zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijven slaan massaal desinfecterende zeep in

11 augustus 2009 - De storm op preventieve producten definitief te zijn begonnen nu de eerste dode van de Mexicaanse griep is gevallen is. Drogisterij.net ziet al een aantal weken de verkoop van mondkapjes, desinfecterende handgel en weerstandproducten enorm toenemen met deze week weer een nieuw hoogtepunt.

Gevolg hiervan is ook dat de voorraden van deze producten ook met een aanzienlijk tempo afnemen waardoor zelfs in de maand augustus al ernstige tekorten dreigen. 



Voorraad
"Een trend die we nu signaleren is dat veel grote bedrijven en ook consumenten massaal handgel en desinfectie doekjes inslaan. Het probleem is alleen dat de fabrieken van veel van onze leveranciers stilliggen en we daarom de laatste dagen steeds meer de melding krijgen dat sommige producten pas half september weer kunnen worden aangeleverd. Het is dus zaak dat men er snel bij is voordat de meeste voorraden definitief op zijn, de Mexicaanse griep wacht niet totdat er weer voldoende preventieve middelen in de winkel liggen. Wij kopen nu vaak de laatste voorraden van bepaalde preventieve producten in en zagen dit al een tijdje geleden aankomen. Daarom hebben we vooraf extra veel voorraad gereserveerd en ingekocht, maar zelfs dat heeft niet bij alle producten geholpen," aldus directeur Jaap Santifort van Drogisterij.net. 

Vakantiegangers
De vraag naar preventieve producten zal de komende weken blijven toenemen, zeker als een groot aantal buitenlandse vakantiegangers terugkeert en de Mexicaanse griep meeneemt naar Nederland. Om deze mensen voor te zijn adviseert Jaap Santifort om de massale terugkeer van vakantiegangers voor te zijn en tijdig voldoende preventieve producten in huis te halen.

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Manager zet meer fruit op het werk door dreigende griep
 Preventiepakket voor werkgevers beschikbaar
 Maatregelen tegen griep komen op gang
 Sleutelmedewerkers moeten Tamiflu en mondkapjes krijgen
 
 
reacties
 
Ron  |   | 
11-08-2009
 | 
09:45 uur
Goede gedachte, maar denk dan ook eens door.
Waar zitten de meeste bacteriën, waardoor je besmet kan worden.
Op de deurknoppen, telefoons, toetsenbord van de computers, de wc doordrukknop, bij de heren urinoirs de spoel knop, de kraan van de wasbak en zo kan ik nog even door gaan.
Wat nu beschreven wordt, dat hadden de bedrijven al lang moeten hebben en dat staat los van de Mexicaanse griep. Misschien toch maar mondkapjes bestellen en plastic handschoenen voor het personeel en dan maar hopen dat het werkt.
Dons Herfst  |   | 
11-08-2009
 | 
21:25 uur
Het reinigen van handvaten, deurknoppen, pinautomaten, toetsenboorden, winkelwagentjes zou een discipline moeten worden van ieder individu, thuis, op school en op kantoor. Voor dit doel leveren wij handalcohol met toevoeging van etherische olien in liter flakons met daarbij 4 zakflakons om mee te nemen.
Arthur van der Voort  |   | 
12-08-2009
 | 
10:34 uur
Stel je niet zo aan allemaal. Nooit gehoord van al die mensen die last hebben van bronchitus en allergien! Dat komt omdat we hier te hygienisch leven. Alles moet maar schoon zijn. Laat Rob Geus aub ophouden met die onzin op televisie en ga weer lekker allemaal in de zandbak spelen. Moet je eens kijken wat dat met onze weerstand doet.
De mexicaanse griep is niets meer dan een nieuwe variant, die hier nog niet bekend is. Zodra men het één keer heeft gehad is het net als elke andere griep niet meer dan een jaarlijks terugkerend fenomeen, waar ouderen en zwakkeren weer gezellig een prikje voor mogen halen in het najaar. Nou nou... wat een ophef. Is de media het inmiddels aan het afzwakken, gaan de fabrikanten ineens weer aanzwengelen om de commercie op te drijven. Ik hoop dat niemand er in trapt.
Succes met de handel jongens. Ik weet dat het slecht gaat in de business, maar laten we aub niet overdrijven.
Niet te vergeten dat die éne dode een jongen was die al slecht lag.
Dus er is eigenlijk nog niemand overleden als direct gevolg van alleen en enkel de Mexicaanse griep in Nederland !
Groetjes,

Arthur

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10