zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse en Deense werknemers zijn het meest relaxed op vakantie

13 augustus 2009 - Driekwart van de Europese werknemers werkt tijdens de vakantie - al zijn sommige landen wat relaxter dan andere. De Nederlanders en de Denen zijn het meest relaxed - respectievelijk 31 en 33 procent werkt helemaal niet op vakantie. Een derde van de Nederlanders reageert alleen als er iets dringends is.

Zo blijkt uit internationaal onderzoek van carrièresite StepStone. Maar 25 procent van alle ondervraagden zegt op vakantie helemaal geen e-mails of telefoontjes te bekijken of te beantwoorden. 39 procent werkt regelmatig en houdt de voortgang van projecten en dergelijke nauwlettend in de gaten. De andere 36 procent geeft aan op standby te staan en actie te ondernemen wanneer dat nodig is. Verschillen

Het onderzoek, waar 18.063 hoogopgeleiden in zes landen aan meewerkten, toont aan dat er onderling nogal wat verschillen zijn tussen de landen. De Noren werken het meest en geven aan bijna allemaal regelmatig door te werken of op standby te staan. Maar twaalf procent van hen geeft aan helemaal niets aan werk te doen tijdens de vakantie. 

Tips

"Misschien komt het doordat mensen nu toch wat onzekerder zijn geworden over hun baan. Maar ik denk dat de mobiele telefoon met toegang tot e-mail de grootste boosdoener is. Zelf kan ik het ook niet laten om op vakantie toch even te kijken wat er in Nederland allemaal op kantoor speelt. Ik moedig het niet aan bij mijn werknemers, maar ik merk dat iedereen het tegenwoordig heel normaal vindt om toch te reageren op een paar e-mails tijdens de vakantie. Als je wilt voorkomen dat je op vakantie toch nog druk bezig bent met je werk zijn er een aantal tips: Maak een vakantie overdracht voor je collega, zorg dat hij of zij weet wat er speelt, welke zaken kunnen escaleren en wie jouw contactpersonen zijn. Probeer je projecten af te ronden voor je vakantie en als dat niet lukt; draag ze dan op tijd over en niet drie uur voordat je vertrekt," zegt Gijs Bos, directeur StepStone Nederland.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Manager vindt inspiratie vooral buiten kantoormuren
 Werknemer mist werksfeer en collega’s op vakantie
 Vakantie en werk gaan niet samen
 Nederlander blijft werken op vakantie
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10