zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Meer belangstelling cloud-storage ondanks veiligheids- en betrouwbaarheidszorgen

22 januari 2010 - Zorg over beveiliging en privacy zijn de belangrijkste drempels om over te stappen naar een cloud-storagemodel. Dit blijkt uit recent onderzoek van CommVault onder 535 klanten in de gehele wereld. Met het onderzoek peilde CommVault de interesse in cloud-storage en ging het na welke zorgen bedrijven op dit vlak hebben.

Uit het onderzoek blijkt dat 52 procent van de respondenten de inzet van cloud-storagediensten nu of in de toekomst overweegt. De meeste van hen geven aan dat groeiende datavolumes de belangrijkste aanleiding hiervoor zijn, gevolgd door een limiet aan de opslagcapaciteit, de belasting van datacenters, bewaarplicht en kostbare storage-infrastructuren. 



Voordelen
Gevraagd naar de belangrijkste voordelen van cloud-storage, noemt 33 procent van de respondenten disaster recovery buiten de eigen kantoormuren. Ook cloud-storage als vervanging van, of aanvulling op tapestorage wordt veel genoemd, evenals de mogelijkheden die de flexibele prijsmodellen bieden. Een groot aantal respondenten wijst op lagere kosten voor hardware, minder storage-eisen aan het datacenter en meer storagecapaciteit als voordelen. Ruim 75 procent van de respondenten geeft aan drempels te ervaren voor wat betreft de overstap naar cloud-storage. De meerderheid van de respondenten (dertig procent) noemt zorgen over de beveiliging en privacy van data de belangrijkste drempel.
Betrouwbaarheid komt op de tweede plaats als belangrijke drempel; twintig procent van de respondenten geeft dit aan. Hoewel bedrijven aangeven dat de kosten voor IT-beheer en storage op de eigen locatie sterk groeien, geeft slechts zeventien procent van de respondenten aan zich zorgen te maken over de kosten van cloud-services. Schaalbaarheid staat op de vierde plaats. 

Opgeslagen data
Uit het onderzoek blijkt dat 43 procent van de respondenten verwacht tussen zes en 75 TB aan data in de cloud op te slaan. Bijna 60 procent beheert deze hoeveelheid data momenteel al in huis, terwijl bijna de helft maandelijks tussen zes en 75 TB aan data op tape opslaat en buiten de kantoormuren bewaart. Als data eenmaal naar de cloud is verplaatst, is bijna een kwart van de respondenten (24 procent) van plan het daar meer dan zes jaar te laten staan. Acht procent geeft aan data meer dan tien jaar in de cloud te willen opslaan. Van de bedrijven die de cloud gaan gebruiken, verwacht 31 procent een netwerkbandbreedte van tussen 1,6 MB/s en 30 MB/s te reserveren uitsluitend voor toegang tot cloud-storage. Vijftien procent noemt tussen 31 MB/s en 130 MB/s als gereserveerde bandbreedte.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Ict in 2010: netbooks, cloud en iPad
 Telefooncentrale ‘in the cloud’ wint aan populairiteit
 Cloud computing verandert bedrijven in hoog tempo
 CEO dwingt CIO nu al tot cloud-computing
 
 
reacties
 
rv  |   | 
23-01-2010
 | 
08:30 uur
Zolang een onderzoek is uitgevoerd door een leverancier van cloud-spullen, is de uitkomst uiterst subjectief te noemen.

Leuk stukkie free-publicity :-)

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10