zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
weblog
 

Vijf redenen waarom evenwicht belangrijk is om optimaal te functioneren en van het leven te genieten

Door: Desiree Grijpma-Hidding,   11-02-2013,   12:25 uur
 

Vrouwen van nu hebben een druk leven. Ze hebben zo veel meer keuzes en mogelijkheden dan hun moeders en grootmoeders hadden. Dit biedt nieuwe kansen, maar kan ook voor onrust zorgen.

Carrière en/of bedrijf, relatie, familie en sociaal leven zijn belangrijk voor de moderne vrouw. De lat ligt hoog en alles moet zo goed mogelijk worden gedaan. De kans om jezelf daarbij uit het oog te verliezen, is groot. Daarbij zorgen de zelfopgelegde druk en tijdgebrek ervoor dat de balans af en toe ver te zoeken is.Het vinden van evenwicht tussen werk aan de ene kant en privé aan de andere kant, dat is nog een hele kunst. Dingen doen die jij wilt en die bij jou passen, zorgen voor meer energie en vreugde. Daarnaast zul je ook meer rust en zelfvertrouwen ervaren wanneer je in evenwicht bent. Ik ben van mening dat iedere vrouw – hoe druk zij ook is - evenwicht in haar leven kan hebben, wanneer zij daarvoor openstaat.

De vijf redenen waarom evenwicht in diverse gebieden belangrijk is om optimaal te functioneren en van het leven te genieten:

1. Evenwicht in voeding geeft meer energie.
2. Evenwicht door het ervaren van keuze en verandering brengt voldoening en vreugde!
3. Evenwicht in financiën brengt meer rust.
4. Evenwicht in kledingstijl geeft meer zelfvertrouwen.
5. Evenwicht in effectief gedrag zorgt voor een harmonieuze omgeving

1. Evenwicht in voeding geeft meer energie.
Ons lichaam heeft voldoende voedingstoffen nodig om ons te voorzien van energie, zodat we optimaal kunnen functioneren. Soms zijn we ons er niet van bewust, dat we voedingsstoffen te kort komen en/of schadelijke stoffen te veel binnen krijgen. Dit kan ons lichaam uit balans brengen en een moe gevoel geven. Gun jezelf de juiste voeding om weer in evenwicht te komen en meer energie te krijgen en zo meer uit het leven te halen.
De vraag is, wat is nu de juiste voeding die voor meer energie zorgt?

2. Evenwicht door de kracht van keuze en verandering.
Ik heb het gevoel dat ik de hele wereld aan kan! Wie kent die uitspraak niet en wie weet er niet dat als je in zo’n bui bent, je ook daadwerkelijk de wereld aan kan en doet wat je wilt doen, met een lach. Je humeur en je stemming zijn van grote invloed op je. En wist je dat je daar zelf invloed op hebt? De wereld om je heen kan je niet altijd veranderen, wel de manier waarop jij daarmee omgaat. Je hebt een keuze! 
De vraag is, hoe zou het voor jou zijn om die keuze te ervaren en te leven zoals jij dat wilt?
 
3. Evenwicht in financiën brengt meer rust.
Hoe is jouw relatie met geld? Overzicht en inzicht in je financiën krijgen en houden, wordt steeds belangrijker voor iedereen, niet in de laatste plaats voor de vrouw. Uit recent onderzoek van de Delta Lloyd Foundation is gebleken dat veel Nederlandse vrouwen financieel allesbehalve zelfredzaam zijn. Dit komt doordat deze dames een te rooskleurig beeld hebben van hun toekomst. Niks mis met wat optimisme, maar iets meer financieel bewustzijn kan net dat ene duwtje in de rug geven naar financiële onafhankelijkheid.
De vraag is, hoe wordt je financieel bewust, zodat je leuke dingen kan blijven doen en ook meer rust ervaart?

4. Evenwicht in kledingstijl geeft meer zelfvertrouwen.
Dit mag geen verrassing meer zijn. Iedere vrouw weet, dat wanneer je de juiste kledingstijl draagt, die bij jou, je omgeving en persoonlijkheid past, je je goed voelt en je zelfvertrouwen toeneemt. Én dat straal je uit. Toch wordt het dragen van de juiste kleding nog vaak onderschat.
De vraag is, hoe vind je nu de stijl die bij jou past en voor meer zelfvertrouwen zorgt?

5. Evenwicht in effectief gedrag zorgt voor een harmonieuze omgeving.
Gedrag, de waarneembare interactie tussen een persoon en zijn omgeving kunnen we meten. Gedrag is nooit goed of fout, wel meer of minder effectief. Gedrag laat zien hoe wij de dingen doen, drijfveren laten zien waarom wij de dingen doen.
De vraag is, hoe en welk gedrag zet je in om effectiever te reageren op de wensen en behoeften van je omgeving?

Graag wil ik de vrouwelijke lezers van mangersonline vragen: Hoe zorg jij dat je in evenwicht bent? En waar heb je wellicht moeite mee?

