zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ondernemer toont nog weinig bereidheid tot investeren

21 september 2009 - Hoewel de kabinetsplannen een positieve stimulans van het ondernemerschap voorstaan, ervaart de ondernemer dit niet als zodanig. Driekwart van ondernemend Nederland wacht dan ook de uitwerking van de plannen af. Dat blijkt uit onderzoek van de Kamer van Koophandel Nederland.

Om een beeld te krijgen van de fiscale maatregelen heeft de Kamer van Koophandel een vertaling gemaakt voor de ondernemer. De speerpunten zijn innovatie, vergroening en vereenvoudiging. Deze maatregelen kunnen nog veranderen na behandeling in de Tweede Kamer. De definitieve maatregelen zullen hoogstwaarschijnlijk ingaan op 1 januari 2010.. Een samenvatting van de fiscale maatregelen en ondernemersmaatregelen is hier te lezen. 



Ondernemersvertrouwen

Een van de belangrijkste pijlers van de Nederlandse economie is het ondernemerschap. Om ondernemers optimaal te kunnen informeren en ondersteunen, bevraagt de Kamer van Koophandel periodiek het ondernemerspanel over zaken die ondernemers raken. Na Prinsjesdag is gevraagd naar de stemming onder een dwarsdoorsnede van de Nederlandse ondernemers. Het ondernemersvertrouwen is ook na de Miljoenennota grosso modo negatief, echter wel stabiel gebleven ten opzichte van vorig kwartaal (zie: www.kvk.nl/COEN). 

Ondernemerspanel

Bijna driekwart van de bevraagde ondernemers weet iets van de kabinetsplannen die ondernemers raken, maar bijna iedereen wil eerst meer overzicht. Tweederde van de positief gestemden kon desgevraagd één concrete kabinetsmaatregel noemen waar ze last van kunnen krijgen, tegenover 75 procent die een maatregel noemt waar van men denkt te profiteren. Opvallende conclusie uit het onderzoek is, dat hoewel het kabinet met de maatregelen investeringen wil stimuleren, ondernemers geen intentie hebben dat ook daadwerkelijk te gaan doen. Over het algemeen blijken ondernemers bovendien ongerust te zijn over de verhoging van de AOW-leeftijd, over de maatregelen die de banken weer tot financieren moeten aansporen en maatregelen om de bouwsector weer vlot te trekken.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Goede leiders investeren nu in nieuwe ideeën
 Kredietcrisis geen reden om niet te investeren in opleidingen
 'Niet bezuinigen, maar investeren'
 Ondernemersvertrouwen laag, recessie duurt voort
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10