zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Topmanager moet terug naar de school

28 augustus 2008 - Vandaag gaat op de Nyenrode Business Universiteit een opleiding van start voor senior interim-managers. Dit op initiatief van Ebbinge & Company omdat de hogere managementechelons vaak niet toekomen aan een noodzakelijke vakmatige verdieping 

Daardoor zijn ze niet altijd even goed zijn geëquipeerd op de veranderende eisen van de markt. Nyenrode en Ebbinge willen topmanagers met de nieuwe opleiding een extra impuls geven zich voortdurend verder te blijven professionaliseren. Het Nyenrode Ebbinge Certificate Programme bestaat uit zes tweedaagse modules die zijn ontwikkeld door het Powerhouse ‘Competing for Talent’ vanuit de leerstoel Strategisch Talent Management van Nyenrode onder leiding van prof. dr. Lidewey E.C. van der Sluis. De modules beslaan het gehele werkveld van de interim-manager die op directie- en senior managementniveau actief is: corporate governance & corporate social responsibility, sustainability, innovatie, corporate & behavioral finance, leiderschap, transitiemanagement en organisatiedynamiek. Daarnaast wordt een viertal kennissessies georganiseerd waarin vooraanstaande sprekers uit het netwerk van Nyenrode en Ebbinge hun visie geven op ‘truths and trends in the business’. 



Integriteit en ethisch handelen

Volgende week maandag begint de opleiding met de module Corporate Governance & Corporate Social Responsibility. In de afgelopen jaren is corporate governance in vervolg op diverse ‘affaires’ en de code Tabaksblat dé leidraad geworden van waaruit ondernemingen worden bestuurd en gecontroleerd. Bij deze module staat ethisch handelen vanuit maatschappelijke en collegiale verantwoordelijkheid centraal en worden de deelnemers geconfronteerd met integriteitvraagstukken van bestuurders en managers en de invloeden van partijen rondom private equity. Zij maken dan ook kennis met het Nyenrode Powerhouse Corporate Governance, een netwerk van zakelijke en wetenschappelijke prominenten, dat vanuit een multidisciplinair oogpunt de recente ontwikkelingen bespreekt. 

Mooie CV’s, maar nauwelijks vervolgopleidingen
Volgens Geert-Jan Poorthuis, partner bij Ebbinge Executive Interim Management, is er grote behoefte aan de nieuwe opleiding: "Op het CV van veel interim-managers staan weliswaar mooie klussen bij mooie klanten, maar nauwelijks nog vervolgopleidingen. Zij zijn drukbezet en hebben kennelijk maar beperkte mogelijkheden om meerdere dagen aaneengesloten in een opleidingstraject te steken. Maar je praat hier wel over mensen die vrijwel alles al een keer gezien en gedaan hebben. Wij denken dat veel interim-managers in deze fase van hun professionele bestaan bij uitstek geschikt zijn als lid van een Raad van Commissarissen of een Raad van Toezicht. De nieuwe opleiding bereidt hen daar op voor."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Dertig procent werknemers volgt bedrijfsopleiding
 Leider gaat globaal, maar opleiding blijft achter
 Topmanager mijdt training
 Steeds meer training in ethisch gedrag
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10