zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
weblog
 

Baby makes her blue jeans talk

Door: Desiree Grijpma-Hidding,   03-11-2012,   12:47 uur
 

Het meest gedragen kledingstuk is de spijkerbroek. Bezongen in vele popsongs, zoals bijvoorbeeld in die van Dr. Hook. Bijna iedereen heeft er wel één in de kast hangen. Maar welke spijkerbroek past bij uw figuur? En bij welke situatie?

Geschiedenis van de spijkerbroek


De spijkerbroek zag het levenslicht in de tweede helft van de 19e eeuw in Amerika. Een idee van immigrant Levi Strauss. Hij ontwikkelde deze stevige broek voor de goudzoekers. Deze kampten met het probleem dat hun huidige broeken niet stevig genoeg waren.  Het kleine zakje aan de bovenkant van de zak aan de voorkant, was zelfs bedoeld om het horloge van de goudzoeker in te bewaren.

Europese uitvinding?
Ook zijn er bronnen die aangeven dat de jeans al veel eerder is ontstaan in Europa. Men verscheepte al in het midden van de 17e eeuw een indigo blauwe stof van Genua naar Noord-Europa. Genua of het Franse Genes werden verbasterd tot jeans in het Engels, zo luidt de theorie.

James Dean
Na de tweede wereldoorlog werd de jeans populair door filmsterren als James Dean en John Wayne.

Welke jeans op kantoor?
Inmiddels is de jeans uitgegroeid tot een kledingstuk dat in bijna geen enkele garderobe ontbreekt. En is in vele modellen en kleuren verkrijgbaar.

Een jeans op kantoor is vooral geschikt in bedrijven met een casual kledingcultuur of op de "casual friday". Ik adviseer altijd om de nette variant te kiezen. Liefst in een effen kleur zonder washings, vale vlekken, versieringen en gaten.

Een nette jeans is mooi te combineren met een jasje, waardoor het totaal plaatje stijlvoller is. Combineer met mooie schoenen zoals een pump met een klein hakje. Of voor de heren, met een paar leren of suede nette schoenen.

Welke jeans bij welk figuur
Het model spijkerbroek, wijde of smalle pijpen en de plaats van de zakken, hebben veel invloed op uw figuur. Enkele tips:

Brede heupen en/of volle bovenbenen: draag jeans met rechte of uitlopende pijpen. Spijkerbroeken met smalle pijpen maken uw benen en heupen breder.

Slanke benen: skinny jeans staan u goed. Kijk uit bij een erg tenger figuur voor het spillebeen effect

Love handles: draag een taille jeans, dus een spijkerbroek met een iets verhoogde taille

Platte billen: Kies voor een jeans met duidelijke zakken/stiksels op de achterkant of klepzakken.

 
 Doorsturen    Reageer

 
 
 
Over de auteur:

Desiree Grijpma-Hidding is imago stylist en biedt ondernemers, medewerkers en managers kleuranalyse en kledingadvies. Ook voor kledingadvies mannen. Zij is tevens personal shopper. Met haar bedrijf Second impression geeft zij ook kleuradvies en imago workshops. Speciaal voor bedrijven geeft zij stijladvies en presentatie trainingen.
Desiree is van mening dat naast uw communicatieve vaardigheden en uw prestaties op uw werk, uw kledingstijl voor een groot gedeelte bepaalt hoe u overkomt op uw collega’s, klanten en relaties. De kunst is om binnen de heersende cultuur een stijl te vinden, die ondersteunt wat u uit wilt stralen.

In het bedrijfsleven miste Desiree het belang van uiterlijke presentatie. Nu combineert zij met passie haar kennis van kleding en stijl met haar ruime ervaring op het gebied van sales en marketing.

Daarnaast is zij ook gespecialiseerd op het gebied van schriftelijke communicatie als webteksten tekstschrijver
 

 

Laatste weblogs

  Hoeveel burn-out fabrieken zijn er nog in ons land?
  Het rationeel discours
  Tegen de haren instrijken
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

 

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
 
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10