zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Telewerken goed tegen stress

5 december 2007 - Telewerken verhoogt de arbeidsvreugde en vermindert stress. Dit zeggen onderzoekers in het vakblad Journal of Applied Psychology. Het belangrijkste voordeel van werken vanuit huis is dat werknemers meer controle krijgen over hoe ze hun werk doen en indelen. Telewerken heeft hierdoor niet alleen een positief effect op de arbeidsvreugde, maar het zorgt ook voor een betere balans tussen werk en familie waardoor stress afneemt. Een ander belangrijk voordeel is dat het beter is voor het milieu.

Breedband


Het aantal mensen dat thuis werkt blijft toenemen doordat steeds meer mensen thuis een breedbandinternetverbinding hebben. Sommige werkgevers en werknemers zijn bang voor telewerken omdat het mogelijk de carrièrekansen vermindert of omdat de relatie tussen managers en collega`s afstandelijker wordt. Uit het onderzoek blijkt dat deze angst ongegrond is. Telewerken zorgt niet voor een slechtere relatie tussen collega`s en het is ook niet slecht voor de carrière van een werknemer.


Bron: Arbo Online, HR Praktijk
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Thuiswerker loyaler dan overwerker
 Hoog opgeleid thuiswerk neemt toe
 Thuiswerkers zijn beter gehumeurd en productiever
 Telewerkers zijn gelukkige en productieve werknemers
 
 
reacties
 
Hans Dekker  |   | 
12-12-2007
 | 
20:59 uur
Of telewerken de stress echt tegengaat weet ik niet. De persoon op de foto is hopenlijk niet representatief voor het fenomeen.

Mijn ervaring is dat Tele Werken een positieve invloed heeft omdat men sneller geneigd is om ook buiten werktijd nog eens even wat na te kijken/af te maken. De spreiding van het werk en de mogelijkheid zonder een constant ratelende telefoon of babbelende collegae te kunnen doorwerken zal ook best stress verlagend kunnen werken.

Eindelijk eens af krijgen wat je in de planning had?
Jos A.M. van Gorkum  |   | 
13-12-2007
 | 
01:00 uur
Volledig mee eens. Ik woon op een vrij onchristelijke tijd van mijn werk (3 uur reistijd per dag) en het is gewoon heerlijk om, onder het genot van een kopje thee, om 8.00 uur al mijn PC open te klappen, zonder een dik uur file achter mijn kiezen. En ik ben de hele dag ''on-line'' via Communicator, dus makkelijk te bereiken.

De kneep zit 'm in de (zelf-)dicispline. En ik begrijp de huiver bij sommige werkgevers wel. Maar laten we eerlijk zijn: de werknemer die thuis een halve dag gaat zitten verslapen, is ook het type dat gaat zitten patiencen als de baas even niet kijkt.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10