Ik hoor graag jullie mening.

 
 Doorsturen    7 reacties

 
 
 
Over de auteur:

Desiree Grijpma-Hidding is imago stylist en biedt ondernemers, medewerkers en managers kleuranalyse en kledingadvies. Ook voor kledingadvies mannen. Zij is tevens personal shopper. Met haar bedrijf Second impression geeft zij ook kleuradvies en imago workshops. Speciaal voor bedrijven geeft zij stijladvies en presentatie trainingen.
Desiree is van mening dat naast uw communicatieve vaardigheden en uw prestaties op uw werk, uw kledingstijl voor een groot gedeelte bepaalt hoe u overkomt op uw collega’s, klanten en relaties. De kunst is om binnen de heersende cultuur een stijl te vinden, die ondersteunt wat u uit wilt stralen.

In het bedrijfsleven miste Desiree het belang van uiterlijke presentatie. Nu combineert zij met passie haar kennis van kleding en stijl met haar ruime ervaring op het gebied van sales en marketing.

Daarnaast is zij ook gespecialiseerd op het gebied van schriftelijke communicatie als webteksten tekstschrijver
 

 

Laatste weblogs

  Hoeveel burn-out fabrieken zijn er nog in ons land?
  Het rationeel discours
  Tegen de haren instrijken
 
reacties
 
Bianca  |   | 
14-02-2013
 | 
13:43 uur
Ik zorgt dat ik een keer in de maand een weekend geen afspraken heb en dan doe ik allemaal dingen die ik wil. Dan kom ik weer helelmaal tot mezelf.

Wat ik soms lastig vind is dat ik van hot naar her loop te rennen en aan het eind van de dag eigenlijk geen voldaan gevoel heb.
Sjoukje Bloemsma  |   | 
14-02-2013
 | 
14:16 uur
Ik blijf in evenwicht, doordat ik geleerd heb niet alles zelf te willen doen, slimmer met je tijd om te gaan en vooral ook open te staan voor nieuwe dingen die je blik verruimen, i.p.v. vast houden aan 'oude' ideeën en structuren.
Door je bewust te omringen met positieve, open-minded, gedreven en energieke mensen, geef je jezelf de mogelijkheid om hiermee 'besmet' te worden.
Hierdoor kijk je anders tegen dingen aan, wacht je niet tot het geluk jou vind, maar werk je naar je eigen geluk/doel.
Desiree  |   | 
15-02-2013
 | 
11:18 uur
Dank voor jullie reacties. Ik ben benieuwd of er nog meer vrouwen zijn die hun mening over dit onderwerp willen delen.
Ellen  |   | 
18-02-2013
 | 
13:54 uur
Waarom is dit artikel vooral aan vrouwen gericht?
En waarom worden de 5 vragen (1 na iedere reden) niet beantwoord? Zo heb je weinig aan dit artikel.
Desiree  |   | 
18-02-2013
 | 
17:36 uur
Dank voor je reactie Ellen. Nog steeds nemen vrouwen de grootste zorg op zich het gebied van het huishouden en kinderen. Daarnaast willen veel vrouwen ook hun andere rollen goed en naar tevredenheid vervullen. Die van werknemer/manager bijvoorbeeld, maar ook die van vriendin in het sociale leven. Omdat zij op alle vlakken niemand willen teleurstellen, komen zij eerder in de knoei dan mannen, die dit denk ik iets minder belangrijk vinden.
Dit is de reden waarom het artikel over evenwicht specifiek voor vrouwen geschreven is.

Mijn doel is om in dit artikel onderwerpen aan te stippen die de basis zijn van een evenwichtig leven. Evenwicht in voeding, kleding, financiën, het maken van eigen keuzes en het beïnvloeden van je eigen gedrag. Het is wat te kort door de bocht om te denken dat je in één artikel even de oplossing kan krijgen voor al deze issues. Dat zou best knap zijn. Ik was juist benieuwd hoe andere vrouwen tegen dit punt aan kijken en hoe zij hun leven in balans proberen te brengen/houden.

Samen met 5 vrouwelijke ondernemende professionals op bovenstaande vakgebieden heb ik een groep gevormd, www.vrouwinevenwicht.com . Je zou daar eens kunnen kijken en je specifieke vragen aan één van deze dames stellen. Voor vragen over kleding en stijl kun je natuurlijk altijd bij mij terecht of vinden in één van mijn andere artikelen op deze site: (Klik hier)
Dora van Steen  |   | 
27-02-2013
 | 
19:46 uur
Hoi Desire heb net op jou site gekeken. Wel heel top hoor. Lijkt me leuk die dag mee te maken. Komen er nog meer dagen dit jaar want weet niet of ik 6 april kan omdat ik dan een photo shoot heb. Groetjes Dora
Desiree  |   | 
1-03-2013
 | 
13:01 uur
Dank voor je leuke reactie Dora. We starten met deze dag, maar we hebben zeker het plan om bij succes meer te organiseren.

 

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
 
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10