan hervormingen werken, leren en sociale zekerheid
Nauwelijks beweging in de luchtvaart in mei
CEO’s moeten technologie in hun DNA hebben om succesvol te zijn
Thuiswerker is zich tijdens lockdown meer bewust geworden van cybersecurity
Onverwachte netwerkproblemen grootste frustratie van IT-teams
Bijna alle partners willen aanvullend geboorteverlof opnemen
Vier redenen waarom het nieuwe werken beter is
meer top 10