zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ruim 158. 000 nieuwe inschrijvingen KvK

8 januari 2010 - Van de ongeveer 279.000 nieuwe inschrijvers in het Handelsregister hebben ondertussen ruim 120.000 eenmanszaken en maatschappen en ruim 37.000 Verenigingen van Eigenaars zich geregistreerd in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. De Kvk belooft ruim 75 procent van de eenmanszaken en maatschappen meer rechtszekerheid én minder administratieve rompslomp.

De verwachting is dat in de eerste maanden van 2010 nog meer nieuwe inschrijvers zich zullen melden. Naast de wettelijke verplichting (nieuwe wet op het Handelsregister die in werking is getreden op 1 juli 2008), hebben ondernemers en rechtspersonen dus ook baat bij inschrijving in het Handelsregister. Ondernemers of organisaties hoeven de basisgegevens van hun onderneming of organisatie nog maar één keer op één punt aan te leveren: bij de Kamer van Koophandel. Dat scheelt tijd omdat de geregistreerde basisgegevens in de nabije toekomst worden gedeeld binnen de overheid. Andere overheidspartijen mogen hier niet opnieuw naar vragen. 



Rechtszekerheid en minder rompslomp

Inschrijving in het Handelsregister biedt zowel op korte als op langere termijn voordelen, aldus de Kamer van Koophandel. Zo is het Handelsregister een openbaar register waarin iedereen (zowel ondernemer als privépersoon) het bestaan van een organisatie, de rechtspersoon en eventueel de financiële structuur en bestuurssamenstelling kan controleren. Het is van belang om - voordat er zakelijke overeenkomsten worden gesloten - te controleren met wie wordt gehandeld. 

Handelsregister

De Kamer van Koophandel registreert in het Handelsregister elke onderneming of rechtspersoon die zich in Nederland vestigt. Het Handelsregister geeft hiermee een actueel en transparant overzicht van het bedrijfsleven en alle overige economische activiteiten in Nederland. Daarnaast geeft de Kamer van Koophandel voorlichting aan beginnende ondernemers, informeert bestaande bedrijven en stimuleert de economie met het initiëren en coördineren van (regionale) projecten. 

Aanschrijving tot nu toe

Sinds 2008 zijn de nieuwe inschrijvers zowel persoonlijk als in groepsverband benaderd om zich in te schrijven. Zo heeft de Kamer van Koophandel nagenoeg alle nieuwe inschrijvers aangeschreven met een formulier dat al zo veel mogelijk van tevoren was ingevuld. Ook hebben deze groepen een herinnering gekregen. Daarnaast zijn er 'nieuwe inschrijvers' die - om administratieve redenen - begin 2010 worden benaderd.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Ondernemer toont nog weinig bereidheid tot investeren
 Ondernemers zien toekomst iets rooskleuriger in
 Drie aanbevelingen om ondernemerschap te stimuleren
 Geen baan? Vijf tips om voor uzelf te beginnen
 
 
reacties
 
Richard Straver  |   | 
8-01-2010
 | 
14:14 uur
Bij deze willen wij alle nieuwkomers van harte welkom heten! Het ondernemerschap is wat ons betreft het mooiste wat er is.

''De Kvk belooft ruim 75 procent van de eenmanszaken en maatschappen meer rechtszekerheid én minder administratieve rompslomp.''

Dit is goed nieuws. Wellicht kunnen wij ons steentje hier ook aan bijdragen. Deze week is onze nieuwe applicatie gelanceerd specifieke voor ZZP'ers en het kleinere MKB.

Een gratis online financiële administratie applicatie genaamd de MoneyMedic. Mocht je hier interesse in hebben bekijk dan de website en meld je direct aan!

(Klik hier)

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10