zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Kwart Europese bedrijven overweegt cloud-technologie

21 mei 2010 - Onderzoek in opdracht van Juniper Networks wijst uit dat 25 procent van de ondervraagde Europese bedrijven cloud computing overweegt als nieuwe technologie om in de toekomst voorzien te zijn van flexibele, efficiënte en schaalbare netwerklevering.

De interesse in cloud computing hangt samen met de overtuiging van IT-beslissers dat de technologie de potentie heeft om de huidige manier van netwerken om te gooien. Het biedt een hogere netwerkcapaciteit zonder dat er meer hardware nodig is of de beheerkosten stijgen. Deze argumenten resulteren erin dat naast de best presterende bedrijven (twintig procent van deze bedrijven overweegt cloud computing-mogelijkheden in 2010) ook organisaties die de recessie het hardst voelen, interesse tonen (25 procent van de minder presterende bedrijven bekijkt in 2010 opties voor cloud computing). Verschillende redenen
Spelers aan beide kanten van het spectrum bestuderen de inzet van innovatieve technologie aandachtig, zij het om verschillende redenen. Het onderzoek laat zien dat de goed presterende bedrijven naar cloud-oplossingen kijken vanwege de innovatiestimulerende eigenschappen, terwijl organisatie die het moeilijk hebben, een cloud-aanpak overwegen als een manier van outsourcing en daarmee ook kostenbesparing. 

Slimme bedrijven
"Slimme bedrijven die al volop op onderzoek uit waren in de cloud, komen nu in de transitiefase en zijn bezig met proof-of-concept-projecten. Ze zijn ervan overtuigd dat cloud computing commercieel voordeel kan opleveren, omdat het zorgt voor een hogere productiviteit, grotere flexibiliteit en lagere kosten," zegt Gert-Jan Schenk, senior vicepresident EMEA van Juniper Networks. "Minder succesvolle bedrijven worden eveneens aangetrokken door de cloud, puur uit kostenbesparende overwegingen om zo de recessie door te komen. Om welke reden bedrijven dit ook doen, de geschiedenis laat zien dat bedrijven die meer openstaan voor verandering, het meest weten te profiteren van de voordelen van een innovatie als cloud computing en zo hun kansen en langetermijnsucces vergroten." 

Uiteenlopende houdingen
De houdingen ten opzichte van het werken met cloud computing verschillen sterk per regio. Benelux-bedrijven hebben de meest proactieve houding als het gaat om het oriënteren op cloud computing als nieuwe technologie: 26 procent ten opzichte van achttien procent in het Verenigd Koninkrijk, vijftien procent in Duitsland en acht procent in Frankrijk.

Juniper Networks vroeg Loudhouse, een onafhankelijk onderzoeksbureau, om begin 2010 onderzoek te doen naar bedrijfsnetwerken in Europa. Loudhouse ondervroeg 500 IT-beslissers in middelgrote tot grote bedrijven (1.000 medewerkers of meer) in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Rusland, Duitsland en de Benelux. Zij werden geïnterviewd over hun bestaande situatie en hun toekomstplannen, en over de rol van innovatieve netwerkoplossingen in die plannen.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Voorziet u de consequenties van verkeerde kernwaarden voor uw bedrijf?
 Vier kansen in process excellence die u in de gaten moet houden
 Wereldwijde groei aan cyberdreigingen
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Cloud computing gaat voor triljoen dollar extra omzet zorgen
 Bedrijven hebben geen intern beleid omtrent informatiebeveiliging in de cloud
 Meer belangstelling cloud-storage ondanks veiligheids- en betrouwbaarheidszorgen
 Ict in 2010: netbooks, cloud en iPad
 
 
reacties
 
Civile  |   | 
22-05-2010
 | 
15:20 uur
Al een aanzienlijke aantal jaar ben ik actief binnen de IT en houd graag de ontwikkelingen in de gaten. Men kan zeer veel commerciŽle redenen bedenken en presenteren in een bepaalde vraagstelling waarmee je een bepaald beeld creŽert dan wel stuurt.

