zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
weblog
 

Zeven tips voor een “Executive uitstraling”

Door: Desiree Grijpma-Hidding,   06-01-2013,   12:58 uur
 

Enkele dagen geleden verscheen op managersonline het artikel  "Executive-uitstraling bepaalt in grote mate carrièrekansen" De executive uitstraling is volgens dit onderzoek noodzakelijk om hogerop te komen en bepaalt in hoge mate uw carrièrekansen. Is zo'n uitstraling maakbaar? Ik denk van wel...Volgens het onderzoek zijn zelfverzekerd handelen en het kunnen werken onder tijdsdruk belangrijke factoren voor het verkrijgen van de executive uitstraling. Het belang van een verzorgd uiterlijk noemt men ook, maar in mindere mate.Verzorgd uiterlijk bepalend
Ik ben van mening dat verzorgde en passende kleding in hoge mate bepalend is voor het creëren van de executive uitstraling. Uiteraard zijn het handelen en de deskundigheid ook belangrijk, maar kunnen juist ondergesneeuwd raken, als de kleding dit niet ondersteunt.

Tips voor executive uitstraling

1. Verzorg uw kleding goed, geen vlekken, rafels of kreukels

2.Kies de juiste maat. Het lijkt een open deur, maar u wilt niet weten hoe vaak ik mannen voorbij zie komen in te grote of te korte pakken.

3. Kies wel kleding waarin u zich prettig voelt (misschien met een beetje wennen) en bij u past.

4. Kleed u altijd een beetje netter dan men gewend is in uw bedrijf

5. Een hakje bij de dames geeft meer power

6.Kies de kleuren  van uw kleding die bij u passen. Welke kleuren geven u meer kracht? Let op zowel de basis kleuren (grijs, blauw of zwart) als accentkleuren.

7. Let op de kraag van uw overhemd. Het lijkt een detail, maar heeft veel invloed op uw uitstraling. Past de vorm bij uw gezicht en nek.

Goed geklede mensen beschouwt men als kundiger en professioneler in hun werk. Dus waarom zou u hier geen gebruik van maken?

 
 Doorsturen    4 reacties

 
 
 
Over de auteur:

Desiree Grijpma-Hidding is imago stylist en biedt ondernemers, medewerkers en managers kleuranalyse en kledingadvies. Ook voor kledingadvies mannen. Zij is tevens personal shopper. Met haar bedrijf Second impression geeft zij ook kleuradvies en imago workshops. Speciaal voor bedrijven geeft zij stijladvies en presentatie trainingen.
Desiree is van mening dat naast uw communicatieve vaardigheden en uw prestaties op uw werk, uw kledingstijl voor een groot gedeelte bepaalt hoe u overkomt op uw collega’s, klanten en relaties. De kunst is om binnen de heersende cultuur een stijl te vinden, die ondersteunt wat u uit wilt stralen.

In het bedrijfsleven miste Desiree het belang van uiterlijke presentatie. Nu combineert zij met passie haar kennis van kleding en stijl met haar ruime ervaring op het gebied van sales en marketing.

Daarnaast is zij ook gespecialiseerd op het gebied van schriftelijke communicatie als webteksten tekstschrijver
 

 

Laatste weblogs

  Hoeveel burn-out fabrieken zijn er nog in ons land?
  Het rationeel discours
  Tegen de haren instrijken
 
reacties
 
Erwin  |   | 
7-01-2013
 | 
13:02 uur
Bedankt voor deze tips. Echter, kunt u punten 6 en 7 concreter toelichten? Deze tips geven weliswaar aan wáár je op moet letten, maar niet hóe je daarop moet letten. Alvast dank.
Desiree  |   | 
7-01-2013
 | 
13:29 uur
Dank voor je reactie Erwin. Meer over overhemdkragen vind je hier: (Klik hier)

Welke kleuren je goed staan is afhankelijk van je kleur ogen, je haarkleur en je huidskleur. Je vindt er hier meer info over: (Klik hier)

Als je precies wilt weten welke kleur en kledingstijl bij jou past, overweeg dan eens een persoonlijk kleur en stijladvies.
Richard de Wit  |   | 
11-01-2013
 | 
10:17 uur
Ook al zit er een kern in. Wat je ook vaak ziet is een waardeloos manager in een como zak. Niks aan te doen maar die neemt HR wel vaak aan. Zo jammer eigenlijk. De kwaliteit zit niet in het pak maar in de juiste persoon. Daarmee is ook aangetoont dat het zo waardeloos gaat in de meeste sectoren.
Dirk  |   | 
11-01-2013
 | 
11:50 uur
Interessante artikelen die goed zijn voor ''opfrissen'' over wat en wanneer te dragen.
Voor veel meer en uitvoerig beschreven tips over kleding heb ik ook altijd veel baat bij het boek ''overtuigen door uitstraling'' dat hoog genoteerd staat bij managementboek.nl

 

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
 
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10