zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

CFO verwacht pas op zijn vroegst in 2010 herstel

19 mei 2009 - CFO’s zijn terughoudend als het gaat om een voorspelling te doen met betrekking tot een herstel van de huidige economische situatie. Het merendeel verwacht niet eerder dan medio 2010 een eerste opleving. 37 procent verwacht dit herstel zelfs pas veel later.

Een groot aantal CFO’s houdt er bovendien rekening mee dat de personele bezetting op hun afdeling(en) binnen nu en 24 maanden met ruim 25 procent zal zijn afgenomen. Een en ander blijkt uit een eerste kwalitatief onderzoek onder CFO’s van grote ondernemingen, dat TriFinance onlangs heeft afgesloten. Het accent lag vooral op de verwachtingen van CFO’s met betrekking tot de personele situatie binnen hun organisatie. Verhoogde werkdruk

Kostenbeheersing, druk op de omzet en winstgevendheid zorgen ook voor een verhoogde werkdruk op de vloer van de financiële afdelingen, zo blijkt uit het onderzoek. Deze werkdruk zou in eerste instantie intern opgevangen moeten worden door minder personeelsleden. Want ook op de financiële afdelingen neemt het aantal vaste krachten sterk af. Er wordt in de toekomst, bij het werven van personeel in de financiële sector, door de bedrijven nog nadrukkelijker gekeken naar proactiviteit (36 procent), een hands-on mentaliteit (twintig procent) en een hoge mate van specialisatie (56 procent). Verrassend was verder in het onderzoek de constatering dat slechts zes procent van de ondernemingen op dit moment problemen ondervindt op financieringsgebied. 

Waarneembare tendens

Volgens Pieter Smit, Marketing Manager van TriFinance, is het een tendens op personeelsgebied die al geruime tijd waarneembaar is. "Ons onderzoek bevestigt dat juist nu gezocht wordt naar specialisten, met een brede en vooral technische vakkennis gekoppeld aan flexibiliteit. We bespeuren al geruime tijd een toenemende vraag naar hoog gekwalificeerde en op projectbasis inzetbare financiële experts." 

Optimisme

Dat er binnen het bedrijfsleven ook sprake is van enig optimisme blijkt uit het feit dat een klein aantal CFO’s (zes procent) van mening is dat de huidige economische situatie vooral ook nieuwe kansen voor ondernemingen biedt.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 CFO: ‘Dieptepunt recessie voorbij’
 CFO ziet grote kansen in crisis
 CFO is extreem pessimistisch
 CFO's wanhopig op zoek naar cash
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10