zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
vaknieuws
 

Novicare biedt ouderenzorg op maat

7 november 2011 - Novicare is, met behulp van een kapitaalinjectie van Health Innovation Fund, drie jaar geleden van start gegaan. Specialist ouderengeneeskunde, Hettie Suurd, bedacht het concept. Zij zag de toenemende druk op het personeel en ontwikkelde samen met accountant Jacco Lamper Novicare: een zelfstandige zorgonderneming die multidisciplinaire behandeling en begeleiding biedt aan mensen met chronische, complexe gezondheidsklachten. Dat kan zijn in verpleeghuizen, maar ook thuis bij de ouderen, zodat zij langer op zichzelf kunnen blijven wonen.

 Lees verder...  Reageer

Verzekeraars komen online positief naar voren

7 november 2011 - Verzekeraars worden in de berichtgeving op internet en op sociale media als Twitter positief besproken. Dit blijkt uit onderzoek van bureau Buzzcapture, dat een half miljoen online berichten van de afgelopen zes maanden analyseerde.

 Lees verder...  Reageer

Uitzendbureaus strijden om wie de grootste is

7 november 2011 - Adecco is sinds jaar en dag de grootste op de uitzendmarkt. In 1996 fuseerde het Zwitserse Adia met het Franse Ecco en stootte daarmee toenmalig nummer 1, Manpower, van de troon. De fusie was het begin van een race van overnames. Als de ene uitzendgigant een overname doet, volgt de andere. Recentelijk heeft Randstad voor 540 miljoen euro het Amerikaanse SFN Groep, bekend als Sherion, overgenomen. Adecco kocht outplacementbedrijf Drake Beam Morin voor 149 miljoen euro en Manpower nam Hr-dienstverlener Xi`an Fesco over voor een niet nader genoemd bedrag.

 Lees verder...  Reageer

Nederlandse bedrijfsleven heeft geen vertrouwen in herstel ICT-markt

7 november 2011 - Het Nederlandse bedrijfsleven heeft nauwelijks nog vertrouwen in de groei van ICT-bestedingen en het herstel van de markt dat de afgelopen maanden zo concreet leek. Een en ander blijkt uit de onlangs gepubliceerde ICT Barometer, het tweemaandelijkse onderzoek van Ernst & Young.

 Lees verder...  1 reactie

Waarborgfonds Kinderopvang heeft duidelijke meerwaarde

7 november 2011 - Het Waarborgfonds Kinderopvang levert een positieve bijdrage aan de welvaart, doordat het fonds marktfalen corrigeert en de toetreding van kinderopvangbedrijven bevordert. Dit concluderen Frank den Butter, Carl Koopmans en Ap Reinders, respectievelijk hoogleraren aan de Vrije Universiteit Amsterdam en onderzoeksdirecteur bij SEO Economisch Onderzoek en directeur van EVAR Advisory Services.

 Lees verder...  Reageer

Toegenomen pensioenbewustzijn leidt tot verandering call center ABP

7 november 2011 - Het feit dat het pensioenbewustzijn bij de consument toeneemt, heeft onmiddellijke consequenties voor de professionaliteit van de call centers van pensioenverzekeraars. Immers, de vragen worden specialistischer, en dus vervaagt ook de grens tussen call centermedewerker en pensioenadviseur.

 Lees verder...  Reageer

Inkomen zelfstandigen in crisistijd niet zo hard gedaald als eerst gedacht

7 november 2011 - Het inkomen van zelfstandigen in Nederland is minder hard gedaald dan verwacht mocht wrden, gezien de diepte van de crisis. Dit stellen beleidsmedewerkers van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Volgens de onderzoekers is de inkomensdaling van zelfstandigen dan ook geen verklaring voor de gematigde werkloosheidstoename in de afgelopen jaren.

 Lees verder...  Reageer

`Vrouw bereikt alleen op eigen kracht bouwtop`

7 november 2011 - De vrouw bereikt alleen op eigen kracht de top in de bouwsector. Dat zegt Nina van Ommen, oprichtster van het netwerk Topvrouwen Bouw en Infra. Het netwerk kan daarbij wel de helpende hand bieden.

