zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Beatrix moet ook inleveren

21 september 2009 - In tijden van crisis moeten we allemaal inleveren, ook onze koningin. Dat blijkt uit onderzoek van werksite.nl. Balkenende mag van mening zijn dat niet aan de toelagen van het Koninklijk Huis getornd moet worden, maar liefst 80 procent van de Nederlanders vind het salaris van 813.000 euro voor de koningin te hoog. Zeker nu er massaal ontslagen vallen en Nederland in recessie verkeert.

Het Koninklijk Huis zou daarom het goede voorbeeld moeten geven door salaris in te leveren. De koningin zou er bovendien goed aan doen om belasting te betalen over haar inkomsten. Twee op de drie deelnemers geeft aan dat het onterecht is dat Hare Majesteit geen blauwe enveloppe ontvangt. Immers, iedereen moet belasting betalen. Daar zou geen onderscheid in moeten worden gemaakt. Maar liefst 40 procent van de deelnemers aan het onderzoek vindt dat de koningin helemaal geen salaris moet ontvangen. Het grootste deel van haar onkosten worden namelijk al vergoed. Een goed alternatief zou zijn om haar salaris gelijk te stellen aan dat van de Minister-President. Toegevoegde waarde
Overigens is de Nederlander dik tevreden over onze koningin. Zij hoeft voorlopig nog niet af te treden, zo concludeert nogmaals 40 procent. Eén op de vier vindt haar inmiddels wel te oud worden om nog op de troon te blijven. De helft van alle deelnemers ziet geen toegevoegde waarde in het Koninklijk Huis. Echter, door Willem-Alexander nu aan de macht te helpen zou Nederland weleens in een positievere stemming kunnen komen. Hierdoor wordt de crisis wellicht sneller overwonnen, dat is de mening van 35 procent van de Nederlanders. Het geld dat Willem-Alexander aan zijn huizen in het buitenland heeft uitgegeven had beter in ons eigen land kunnen blijven, dan profiteert de trouwe belastingbetaler er immers van.

 
 Doorsturen   7 reacties  

 

Laatste nieuws

 De opmars van de strategische HR business partner
 Omzet van B2C e-commerce opnieuw groter aandeel van BBP
 Bijna helft logistieke medewerkers niet klaar voor toekomst
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Troonrede in het teken van crisis
 Minister-president heeft lastigste baan
 Vooral manager voelt crisis in portemonnee
 ‘Baas mag maximaal twintig keer laagste salaris verdienen’
 
 
reacties
 
JanJaap  |   | 
21-09-2009
 | 
22:23 uur
Het zou er mijn inziens van getuigen dat Hare Majesteit (en de kroonprins) een zijn met het volk.
Maar laat een ieder helder zijn, de Koningin zich niet kan verdedigen. Dus haar iets verwijten is bijna laf te noemen! Het is de MP die de voorstellen tot salarisverhogingen van het koninghuis heeft ingediend. Of hare majesteit daarom heeft gevraagd (kan ik mij nauwelijks voorstellen), of dat het een uitvloeisel is van eerdere afspraken, wij zullen het waarschijnlijk nooit te weten komen. Duidelijk moet zijn dat als je iemand iets zou willen verwijten dat je dan de MP zou moeten aanspreken.
T.M.B.  |   | 
21-09-2009
 | 
10:01 uur
Helemaal mee eens, schandalig dat de koningin zelf niet zegt, iedereen bezuinigen dan doen wij ook mee.
Naar mijn mening heeft ze zo geen hart voor het land.
Het koningshuis maakt zich hier niet geliefd mee!

Als het koningshuis verstandig is gaan zij het geld niet aannemen.
Nicolaas bliek  |   | 
21-09-2009
 | 
10:46 uur
Ik betreur het dat voor de zoveelste keer alleen naar de kosten wordt gekeken en niet naar de baten. Ten aanzien van de kosten zou eens een vergelijking moeten worden gemaakt met de kosten van andere vorstenhuizen en het alternatief , de presidentiële huizen met daarbij behorende kosten van (her)verkiezingen en wisselingen van de wacht op de ministeries.
Ik vermoed dat ons vorstenhuis als één van de zuinigste eruit komt.

