zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Projectmanagement verbetert zakelijke prestaties

17 juli 2008 - Zakelijke en organisatorische prestaties kunnen significant verbeterd kunnen worden door het toepassen van projectmanagement. Dat zijn de voorlopige bevindingen van het wetenschappelijk onderzoek ‘Researching the Value of Project Management’ van het Project Management Institute.

Dr. Edwin Andrews, directeur van de afdeling Academic and Educational Programs & Services van het Project Management Institute: "Projectmanagement is van kritisch belang in de dringende en veranderlijke economie van vandaag de dag. Bedrijven, overheid en ngo's kunnen hun prestaties en resultaten verbeteren door projectmanagement op een juiste manier in te zetten binnen het kader van hun organisatie." 



Erkenning
"Dit onderzoek laat duidelijk zien dat iedereen, van topmanagers en projectmanagers tot onderaannemers, leveranciers en andere verkopers, de waarde van projectmanagement bij het bereiken van bedrijfsresultaten en het tegemoetkomen aan verwachtingen van belanghebbenden erkennen. Projectmanagers hebben de waarde en functie van projectmanagement altijd al erkend, maar leidinggevenden en bedrijfsleiders zijn zich vaak niet bewust van de rol die formeel projectmanagement kan hebben in het bestendigen van bedrijfsresultaten en het verkrijgen van een concurrerende positie. Projectmanagement is vandaag de dag vooral belangrijk nu kosten voor energie en grondstoffen hoger dan ooit zijn en kapitaal minder toegankelijk wordt," vervolgt Andrews.

 
 Doorsturen   5 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vijf manieren waarop projecten mislukken
 Vijf originele manieren om een project van de grond te krijgen
 Acht essentiële factoren voor succesvolle samenwerking
 CEO steeds vaker projectmanager
 
 
reacties
 
Ad  |   | 
17-07-2008
 | 
09:29 uur
Het instituut voor project management heeft dus uitgevonden dat project management belangrijk is.
Op zich geen schokkend nieuws, want bijna alles wat we doen is in projectvorm te gieten.

Uit onderzoek van Interim-Anders.nl blijkt overigens dat Interim Management belangrijk is.
Uit onderzoek van de Vereniging voor Kwaliteitsmanagers blijkt dat kwaliteit belangrijk is.
Uit onderzoek van de Vereniging voor Politiekers blijkt dat politiek belangrijk is.

Tja, preken voor eigen parochie is makkelijk.
Marco van Lieshout  |   | 
17-07-2008
 | 
14:31 uur
Hmmm, ik ben het daar niet helemaal mee eens, ook al voel ik wel mee met de onderliggende redenatie. Je kunt ''alles'' in projectvorm gieten, maar uiteindelijk spreek je pas van projectmanagement, wanneer je ook inhoudelijke eindverantwoordelijkheid krijgt.

Overigens is het formuleren van de juiste opdracht vaak al een drempel waar projecten op stuk lopen.
Ron Ladage  |   | 
20-07-2008
 | 
13:13 uur
Logisch dat het Project Management Instituut met dit artikel komt, handige manier om jezelf in beeld te brengen.
Niets nieuws en ook volkomen legitiem, maar kom dan met een goed artikel en niet met een verkooppraatje.
Ben van jullie redactie toch wat betere artikelen gewend, maar ja het is komkommertijd zeker.
Bodo Trietsch  |   | 
20-07-2008
 | 
16:03 uur
''Belang van projectmanagement is nu ook wetenschappelijk aangetoond'' wordt als boodschap gebracht. Maar afgezien van preken voor eigen parochie, wordt er helemaal niks aangetoond. De hyperlink naar het wetenschappelijke onderzoek brengt me alleen op de home page van het PM Instituut, waar iemand met ronkende stem vertelt dat PM echt heel belangrijk is.
Kortom, Managers Online is gefopt: een non-event waarmee het PMI wat free publicity heeft geregeld. Ik vraag me trouwens af of zo een gerenommeerd instituut als het PMI daar goed aan doet.

Het artikeltje zelf in MgrOnline geeft daarmee enkele statements, zonder onderbouwing.

Als we het los van dit artikeltje dan toch over PM willen hebben: Ja, PM is een belangrijk stuk gereedschap, inderdaad voor projecten, niet voor alles, want de meeste activiteiten zijn geen project. Om slechts een paar projectkarakteristieken te noemen: overeengekomen definitie, overeengekomen resultaten, tijdsgebonden, eigen budget, eigen team, duidelijke rol opdrachtgevers, mijlpalen, kritische paden.
Dit laat onverlet dat iedere activiteit, ook als het helemaal geen project is, er baat bij heeft als essentiele dingen, zoals de gewenste resultaten, van te voren worden overeen gekomen en ook in de uitvoering kan geleend worden uit de gereedschapkist van PM.
Maar alles een project noemen en dan ook nog over gaan op een projectorganisatie heeft al te vaak geleid tot chaos. Misschien dat het PMI eens een literatuuronderzoekje kan doen en publiceren wanneer wel en wanneer niet PM. Dat is allang uitgezocht, maar blijkbaar niet bij iedereen bekend.
C. Savelsbergh  |   | 
24-07-2008
 | 
10:31 uur
Onder projectmanagement valt ook het managen van je team én de rol van je team in de omgeving en de rolverdeling binnen je team. Projecten m.n. in de beginfase kenmerken zich door rolonduidelijkheid en rolconflicten(waar streven we eigenlijk naar en wie doet wat). Ook overbelasting is niet vreemd. Er wordt haast altijd gewoekerd met menscapaciteit. Met meer inzicht in het omgaan met rolstress die hieruit voortkomt willen we projectteams beter kunnen laten presteren. Daarom doen we onderzoek naar projectteams en hoe ze omgaan met rolstress. Hiervoor bestaat inmiddels ook belangstelling van PMI-America. Zie voor meer informatie over dit onderzoek op onze website www.kennisenco.nl. Deelname aan het onderzoek is ook nog steeds mogelijk.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10