zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

HR-professionals somber over eigen toekomst en salaris

8 oktober 2009 - Slechts een klein deel van de HR-professionals in loondienst verwacht de komende twee jaar promotie te maken (achttien procent), terwijl bijna twee op de drie voorziet dat hun functie-inhoud in de toekomst zwaarder wordt (60 procent). Daarnaast is ruim een kwart ontevreden met de hoogte van het salaris.

Dit blijkt uit het onderzoek ‘HR Trends 2009-2010’, een onafhankelijk, representatief onderzoek van ADP, Berenschot en Performa Uitgeverij onder 593 Nederlandse HR-professionals. Een groot deel van de respondenten in loondienst is te spreken over de huidige werkdruk in hun functie. Ruim 80 procent ervaart de balans tussen werk en privé als voldoende of ruim voldoende. De verwachte uitbreiding van de functie-inhoud, zoals toename van algemene managementtaken (31 procent) en uitbreiding van de HR-taken (29 procent), ziet een meerderheid echter niet zitten (60 procent). 



Salaris
Naast het sombere beeld over de toekomst geeft een deel van de werknemers ook aan niet tevreden te zijn met het salaris. Dat is opvallend, aangezien de beloningen van HR-professionals in 2009 gemiddeld met vier procent stegen ten opzichte van 2008. Dat is slechts één procent minder dan vorig jaar, ondanks de crisis. De P&O-manager is er met een gemiddelde salarisstijging van zeven procent het meest op vooruitgegaan. Het loon van de salarisadministrateur is slechts met één procent toegenomen. 

Vergelijkbare  functies
Een van de belangrijkste factoren die van invloed zijn op de (on)tevredenheid van de HR-professionals over het salaris, is de hoogte van de beloning van vergelijkbare functies in andere organisatie. Volgens 29 procent van de HR-professionals worden ze niet marktconform betaald. Bijna een derde (32 procent) van de respondenten is dan ook ontevreden over de wijze waarop de leidinggevende het salaris vaststelt.
Mannen zijn meer tevreden met hun salaris dan vrouwen. Iets meer dan een derde van de vrouwen denkt onder de markt te worden beloond (34 procent), tegen een kwart van de mannen (26 procent). 

Veranderen van baan

Opvallend is dat een kwart van de HR-professionals aangeeft binnen één à twee jaar van functie te willen veranderen (25 procent). Daarnaast heeft bijna één op de vijf het afgelopen jaar actief naar een andere functie gezocht. Ondanks deze voornemens blijven HR-functionarissen hun werkgever erg trouw: gemiddeld zijn zij ruim acht jaar werkzaam bij een organisatie en ruim zeven jaar in de huidige functie. De roering in de arbeidsmarkt voor HR-professionals is mogelijk te verklaren doordat bijna de helft (46 procent) het afgelopen jaar door derden is benaderd voor een functie elders.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 ‘HR heeft niets te zeggen over personeelsbestand’
 HR moet marketingtechnieken inzetten
 Wordt HR-manager straks CHCO?
 HR-manager krijgt meer salaris
 
 
reacties
 
Adriana van Schalken | Payroll Works  |   | 
10-05-2012
 | 
19:55 uur
\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\'Mannen zijn meer tevreden met hun salaris dan vrouwen.\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\'

Opvallend, ik vraag me af hoe dat komt. Zouden vrouwen vaker onderbetaald worden? Het zou interessant zijn als er ook een onderzoek gedaan zou worden naar de tevredenheid tussen mannen en vrouwen met een vergelijkbare functie en hetzelfde salaris. Ik ben benieuwd wat daar uit zou komen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10