zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Tip: bouw XP nu af

4 januari 2010 - Gartner raadt bedrijven op 6Minutes.be aan om nu beginnen met de afbouw van Windows XP. Niet omdat dat Microsoft XP niet zou blijven ondersteunen (wat zeker tot 2014 het geval zal zijn), maar omdat ontwikkelaars razend enthousiast zijn over Windows 7 en dat veel softwarebedrijven de oude XP-versies niet lang zullen blijven ondersteunen. 


Bron: 6Minutes
 
 Doorsturen   8 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bedrijven slaan ook Windows 7 over
 Windows Mobile niet zonder gevaar
 'Windows XP is een echte aanrader'
 Softwarepiraterij kost bedrijven miljoenen
 
 
reacties
 
Arjen Kamphuis  |   | 
4-01-2010
 | 
08:28 uur
Of je gebruikt de periode tot 2014 om je migratie van Windows naar Linux voor te bereiden. Als Microsoft niet eens in staat is hun nieuwe server platformen backwards compatibel te maken met hun vorige product is dit wellicht niet de partij om als bedrijf je informatievoorziening op te bouwen.

Een inventarisatie voor een Linux migratie kost een fractie van een migratie naar Windows 7 en zelf als die je het uiteindelijk niet dan sta je steviger in de onderhandelingen over de nieuwe licenties.

Microsoft is erg bang voor Linux en alternatieven voor Office (zoals OpenOffice) en geeft makkelijk tientallen procenten korting om te voorkomen dat bedijven overstappen.
WJ Bolle  |   | 
4-01-2010
 | 
16:23 uur
Kies voor duurzame stabiliteit en veiligheid en niet voor relatief inferieure Microsoft systemen...

Garner vult met dit advies indirect de eigen broekzak.

Bespaar een hoop geld, tijd en ergernis en ga voor Linux.


G\'dush  |   | 
4-01-2010
 | 
18:35 uur
Tegen de tijd dat we met z'n allen over zijn gegaan naar Windows 7, 'dwingt' Microsoft ons weer de volgende generatie aan te schaffen. Ik sluit mij daarom geheel bij Bolle aan.

Laat er eerst maar eens een gezond marktaanbod aan besturingssystemen ontstaan waarbij de consument echt iets te kiezen heeft en zijn/haar computer koopt los van het besturingssysteem dat zij/hij daarbij aanschaft.
Henry  |   | 
4-01-2010
 | 
19:53 uur
Waarom altijd zo anti Microsoft?
Commercieel gezien gewoon prima uitgedacht en mits goed toegepast, even als andere Operating Systems. Dit mag ook wel eens gezegd worden.
Open Source varianten zijn voordeliger als je alleen standaard functionaliteit wil. Maak je het functioneel even uitgebreid als de MS producten, dan is het even, zoniet veel duurder.
WJ Bolle  |   | 
4-01-2010
 | 
20:46 uur
Opensource aanpassen is een stuk goedkoper zolang je het niet aan wil passen aan een product wat gelijk is aan Windows ;-)
Compatibiliteit en uniformiteit kent bij open source geen tijd, ook in 2014 niet.

Ik ben verder geheel niet tegen Microsoft..

Vind het zelfs erg knap dat ze zoveel verdiend hebben en nog steeds binnen halen vanuit het ratrace perspectief!
Arjen Kamphuis  |   | 
5-01-2010
 | 
10:04 uur
Beste Henry,
Als iemand roept dat Volvo deze maand een voordelige aanbieding heeft is die persoon dan anti-volkswagen?

Wat is er mis met concurrentie op prijs/prestatie en bewustzijn over alternatieven?

Verder is het natuurlijk prima als je bewondering hebt voor de succesvolle wijze waarop een bedrijf als Microsoft geld weet te verdienen door producten te verkopen met een winstmargen van 86% of meer. Wellicht is het nuttig je bewust te zijn van de meervoudige veroordeling-in-hoger-beroep van het bedrijf wegens economische misdrijven over de hele wereld. Heb je ook bewondering voor Pablo Escobar? dat was een tijdje een zeer sucesvolle Colombiaanse ondernemer in de Farma sector. Miljarden verdiend door commercieel slimme moves te maken.

Maar laat ik het toelichten door de expert:

''Although about 3 million computers get sold every year in China, people don't pay for the software. Someday they will, though. And as long as they're going to steal it, we want them to steal ours. They'll get sort of addicted, and then we'll somehow figure out how to collect sometime in the next decade.''
- Bill Gates, Chairman Microsoft 1998
G\'dush  |   | 
5-01-2010
 | 
15:08 uur
Mijn reactie, (toevallig) geheel in lijn met Kamphuis en Bolle, komt niet voort uit anti Microsoft, maar ik ben wel erg tegen marktmonopolie. En ik kan mij er maar niet mee verenigen dat ik (wij) niet vrij zijn zelf te kiezen welk besturingssysteem wij op onze aanschaf willen zetten.

ICT-Bedrijven die ons aanbevelen over te stappen op Windows 7, waarmee deze discussie begon, moeten gewantrouwd worden. Maar niet meer (of minder) dan elke reclame. Wanneer zij echter Linux zouden aanbevelen, zouden ze op mijn sympathie kunnen rekenen. Omdat ik weinig goeds verwacht van de markt overheersende bedrijven.

Maar goed, ik moet nu weer aan het werk, en dat is mijn mijn Word- en Exceldocumenten.

Ad de Beer  |   | 
11-01-2010
 | 
09:42 uur
Geen probleem met MS, ze hebben bewezen dat je met goede marketing rommel kunt verkopen.
Alleen hebben ze nog niet door dat klanten inmiddels veranderd zijn en niet meer in dit soort doorzichtige verkoopkunstjes trappen.

Tja, op een gegeven moment maakt arrogantie dom. Tradiotionele verkooptechnieken, vol leugens en misleiding hebben het verloren van de steeds slimmere en beter geinformeerde klanten.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10