zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
weblog
 

Tien tips voor een stijlvolle zomer op het werk

Door: Desiree Grijpma-Hidding,   01-05-2011,   13:47 uur
 

Hoe kunt u zich stijlvol kleden op het werk, terwijl het eigenlijk weer is om naar het strand te gaan? Ergert u zich wel eens aan het luchtige kledinggedrag van uw medewerkers in de zomer? In dit artikel tips voor dames en heren om stijlvol de zomer door te komen.


De zomer is weer in aantocht. Voor werknemers in bedrijven met slecht functionerende airco’s vaak aanleiding voor een luchtige kledingstijl. Het valt mij op dat bij het oplopen van de temperatuur de netheid van de kleding gelijk evenredig daalt. Jammer, dat komt de uitstalling van het bedrijf richting klanten en relaties niet ten goede. Hieronder volgen absolute do’s en don’ts, ook tijdens een hittegolf:Dames
- Draag geen slippers. Kies liever voor een mooi   sandaaltje. Zorg wel dat u uw voeten goed verzorgt.
- Draag geen topjes met niets erover heen. Een luchtige blouse erover is een betere oplossing.
- Blote benen mogen. Let hierbij wel op de verzorging van uw benen. Voor de benen die weinig zon hebben gezien, geven bruinende bodylotions een mooi resultaat.
- Een mooie zomerjurk voor in uw vrije tijd, draagt u op het werk met bijvoorbeeld een bolero, een blouse of een luchtig jasje.
 
Heren
- Draag geen sandalen. Kies voor een dichte schoen, deze kan wel van licht materiaal zijn.
- Blijf een t-shirt of hemd onder uw overhemd dragen, dit voorkomt nare zweetplekken. Zorg ervoor dat de boord mooi aansluit en niet lubbert.
- Een overhemd met lange mouwen blijft zakelijker dan een overhemd met korte mouwen.
- Een poloshirt staat gekleder dan een t-shirt met opdruk.
- Draag geen korte broeken. Een mooie linnen lange broek is een goede oplossing voor warme zomers.
 
Een zakelijke dresscode handboek biedt ook uitkomst. Zie hiervoor mijn vorige artikel Zakelijke dresscodes: zó vorige eeuw of tijd voor revival?

Stoort u als manager ook aan het luchtige en slordige kledinggedrag van uw medewerkers in de zomer? Ik ben benieuwd naar uw ervaringen en hoe u dit oplost.

 
 Doorsturen    3 reacties

 
 
 
Over de auteur:

Desiree Grijpma-Hidding is imago stylist en biedt ondernemers, medewerkers en managers kleuranalyse en kledingadvies. Ook voor kledingadvies mannen. Zij is tevens personal shopper. Met haar bedrijf Second impression geeft zij ook kleuradvies en imago workshops. Speciaal voor bedrijven geeft zij stijladvies en presentatie trainingen.
Desiree is van mening dat naast uw communicatieve vaardigheden en uw prestaties op uw werk, uw kledingstijl voor een groot gedeelte bepaalt hoe u overkomt op uw collega’s, klanten en relaties. De kunst is om binnen de heersende cultuur een stijl te vinden, die ondersteunt wat u uit wilt stralen.

In het bedrijfsleven miste Desiree het belang van uiterlijke presentatie. Nu combineert zij met passie haar kennis van kleding en stijl met haar ruime ervaring op het gebied van sales en marketing.

Daarnaast is zij ook gespecialiseerd op het gebied van schriftelijke communicatie als webteksten tekstschrijver
 

 

Laatste weblogs

  Hoeveel burn-out fabrieken zijn er nog in ons land?
  Het rationeel discours
  Tegen de haren instrijken
 
reacties
 
ImageProof  |   | 
2-05-2011
 | 
10:19 uur
Bedankt Desiree dat je dit thema hier weer even onder de aandacht brengt.

Johan van Eijck
G.  |   | 
2-05-2011
 | 
14:53 uur
Helemaal mee eens! Voor mensen die er zelf niet zoveel feeling voor hebben om zich representatief te kleden, heb ik wellicht nog een tip. Kijk gewoon heel goed naar de mensen die het wel succesvol aanpakken. Gedrag, trucjes, presentatie, het is allemaal te kopieren.

Bedenk ook dat een beter voorkomen alleen maar positief voor je kan uitpakken. Het is dus ook absoluut in jouw eigen belang! Zie het niet meer als 'het bedrijf wil iets van mij in hun eigen belang'. Een bedrijf wil beslist graag dat je representatief bent, maar een mens is zelf ook veel gemotiveerder als verandering hem of haar iets oplevert. En dat zal het beslist doen! Zie 'representatief kleden' dus liever niet meer als iets negatiefs, maar vooral als 'in ons beider belang'.
Italiaanse overhemden  |   | 
4-05-2011
 | 
20:52 uur
Altijd goed, wat houvast. En natuurlijk zijn alle tips waar!

Alleen niet eens met het T-shirt onder het overhemd. In uiterste noodgevallen dan een shirt met een brede V-hals, zodat het niet zichtbaar is. Voor mensen die zweten: 100% katoen of 100% linnen kleding dragen doet wonderen. En onder linnen... draag je natuurlijk nooit een T-shirt!

Ciao,
Tom

 

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
 
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10