zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Een goede CEO doet niet aan micromanagement

29 juli 2008 - Heeft u de ambitie om de top te bereiken? Maar is het tevens zo dat u vaak persoonlijke wrok koestert en zelfs bestellingen voor paperclips dubbel checkt? Denk er dan nog maar eens goed over na.

Personnel Decisions International kwam na onderzoek tot een aantal kenmerken die succesvolle CEO’s onderscheiden van de rest. De belangrijkste drie blijken: heel veel energie, de wil om de leiding te nemen en hoofdzaken van bijzaken kunnen onderscheiden. Degenen die passief-aggresieve kenmerken vertonen of zich verliezen in micromanagement komen daarentegen zelden aan de top. 



Uitmundende leiders

Volgens de onderzoekers kunnen goede CEO’s complexe en tegenstrijdige informatie beter dan anderen begrijpen en zijn ze sneller in staat de kernthema’s die van belang zijn voor hun bedrijf eruit te pikken. Essentiële eigenschappen om een bedrijf te runnen en nu al in te spelen op mogelijke veranderingen.
Nog iets wat uitmuntende CEO’s delen is hun hoge energieniveau. Gezien het dagelijkse schema van de CEO van vandaag overduidelijk zeer noodzakelijk. Een goede CEO moet kicken op hectische en veeleisende dagindelingen en niet te afhankelijk zijn van vrije tijd om zich weer op te laden.
Ook de sterke drang om de leiding te willen hebben en overtuigingskracht worden vaker gezien bij succesvolle CEO’s dan bij anderen. Topmanagers voelen zich lekker bij het leidinggeven, anderen te overtuigen van beslissingen die zij goed achten en de verantwoordelijkheid te nemen die bij hun positie hoort. 

Ervaring

Natuurlijk is het geen garantie dat u daadwerkelijk de top bereikt als u over deze kenmerken beschikt. De juiste ervaring is net zo essentieel. Neem daarom met name riskante en zichtbare uitdagingen aan.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 De weg naar de top begint op het sportveld
 
 Meeste kans op topfunctie met loyale instelling en financiële kennis
 Topmanager is eigenlijk heel normaal
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10