 Lees verder...  1 reactie

Met Single sign-on is inloggen makkelijker

4 november 2011 - Single sign-on is een oplossing voor het onthouden van veel verschillende wachtwoorden. Single sign-on is eenvoudig, wel hebben IT-afdelingen hun reserves. De eindgebruiker logt bij single sign-on (SSO) slechts een keer in met de credentials. Daarna krijgen ze direct toegang tot al hun applicaties en systemen zonder dat nog een keertje om een inlog wordt gevraagd. Het is een goed alternatief voor de eindgebruikers die tegenwoordig tal van wachtwoorden moeten onthouden.

 Lees verder...  1 reactie

Pon en Aluchemie krijgen HR Proffie 2011

4 november 2011 - De HR Proffie 2011 is gewonnen door Pon. Daarmee ontvangt de handels- en serviceorganisatie de prijs voor het beste personeelsbeleid van Nederland. Aluchemie, producent van anoden voor de aluminiumindustrie, mag de HR Proffie Innovatieprijs mee naar huis nemen. Juryvoorzitter Lia Belilos noemt Pon een aansprekend voorbeeld van integraal strategisch HR-management.

 Lees verder...  Reageer

Schoonmaakbedrijven lijden onder thuiswerken en flexplekken

4 november 2011 - Door de opkomst van thuiswerken en flexplekken hebben schoonmaakbedrijven minder werk te doen. Hans Kroeze, directeur van Asito uit Almelo, verklaart dat het nieuwe werken de grootste bedreiging voor de beroepsgroep vormt. Daardoor wordt de taart steeds kleiner.

 Lees verder...  Reageer

Internationaal succesvolle merken delen aantal eigenschappen van ceo

4 november 2011 - Bedrijven met merken die wereldwijd marktleider zijn hebben ceo`s met een bepaald DNA en functiebegrip. Marc de Swaan Arond, medeoprichter en directeur van Effective Brands in New York, geeft een opsomming van de benodigde kwaliteiten.

 Lees verder...  Reageer

Consument vindt weg naar groothandel

4 november 2011 - Veel particulieren vinden hun weg naar de groothandel. In principe zijn Makro, Sligo, Hanos of De Kweker alleen toegankelijk voor ondernemers maar in de praktijk blijken ook consumenten er te kopen. Prijzen liggen bij de groothandel meestal iets lager dan bij de supermarkten, doordat ze grotere partijen afnemen. Ook bevinden groothandels zich op minder dure plekken in de stad.

 Lees verder...  Reageer

Nederlandse toeleveranciers offshore-energie hebben sterke positie

3 november 2011 - Nederlandse toeleveranciers voor de offshore-energiemarkt nemen een sterke positie in. Ze kunnen profiteren van de groei van de markt. De crisis lijkt vooralsnog geen negatief effect te hebben, want de aanleg van windmolenparken op zee gaat vrolijk door.

 Lees verder...  Reageer
1 2 3 4 5 574 volgende >
 
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Is uw volgende zakelijke leaseauto een Tesla?
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Record aan kwetsbaarheden zorgt voor meer innovatie in cybersecurity (1) 
HR heeft nauwelijks invloed op de scholingsintentie van medewerkers (1) 
Werknemer neemt vrij voor ziek huisdier (1) 
Werven van nieuwe medewerker kost meer dan 4. 000 euro per persoon (1) 
Krapte arbeidsmarkt neemt verder toe (2) 
Aanhoudend tekort aan technici stagneert groei organisaties (1) 
Porsche 911 Speedster heeft een prijs (1) 
top10
Tja, je kunt natuurlijk alles wel relativeren!
Krapte arbeidsmarkt neemt verder toe
Slecht functionerende collega’s grootste stoorzender op het werk
Vijf technologische oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen
HR heeft nauwelijks invloed op de scholingsintentie van medewerkers
Tempo Team, KPN en Pathé genomineerd voor Email Awards 2019
Aanhoudend tekort aan technici stagneert groei organisaties
In Nederland solliciteren vooral flexibele, leergierige en nauwkeurige mensen
Rijksoverheid heeft informatiebeveiliging en IT-beheer nog niet op orde
'Flexibele workforce heeft onvoldoende kennis en vaardigheden in huis'
meer top 10