zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Topmanager moet terug naar de school

28 augustus 2008 - Vandaag gaat op de Nyenrode Business Universiteit een opleiding van start voor senior interim-managers. Dit op initiatief van Ebbinge & Company omdat de hogere managementechelons vaak niet toekomen aan een noodzakelijke vakmatige verdieping 

Daardoor zijn ze niet altijd even goed zijn geëquipeerd op de veranderende eisen van de markt. Nyenrode en Ebbinge willen topmanagers met de nieuwe opleiding een extra impuls geven zich voortdurend verder te blijven professionaliseren. Het Nyenrode Ebbinge Certificate Programme bestaat uit zes tweedaagse modules die zijn ontwikkeld door het Powerhouse ‘Competing for Talent’ vanuit de leerstoel Strategisch Talent Management van Nyenrode onder leiding van prof. dr. Lidewey E.C. van der Sluis. De modules beslaan het gehele werkveld van de interim-manager die op directie- en senior managementniveau actief is: corporate governance & corporate social responsibility, sustainability, innovatie, corporate & behavioral finance, leiderschap, transitiemanagement en organisatiedynamiek. Daarnaast wordt een viertal kennissessies georganiseerd waarin vooraanstaande sprekers uit het netwerk van Nyenrode en Ebbinge hun visie geven op ‘truths and trends in the business’. Integriteit en ethisch handelen

Volgende week maandag begint de opleiding met de module Corporate Governance & Corporate Social Responsibility. In de afgelopen jaren is corporate governance in vervolg op diverse ‘affaires’ en de code Tabaksblat dé leidraad geworden van waaruit ondernemingen worden bestuurd en gecontroleerd. Bij deze module staat ethisch handelen vanuit maatschappelijke en collegiale verantwoordelijkheid centraal en worden de deelnemers geconfronteerd met integriteitvraagstukken van bestuurders en managers en de invloeden van partijen rondom private equity. Zij maken dan ook kennis met het Nyenrode Powerhouse Corporate Governance, een netwerk van zakelijke en wetenschappelijke prominenten, dat vanuit een multidisciplinair oogpunt de recente ontwikkelingen bespreekt. 

Mooie CV’s, maar nauwelijks vervolgopleidingen
Volgens Geert-Jan Poorthuis, partner bij Ebbinge Executive Interim Management, is er grote behoefte aan de nieuwe opleiding: "Op het CV van veel interim-managers staan weliswaar mooie klussen bij mooie klanten, maar nauwelijks nog vervolgopleidingen. Zij zijn drukbezet en hebben kennelijk maar beperkte mogelijkheden om meerdere dagen aaneengesloten in een opleidingstraject te steken. Maar je praat hier wel over mensen die vrijwel alles al een keer gezien en gedaan hebben. Wij denken dat veel interim-managers in deze fase van hun professionele bestaan bij uitstek geschikt zijn als lid van een Raad van Commissarissen of een Raad van Toezicht. De nieuwe opleiding bereidt hen daar op voor."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Helft C-level leidinggevenden voert transformatie-initiatieven door zonder duidelijke strategie
 Verzekeraars streng bij schade aan mobieltje
 Dit zijn de drie meest voorkomende spearphishing-aanvallen
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Dertig procent werknemers volgt bedrijfsopleiding
 Leider gaat globaal, maar opleiding blijft achter
 Topmanager mijdt training
 Steeds meer training in ethisch gedrag
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
'Sneltraining' Spreken in het openbaar
Een unieke sneltraining, anders dan andere en met stip de beste op dit gebied in Nederland. De methode Mind Tuning van Pieter Frijters is vernieuwend en staat garant voor succes. Bel voor meer informatie 0182 631 232 of surf naar www.spreek.nl.
Lees verder
Ontwikkelingen in de markt van drukwerk
Vergroot uw rendement in 2019 door reviews op NederlandReview Review marketing
reacties
Werk beďnvloedt privéleven negatief  (1) 
Nederlanders onderschatten beveiligingsrisico’s van computers (1) 
Belangrijke handelspartners Nederland minder stabiel (1) 
Vier apps verantwoordelijk voor 82 procent van mobiel dataverbruik iOS (1) 
Klimaatakkoord zet Nederland in beweging richting duurzame economie (1) 
Evenveel vrouwen als mannen met hbo- of wo-diploma (1) 
Kortsluiting bij energieleveranciers (2) 
top10
Deze vier woorden ondermijnen iedere presentatie (video)
Wat organisaties verwachten van de financiële afdeling van 2025
Klimaatakkoord kan ruim 70. 000 banen creëren
Een derde van de werkenden vindt zichzelf slimmer dan zijn of haar baas
'Er is een cyberoorlog gaande'
Belangrijke handelspartners Nederland minder stabiel
Overzicht kwijt door inkoopwildgroei? Met deze drie tips pakt u de regie terug
Energie en klimaat prominent in provinciale verkiezingsprogramma’s
Cees Verkuyl en Derk van Manen vallen in de prijzen op Sales Event
Dit zijn de drie meest voorkomende spearphishing-aanvallen
meer top 10