zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Headhunter verliest van sociaal netwerk

15 oktober 2009 -  Marketingmedewerkers worden steeds meer gerecruteerd via sociale netwerken. Het zoeken van mensen via sociale netwerken gebeurt immers snel en rechtstreeks en is bovendien gratis. Verder heerst er op sociale netwerken een groot gevoel van vertrouwen.

Men komt op deze manier bijvoorbeeld in contact met freelancers met wie al eerder samengewerkt is of komt zo in contact met kandidaten die via via worden aanbevolen. Dat meldt Express.beTechnologisch onderlegd
Veel grote reclamebureau’s gebruiken al standaard sociale media in hun zoektocht naar nieuw personeel. Vooral voor het invullen van beginnersbanen en tussenkaders wordt volgens Adweek steeds vaker een beroep gedaan op sociale media zoals Facebook of Twitter. Deze kanalen zijn immers niet alleen snel en goedkoop, maar bieden ook vaak de mogelijkheid om contact te leggen met kandidaten die technologisch onderlegd zijn. 

LinkedIn niet populair
Facebook geniet daarbij een grotere voorkeur dan bijvoorbeeld Twitter. Op Twitter is het immers moeilijker om de andere partij te kennen, al heeft deze community dan wel weer een groter bereik. Opvallend is dat LinkedIn volgens een aantal reclame executives te formeel en zakelijk is en geen echte band creeert.


Bron: Express.be
 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Twitter en Facebook groeien
 Werving via online netwerken blijft minimaal
 Recruiter heeft geen toegang tot sociale profielen
 Acht aandachtspunten voor een professioneel LinkedIn-profiel
 
 
reacties
 
Errol van Engelen  |   | 
15-10-2009
 | 
09:29 uur
Iedereen heeft natuurlijk zijn persoonlijke voorkeur voor het 'beste' sociale netwerk. Persoonlijk vindt ik Facebook wat te speels voor echte commerciële contacten en vindt LinkedIn een stuk beter.

Wat denk ik voor alle netwerken geldt is dat er vele malen meer zoekenden zijn dan personen die opdrachten aanbieden. De enige weg is dan toch via je eigen directe contacten proberen een opdracht te verwerven bij een persoon die soms niet eens in het netwerk voorkomt. Lukt het niet via de voordeur, dan via de zijdeur.
Janus Kizuna  |   | 
15-10-2009
 | 
09:33 uur
Ik ben het niet eens met de stelling over Linkedin. Mogelijk is het voor sommige beroepsgroepen niet het meest geschikte kanaal, hoewel ik persoonlijk ook uit de reclamehoek andere ervaringen hoor. Voor de beroepsgroep waar ik werkzaam in ben (management- en organisatieadvies en persoonlijke begeleiding) is Linkedin meer dan prima. Eens dat Facebook daar ook in voorziet, maar vanuit mijn professie kan ik helemaal niets met Twitter. Al met al lijkt het me iets genuanceerder te liggen dan nu gesteld wordt.
Ron Ladage  |   | 
16-10-2009
 | 
12:23 uur
Een logisch gevolg van de voortschrijdende technieken in de IT sector en de vele internet netwerken. Iedereen kent Hyves en Facebook, die meer de sociale netwerken zijn.
Likedin is gratis, dus zeker Nederlanders maken hier veel gebruik van en het werkt ook redelijk, verder hebben we de zakelijke netwerken zoals Xing, M4M en het sociale business netwerk Ecademy, deze club organiseert ook bijeenkomsten en zeker in Europa een goed werkende netwerkclub, maar je moet er voor betalen en dat is voor veel Nederlanders nu niet te veel van het goede.
Kortom wanneer het bedrijf weet wat ze zoeken, dan kunnen ze heel snel op internet bij de diverse netwerken een kijkje gaan nemen en dat bespaart niet alleen tijd, maar ook de hoge kosten van de headhunter.
Ja tijden veranderen, dus blijf mee veranderen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10