Vanaf het begin heb ik enorm geageerd tegen bijvoorbeeld het EPD systeem van Ab klink. Waarom? Omdat non IT-ers een prachtig plan in elkaar dachten te steken maar met een aantal elementaire facetten geen enkele rekening wilden houden. Ik heb Ab Klink en zijn ambtenaren er meer dan eens op gewezen en heb, jammer genoeg, achteraf volkomen gelijk gekregen.

We hebben daarvoor een Rapid Respons Chip bedacht voor op het pasje van de verzekeringsmaatschappij met elementaire gegevens zoals persoonsgegevens, bloedgroep, medicinale allergie en de vrijheid van de persoon om dat desgewenst aan te vullen. Daarnaast een centrale database met dezelfde gegevens.

Waarom riepen we dat? Omdat de voorstelling van zaken van Ab klink en heel veel ambtenaren zodanig waren gekleurd door de makers en bouwers van het systeem, dat je op je vingers na kon tellen dat wanneer ambtenaren en overheid dergelijke projecten opzetten, dit gedoemd is te mislukken tegen bijzonder veel geld.

In dat kader heb ik eerder al eens duidelijke vragen geformuleerd mbt het cloud gebeuren. Ook hier zie je namelijk de commercie toeslaan en wanneer je dat roept, is plots alles mogelijk en zijn er geen keerzijden.

Een van de vragen die ik heb gesteld was wie gaat mij betalen wanneer ze van mijn space, space waar ik dus voor betaal, gaan gebruiken voor deze cloud technologie. Want dat is namelijk wat er zal gaan gebeuren, netwerken gaan gefragmenteerd data opslaan overal en nergens, tenminste waar men toegang toe krijgt. Helaas heb ik daar geen antwoord op gekregen.

De tweede vraag betreft e beveiliging. Immers, als je elders data gaat opslaan, hoe regel je dan de security? Ook nog steeds onbeantwoord gebleven.

Alleen al met deze twee elementaire vragen moet je concluderen dat er binnen de huidige netwerken nog enorm veel te doen en te verbeteren is, te optimaliseren als het ware. Dus zou een cloud technologie slecht in een eigen afgeschermd netwerk veilig kunnen werken en de huidige technieken voorzien nog steeds heel goed in de mogelijkheid op een veilige manier mobiel en flexibel te kunnen werken.

Maar goed, wie ben ik?


Ook nu blijf ik waarschuwen tegen een

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
De meest belangrijke bedrijfsverzekeringen op een rijtje
Hoe werkt een laadpaal voor elektrische autoís eigenlijk?
reacties
Emotionele gezondheid wordt nog te vaak vergeten door werkgevers (1) 
'Cybersecurity moet een schoolvak worden' (1) 
De vier belangrijkste betaaltrends om naar uit te kijken in 2020 (1) 
Meer productiviteit in minder tijd (2) 
Europese markt overspoeld met nepartikelen (2) 
Arbeidsmarkt onverminderd goed (1) 
Angst voor baanverlies leidt tot slapeloze nachten (1) 
top10
Vier HR-trends voor 2020
Diversiteit in Raad van Commissarissen neemt gestaag toe
Hoe kun je dŪt nu relativeren?!
Emotionele gezondheid wordt nog te vaak vergeten door werkgevers
Volop aandacht voor het menselijk kapitaal
Nederlanders in Europese kopgroep digitale vaardigheden
Supply Chain 4. 0: Klantbeleving als doorslaggevende succesfactor
Nederland in top tien economisch meest getroffen landen door coronavirus
Bedrijfsleven leunt op achterhaald beleid wanneer het gaat om cyberveiligheid
Toename personeelskosten leidt tot hogere zorgkosten
meer top 10