Vanuit de baten kant bekeken vallen mijn inziens de kosten relatief in het niet. Nederland moet het economisch nog steeds hebben van goede handelsbetrekkingen met het buitenland. Ons koningshuis opent deuren, oliet betrekkingen en geeft het aanzien van Nederland een gouden randje. De koningin en haar 'kabinet'staan dag en nacht klaar voor de bevolking van ons kleine landje, dat af en toe moeite heeft haar eigen waarde - dat medebepaald wordt door ons koningshuis - goed in te schatten.
R.V. Molenbroek  |   | 
21-09-2009
 | 
15:13 uur
Je kunt voor of tegen zijn maar alles draait om het woordje solidariteit.
Buiten de schuld van de burger om wordt de ze getroffen door keiharde tegenslag en de groep die ervoor verantwoordelijk is die blijft in feite bijna ongeschonden langs de zijlijn staan.
Terwijl hier hypotheken slechts onder groot voorbehoudt en tegen hard onderpand werden verstrekt gingen in de VS de hypotheken als koekjes over de toonbank. En alles zonder garanties. En als dank dat ze hier door de overheden zijn geholpen hebben ze hier in europa massaal het geld uit de maatschappij getrokken.
De gene die het nu veroozaakt hebben zijn de gene die nu nergens last van hebben. En de zwakste schouders vangen de zwaarste klappen op.

A. S.  |   | 
22-09-2009
 | 
09:30 uur
Natuurlijk kan je niet met een strak gezicht op die grote stoel het gepeupel gewag doen van een enorme achteruitgang in de komende tijd, waarbij inspanningen van een ieder verwacht wordt en tegelijkertijd doen alsof je neus bloedt en fijn een flinke verhoging accepteren. Tel daarbij ook nog eens op, dat zij geen belasting betaalt en constructies bedenkt voor familieleden om maar zo weinig mogelijk belasting in eigen land te betalen. Waar blijft dat onkreukbare, betrouwbare, maar vooral loyale imago? Hypocrisie van de bovenste plank !
hans willems  |   | 
23-09-2009
 | 
04:59 uur
L.s.,
Iedereen zeurt maar over hetgeen onze vorst Beatrix verdient (ontvangt), maar niemand heeft het over haar verdiensten en waarde...
Mike  |   | 
30-12-2010
 | 
21:41 uur
Overigens is DE Nederlander dik tevreden?

Denk 't niet.

Laat mij ook maar lekker op vakantie gaan, als de nederlanders er voor betalen.

Gaat ons geld naar de regering of naar de Nederlandse kluis?
Nope, ons geld gaat naar 't koninklijke huis.

Waarvan mevrouw vrolijk in Spanje een handje mag schudden.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
De éénjarige opleiding tot Qualified Bedrijfskundige
Leer bedrijfskundige kennis integraal toe passen in complexe en continu veranderende situaties. Een unieke opleiding waar aandacht is voor kennis, vaardigheden én jouw persoonlijke ontwikkeling! Start 29 oktober, download nu de brochure!
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Stuur je medewerkers veilig en voordelig de weg op
Belang van een goede werkgeversverklaring
Waar voldoet een goede website voor jouw bedrijf aan?
De juiste planning voor een feilloze bedrijfsverhuizing
reacties
Omzet van B2C e-commerce opnieuw groter aandeel van BBP (1) 
Hoe kunt u slaaptekort van uw medewerkers oplossen? (1) 
De klant is koning, maar is uw medewerker dat ook?  (1) 
Ultieme teambuilding: met het team op vakantie (1) 
HR-beslisser: starters met traineeship mogen meer verdienen dan starters zonder (1) 
De hoge werkdruk grootste probleem in organisaties (1) 
Luieroorlog lijkt voorbij (1) 
top10
Zeven tips voor sneller burn-out herstel (video)
Hoe weet u of iemand over de juiste mindset beschikt?
Het recept voor de ideale vacature
Duitse graadmeter: wereldwijde recessie zet door
Keuze tips voor de smartphone van de zaak
Verschil levensverwachting hoog- en laagopgeleid groeit
Digitale-competentiekloof schaadt internationale bedrijven
Bedrijven lopen talent mis door taalgebruik in vacatures
Kwart bedrijven ervaart personeelstekort
Klant niet op één bij CFO
meer top 10